American Express Global Business Travel publiceert ESG-verslag



American Express Global Business Travel (Amex GBT) heeft zijn Environmental, Social and Governance (ESG) verslag gepubliceerd. Het verslag beschrijft de belangrijkste prestaties en vorderingen van Amex GBT op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen in 2022. 

CEO Paul Abbott: “2022 was een baanbrekend jaar voor Amex GBT. We gingen naar de beurs, definieerden onze purpose, en deden gedurfde toezeggingen om de branche te veranderen en een positieve maatschappelijke impact te leveren.” 

“Begin 2022 deden we toezeggingen op economisch, sociaal en milieugebied in lijn met onze purpose: power progress through travel. De doelstellingen waren: het creëren van werkgelegenheid met betere kansen voor iedereen, mensen verplaatsen wanneer dat er het meest toe doet, en vooroplopen in de branche met oplossingen voor een duurzame luchtvaart.  

"We zijn trots op het harde werk en de investeringen die bijdragen aan het realiseren van deze doelen, zoals te lezen is in dit rapport. We weten dat er nog veel meer te bereiken valt, en we kunnen, door samen te werken met collega’s, klanten en partners in de branche, blijven werken aan vooruitgang.” 

Belangrijke resultaten in het verslag zijn onder meer:

Milieu-impact:

-    Wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen: Amex GBT heeft gewerkt aan een formele onderschrijving van het Science Based Targets initiative (SBTi) en heeft een doelstelling ingediend die voor het eind van 2023 gevalideerd wordt.
-    World Economic Forum: Amex GBT is als eerste travel management company lid geworden van het World Economic Forum (WEF). We zijn onderdeel van de First Movers Coalition geworden en hebben de WEF Clean Skies for Tomorrow ambition statement ondertekend om in 2030 een aandeel van 10% SAF te realiseren. 
-    Carbon pricing: Amex GBT heeft een pilot gelanceerd die, door intern een prijs voor CO2-emissies te berekenen, klanten de mogelijkheid geeft om budget te investeren in duurzame initiatieven.  
-    CHOOOSE: Amex GBT heeft CHOOOSE geïntegreerd om de transitie naar duurzaam zakenreizen te versnellen, door reizigers over de hele wereld van de nieuwste inzichten in hun CO2-uitstoot te voorzien en hen zo te helpen om geïnformeerde keuzes te maken.  
-    3,8 miljoen liter duurzame vliegtuigbrandstof (SAF): Dit was de hoeveelheid beschikbare SAF bij de lancering van Amex GBT’s SAF-pilot in juni 2022, in partnership met Shell Aviation en Accenture, via Avelia.
-    Net Zero Carbon Events: Amex GBT Meeting and Events heeft de Net Zero Carbon Events (NZCE) pledgeondertekend, een gezamenlijke toezegging vanuit de eventsbranche om de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs te behalen. 
-    Green Compass 30x30: Met behulp van Green Compass kan het Global Business Consulting team klanten laten zien hoe zij voor 2030 een emissiereductie van 30% kunnen realiseren binnen hun reisprogramma. Hiermee helpen zij hun organisaties om hun bredere klimaatdoelstellingen te behalen.


Maatschappelijke impact: 

-    Mensen verplaatsen wanneer dat er het meest toe doet: Amex GBT heeft dertig reisadviseurs ingezet om Miles4Migrants te helpen om 5.832 Afghaanse vluchtelingen en 1.533 Oekraïense vluchtelingen in veiligheid te brengen.
-    Wereldwijde partnerships voor continue groei: Onze CEO, Paul Abbott, heeft de CEO Action for Diversity & Inclusion pledge ondertekend, de belangrijkste toezegging door CEO’s om diversiteit, gelijke kansen & inclusie op de werkvloer te realiseren. 
-    Diversiteitsbeleid tech-functies: Teams van Amex GBT en Egencia hebben de krachten gebundeld om meer vrouwen in tech-functies te krijgen tijdens de Grace Hopper Celebration in Orlando, Florida.    
-    Regionale impact: Ons Benelux-team ondertekende het Charter Diversiteit van de Sociaal-Economische Raad, waarvan één van de doelstellingen is om het aandeel vrouwen op managementniveau in de Benelux te vergroten naar 33% aan het eind van 2022 en naar 40% aan het eind van 2023.
-    Innovatie: We hebben de Travel Team of the Year erkenning van de Business Travel Awards Europe ontvangen voor de ‘Accessibility Travel Desk’ van het Google-Amex GBT reisteam. 
-    Inzet voor gelijke rechten voor LGBTQ+: Australische collega’s hebben brons in de wacht gesleept op de Australian WorkPlace Equality Index en ze hebben zich ingezet voor lidmaatschap van Pride in Diversity, dat werkgevers ondersteunt die strijden voor LGBTQ+-inclusie. 


Governance: 

-    We hebben de missie van ons merk gehandhaafd: provide the powerful backing of American Express Global Business Travel, met een robuust bestuurlijk kader dat onze reputatie, collega’s, klanten en partners beschermt. 
-    Medewerkers hebben een verplicht trainingsprogramma doorlopen op alle essentiële gebieden van governance, waaronder Code of Conduct, Information Security, Sanctions, Anticorruption, Antitrust en Privacy Awareness. 
-    Amex GBT heeft in 2022 de erkenning Compliance Program of the Year van Compliance Week ontvangen.
-    Amex GBT is op 31 mei 2022 een beursgenoteerd bedrijf geworden, met een notering aan de New York Stock Exchange. 

Download hier het volledige ESG-verslag 2022.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: American Express Global Business Travel Duurzaam ondernemen ESG Amex GBT Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Algemene voorwaarden | privacy statement