Interview Vera de Haan: "Je hebt op heel veel dingen geen invloed, maar wel op jezelf"Voor locaties zijn er spannende tijden aangebroken met lege agenda's en dalende bezettingsgraden. Dit geldt ook voor hotelmanager Vera de Haan die de opening van het Executive Residency by Best Western Amsterdam Airport uit heeft moeten stellen. "De afgelopen weken zijn er veel emoties door me heengegaan. Maar op een gegeven moment heb ik besloten om de knop om de zetten en enkel nog vooruit te kijken. Je hebt op heel veel dingen geen invloed, maar wel op jezelf."

Uitstel
Volgens de originele planning hadden Vera en haar team op 1 april de eerste gasten willen ontvangen, die in het hotel gebruik kunnen maken van 49 short stay kamers, een fitnessruimte, een grab and go shop voor (warme) maaltijden en een restaurant en bar voor ontbijt, lunch en borrel. "De laatste loodjes wegen altijd het zwaarst. We maakten de afgelopen weken veel uren en het team draaide al bijna op volle kracht. Natuurlijk was de coronacrisis een dagelijks gespreksonderwerp. Toch zaten we nog in de positieve flow en troffen we de nodige maatregelen. De definitieve omslag kwam na de persconferentie van 12 maart toen bekend werd gemaakt dat onder andere bijeenkomsten met meer dan 100 deelnemers werden verboden. Die avond zaten we met de directie om tafel. Al snel werd duidelijk dat uitstel van de opening het beste was voor de veiligheid van de medewerkers en de gasten. Vervolgens werd op zondag 15 maart de horeca gesloten en realiseerden we ons dat de gestelde omzetten niet haalbaar meer zouden zijn. Onze focus ligt op business en leisure toeristen, de maanden april en mei zijn we nu kwijt. Na de zeer openhartige gesprekken met enkele hotelmanagers in de omgeving werd ons beeld van het boekingspatroon en de verwachtingen bevestigd."

Relativeren
Ondertussen zijn alle werkzaamheden in het hotel zo goed als afgerond en is alles klaar voor de opening. Wanneer die precies zal plaatsvinden, wordt om de twee weken bekeken. “Zodra we opengaan, letten we natuurlijk extra op hygiëne en schoonmaak, vooral in de publieke ruimtes. Mijn team staat in ieder geval te trappelen om aan de slag te gaan. Het zijn stuk voor stuk positief ingestelde ondernemers in de dop die kansen pakken. Nu zitten ze veilig thuis, hun gezondheid is het belangrijkst. We proberen hen zoveel mogelijk te helpen en te ondersteunen. Zelf heb ik nu tijd om dingen op te pakken pakken die ik anders pas na de opening had gedaan. Je doet wat je kunt. Het feit dat we op tijd hebben kunnen besluiten om de opening uit te stellen terwijl vele hotels gewoon door moeten zien te draaien met alle kosten en gevolgen van dien, helpt ook om de zaak te relativeren." 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Sofie Fest

Tags: Corona-crisis Hoofddorp Hotel Best Western Amsterdam Airport Short stay
Algemene voorwaarden | privacy statement