Venlo Convention Bureau gaat dit voorjaar van startWie in Limburg een congres of zakelijk evenement wil organiseren, denkt al snel aan Maastricht en omstreken. De regio Venlo biedt echter net zoveel mogelijkheden en Venlo Convention Bureau gaat deze vanaf dit voorjaar promoten. 

Kenniscongressen
Venlo Convention Bureau richt zich met name op organisatoren van kleine en middelgrote kenniscongressen (100-750 personen in normale opstelling). "Voor deze kenniscongressen vind je in Venlo en omstreken diverse inhoudelijke aanknooppunten", zegt projectleider Boy Haenen. "De sectoren agrofood, logistiek, de maakindustrie en toerisme zijn hier sterk vertegenwoordigd. In en om Venlo zitten diverse innovatieve bedrijven én kennisinstellingen zoals de Brightlands Campus, Maastricht University, Fontys Hogeschool en de HAS Hogeschool." Ook op het gebied van duurzaamheid neemt de regio een prominente plaats in. Het stadskantoor van Venlo is nog altijd een toonaangevend voorbeeld van circulair bouwen. Het duurzame stadhuis van de gemeente Peel en Maas maakt zelfs gebruik van ijsverwarming. Daarnaast heeft Venlo de ambitie uitgesproken om in 2025 de gezondste regio van Nederland te worden en hiervoor zijn volop projecten ontwikkeld.

Brightlands Campus Venlo

Bijzondere locaties
Wat betreft het locatieaanbod valt er in Venlo en de omringende gemeenten veel te kiezen. "Heb je een voorkeur voor een stedelijke omgeving, dan liggen er vanaf station Venlo op vijf minuten loopafstand al vijf interessante locaties zoals Theater de Maaspoort en het Limburgs Museum. Maar ook in de omliggende stadsdelen en gemeenten kun je terecht bij bijvoorbeeld Kasteel de Keverberg in Kessel, attractiepark Toverland in Sevenum of Château De Raay in Baarlo. Dat deze locaties in de smaak vallen, merken we onder andere aan het feit dat veel congresbezoekers die Düsseldorf als bestemming hebben, opvallend vaak in Venlo en omgeving overnachten. De locaties zijn dan ook  uitstekend bereikbaar via de A2, A67 en A73. Op termijn wordt dat nog beter met de komst van een directe treinverbinding tussen Venlo en Düsseldorf." 

De Maaspoort (Fotografie Petra Lenssen)

Website
Naar verwachting zal de website van Venlo Convention Bureau officieel in april van dit jaar worden gelanceerd. "Congresorganisatoren vinden op deze website een overzicht van mooie locaties. Daarnaast geven we kosteloos advies, bijvoorbeeld tips voor het samenstellen van het congresprogramma, het selecteren van geschikte locaties of een leuke activiteit als afwisseling op de inhoudelijke sessies. Een partij die geïnteresseerd is in agrofood zou bijvoorbeeld een congres op de Brightland Campus kunnen organiseren met sprekers uit het regionale bedrijfsleven, om vervolgens op de elektrische steps van hotel-restaurant Maashof een bezoek te brengen aan enkele innovatieve bedrijven." Op termijn wil Boy ook site visits gaan organiseren. "Iedereen die de regio bezoekt, is aangenaam verrast. Er is heel veel mogelijk in deze regio en Venlo Convention Bureau is de perfecte manier om te laten zien wat er allemaal gebeurt."

Domani

Theater Hotel Venlo
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Sofie Fest

Tags: Venlo Convention Bureau Venlo Limburg Bestemming Vergaderlocatie Eventlocatie Hotel
Algemene voorwaarden | privacy statement