Stadsherberg Ald Weishoes: De ontmoetingsplek voor leisure- en zakelijke gasten in VenloMidden in het centrum van Venlo ligt het Ald Weishoès. In deze icoon van de stad kunnen inwoners van Venlo en leisure- en zakelijke gasten van verschillende nationaliteiten vergaderen, eten en overnachten.

Het Ald Weishoès stamt uit de zeventiende eeuw. In 2021 liet woningcorporatie Antares het pand grondig restaureren en vroeg de organisatie horeca-ondernemer Gijs Hendrikx om de exploitatie op zich te nemen. Samen met zijn compagnon Sef bedacht Gijs het concept voor de herberg; een hoèskamer in Venlo waar verschillende doelgroepen samenkomen.

"In het Ald Weishoès vind je onder andere 18 studentenkamers en diverse zalen voor het lokale verenigingsleven. De 22 aantrekkelijk geprijsde Tiny-Rooms zijn zeer geschikt om tijdelijke huisvesting te bieden aan bijvoorbeeld studenten, trainees en medewerkers. In het restaurant serveren we naast een goed geprijsde daghap diverse gerechten uit de smoker zoals 18 uur lang gegaarde rundvleesbrisket, brisket van shiitake en visgerechten. Omdat de kamers relatief klein zijn, maken veel mensen gebruik van de zitplekken in de hal en het restaurant. Dat geldt ook voor de inwoners van Venlo die hier doordeweeks komen repeteren in de zalen. Het is heel leuk om te zien hoe diverse doelgroepen en nationaliteiten op een laagdrempelige manier met elkaar in komen, net als in de herbergen van vroegere tijden. Ook individuele zakelijke gasten die hier niet overnachten, komen graag lunchen en dineren. Daarnaast organiseren we regelmatig netwerkbijeenkomsten en bedrijfsborrels en -feesten voor maximaal 120 personen."

Sinds de opening heeft het Ald Weishoès al heel wat gasten van meer dan vijftig nationaliteiten over de vloer gehad. "Studen-ten, mensen die repeteren met het koor, zakelijke- en leisure gasten uit diverse landen; het is geweldig om al die mensen samen onder één dak te hebben. Het Ald Weishoès is echt de hoèskamer van Venlo."

www.herbergvenlo.nl
 

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Sofie Fest

Tags: Ald Weishoes Venlo Hotel
Algemene voorwaarden | privacy statement