Nationale Toerisme Top dit jaar in VenloDe Nationale Toerisme Top 2024 vindt op maandag 23 september in Venlo plaats. Dit jaarlijkse congres is het belangrijkste evenement voor en door de toeristische sector, waarbij meer dan 500 professionals uit het hele land bij elkaar komen om kennis uit te wisselen, geïnspireerd te worden en te netwerken. Het congres wordt georganiseerd door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen, Gastvrij Nederland en een jaarlijks wisselende gastprovincie. Dit jaar is het de beurt aan de provincie Limburg en vindt het congres plaats in de binnenstad van Venlo met de Maaspoort en Domani als belangrijkste locaties.

Venlo Convention Bureau en gemeente Venlo hebben zich ingespannen om het congres naar Venlo te halen en zijn dan ook zeer verheugd als gaststad te zijn gekozen. ‘’We hebben ons twee jaar geleden voor het eerst gepresenteerd als kandidaat en de organisatie van het evenement vorig jaar positief weten te verrassen toen zij in Venlo op bezoek waren om een indruk te krijgen van de historische stad Venlo en de uiteenlopende mogelijkheden te ontdekken om hier een evenement te organiseren’’, aldus Boy Haenen van Venlo Convention Bureau. ‘’Het feit dat we dit evenement in onze stad mogen ontvangen zegt zeker ook iets over het sterke toeristische karakter van onze regio. Bovendien kunnen vernieuwende initiatieven en ondernemers in onze toeristische sector als inspiratie dienen binnen het congresprogramma’’, aldus wethouder Erwin Boom van Gemeente Venlo.

De Provincie Limburg is als gastprovincie medeorganisator van het congres. Gedeputeerde Stephan Satijn ziet de Nationale Toerisme Top als een mooie kans om Limburg en daarmee ook Venlo als een aantrekkelijke zakelijke bestemming op de kaart te zetten. “Limburg heeft als toeristische topbestemming gasten veel moois te bieden. Daarnaast beschikken we over zeer uiteenlopende  mogelijkheden voor zakelijke evenementen, waarvan we weten dat deze nog niet allemaal bij iedereen bekend zijn. Met de Toerisme Top kunnen we de bezoekers ervaringen op laten doen en ons visitekaartje afgeven.”

Bezoekers kunnen in het weekend voorafgaand aan het congres aan verschillende inspiratieprogramma’s deelnemen waarin zij de regio Venlo als toerist ontdekken en beleven.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Nationale Toerisme Top Venlo Venlo Convention Bureau De Maaspoort Theater en Events Domani Venlo
Algemene voorwaarden | privacy statement