Fun Forest zet zich in voor gelijke kansenAfgelopen week publiceerde Fun Forest haar impact report van 2021. In dit rapport laat de klimbosorganisatie zien wat er het afgelopen jaar allemaal gebeurde op sociaal vlak. Fun Forest zet zich op verschillende manieren in voor gelijke kansen: door leer- en werkplekken te bieden aan jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, gratis klimkaarten weg te geven aan stichtingen en goede doelen en bomen te planten in samenwerking met het WWF.

Waardevol werk
Leer- en werkplekken voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat is waar het voor Fun Forest allemaal mee begon. In de afgelopen jaren heeft de klimbosorganisatie geïnvesteerd in de kwaliteit en kwantiteit van de trajecten, zo zijn er nieuwe trajectbegeleiders aangenomen. 

Een van de grote tegenslagen van 2021 was toen de klimbossen in Amsterdam en Rotterdam niet open mochten vanwege corona. Dit betekende dat er een hoop dagen in het klimbos, waar mensen kunnen leren en werken, verloren gingen. Ondanks deze tegenslag is er afgelopen jaar toch een groei geweest in het aantal trajecten. Er konden negen nieuwe leer- en werkplekken gecreëerd worden op de verschillende locaties. 

Avontuur voor iedereen
In het klimbos staat avontuur centraal. Maar voor veel kinderen is een dagje uit niet vanzelfsprekend. Juist deze kinderen hebben een grote behoefte aan een avontuur in de natuur. Daar beleven zij een dag waar ze al hun zorgen even kunnen vergeten en echt kind kunnen zijn.  

Om deze kinderen een avontuur te kunnen bieden, ontwikkelde Fun Forest het impact klimkaartje. Deze kaarten geven zij cadeau aan stichtingen en goede doelen, zo komen de Impact Klimkaartjes altijd terecht bij kinderen die ze echt nodig hebben. In 2021 kwamen er bijna 1.000 kinderen langs om gratis een dagje te klimmen.

“Het mooiste aan het klimbos is dat er geen taalbarrière is. Iedereen spreekt een taal: avontuur. Het avontuur bij Fun Forest zal niet snel vergeten worden door de kinderen. Regelmatig krijg ik de vraag ‘Juf, wanneer gaan we weer?’.” - Marie-José, Jaarcoördinator IMC Weekendschool

Een nieuw project
Spider City is het antwoord op de verduurzaming van de impact van Fun Forest. Waar er in de winterstop vaak (tijdelijk) afscheid moet worden genomen, biedt een indoor locatie kansen om het hele jaar door impact te maken. Ook worden er gratis activiteiten ontwikkeld voor Rotterdamse kinderen met een lage sociaaleconomische achtergrond.

Eerder dit jaar kreeg Spider City te horen dat zij het CityLab010 ontvingen. CityLab010 is een organisatie die zich inzet om Rotterdam een nóg betere en sterkere stad te maken. Dit doen zij door te investeren in maatschappelijke oplossingen. Er werden 345 ideeën ingezonden, waarvan 49 zijn uitgekozen door de stadsjury. 

“Het initiatief is een mooie aanvulling op Rotterdam-Zuid. In dit gebied is wat minder aanbod om te bewegen, terwijl er wel vraag is naar een laagdrempelig aanbod gericht op bewegen.”- Carolien Dieleman, Voorzitter Stadsjury CityLab010

Over Fun Forest
Even uit de drukte van de stad ontsnappen? Bij Fun Forest beleef je het ultieme avontuur in de natuur. Klimmen en klauteren over metershoge obstakels en vliegensvlug ziplinen tussen de bomen: Fun Forest haalt het kind in je naar boven. De organisatie bestaat inmiddels 14 jaar en is de eerste en meest ervaren klimbosorganisatie van Nederland. Verscholen in de bossen van Rotterdam, Amsterdam, Almere en Venlo kunnen waaghalzen hun hart ophalen. In de klimbossen vind je verschillende uitdagende parcoursen voor jong en oud. Ook in coronatijd kun je veilig de boom in en wordt iedere familiedag, groepsactiviteit, kinderfeestje of bedrijfsuitje een unieke beleving.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Duurzaam ondernemen Leer- en werkplekken Fun Forest Maatschappelijk verantwoord ondernemen Amsterdam Rotterdam Bedrijfsuitje
Algemene voorwaarden | privacy statement