Stadsherberg Ald Weishoes: Welkom in de hoeskamer van VenloIn november 2022 werd in het centrum van Venlo Stadsherberg Ald Weishoès geopend. Net als de stadsherbergen van vroeger is Ald Weishoès de hoèskamer van Venlo waar de inwoners en leisure- en zakelijke gasten van verschillende nationaliteiten kunnen vergaderen, eten en overnachten.
 

Het Ald Weishoès is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van Venlo. Het rijksmonument in Gelderse Renaissancestijl werd in de zeventiende eeuw gebouwd als huisvesting voor de Latijnse school. Eind negentiende eeuw kwam het pand in handen van de burgerlijke Godshuizen, een instantie die zich bezighield met armen- en ziekenzorg. Zij waren toen al eigenaar van het ernaast gelegen weeshuis, waar het pand zijn naam aan ontleent. In 1926 werd het pand ingrijpend gerestaureerd en werd er een nieuw gedeelte aangebouwd. Later deed het Ald Weishoès dienst als bejaardentehuis en in de jaren vijftig maakten buurt-bewoners al gebruik van de verschillende zalen. De laatste tien jaar deed het dienst als verenigingshuis voor diverse sociaal maatschappelijke partijen zoals jongerenwerkers en Jocus Toekomst.

Ook horeca-ondernemer Gijs Hendrikx vierde carnaval in het Ald Weishoès en bezocht in zijn jeugd kinderdisco 't Knibbelke. "Het Ald Weishoès is echt een icoon en was decennialang een locatie waar Venlonaren samenkwamen. Toen woningcorporatie Antares eigenaar werd van het pand en het grondig liet restaureren, is daarom goed gekeken naar de toekomstige functies van het pand. Toen ik werd gevraagd om de exploitatie van het Ald Weishoès op mij te nemen, heb ik dan ook meteen ja gezegd en Sef als compagnon gevraagd. Samen hebben wij het concept voor de herberg bedacht."Herbergkamers

In het Ald Weishoès zijn naast 18 studen-tenkamers en diverse zalen voor het lo-kale verenigingsleven, 22 herbergkamers en een restaurant ondergebracht. "Het zijn 22 zeer betaalbare tiny rooms. De prijs kun je bijvoorbeeld ook vergelijken met de huur van een appartement. Dat maakt het voor bedrijven en organisaties aantrekkelijk om tijdelijke huisvesting te bieden aan onder andere studenten, trainees en medewerkers. In de hal hebben we de diverse nisjes in de gevel ingericht als knusse zitplaatsen waar je een boek kunt lezen of kunt werken. In het restaurant serveren we naast een goed geprijsde daghap diverse gerechten uit de smoker zoals 18 uur lang gegaarde rundvlees brisket, brisket van shiitake en visge-rechten. Omdat de kamers relatief klein zijn, maken veel mensen gebruik van de zitplekken in de hal en het restaurant. Dat geldt ook voor de inwoners van Venlo die hier doordeweeks komen repeteren in de zalen. Het is heel leuk om te zien hoe diverse doelgroepen en nationaliteiten op een laagdrempelige manier met elkaar in komen, net als in de herbergen van vroegere tijden. Ook individuele zakelijke gasten die hier niet overnachten, komen graag lunchen en dineren. Daarnaast organiseren we regelmatig netwerkbijeenkomsten en bedrijfsborrels en -feesten voor maximaal 120 personen."Combinatie

Gijs Hendrikx is naast exploitant van het Ald Weishoès de drijvende kracht achter Theaterhotel Venlo en Mr Jigs, die eveneens in het centrum van Venlo te vinden zijn. Volgens hem vullen de drie hotels elkaar mooi aan. "Voor elk hotel hebben we de doelgroepen en de bijhorende customer journey in kaart gebracht en een duidelijk concept ontwikkeld. Het Theaterhotel biedt kamers en faciliteiten op viersterrenniveau, Mr Jigs opereert op driesterrenniveau en het Ald Weishoès is een laagdrempelige optie tegen een zeer betaalbare prijs. Samen bieden deze hotels bovendien een capaciteit van meer dan 100 kamers. Dat biedt mogelijkheden voor meerdaagse bijeenkomsten, bijvoorbeeld in samenwerking met De Maaspoort Theater & Events."

Sinds de opening heeft het Ald Weishoès al heel wat gasten over de vloer gehad. "Studenten, mensen die repeteren met het koor, zakelijke- en leisure gasten uit diverse landen; het is geweldig om al die mensen samen onder één dak te hebben. Het Ald Weishoès is nog altijd de hoèskamer van Venlo."

www.herbergvenlo.nl

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Sofie Fest

Tags: Hotel Locatie Venlo Limburg Ald Weishoes
Algemene voorwaarden | privacy statement