Vijf keer vergaderen in moderne architectuurAfbeelding van Rob van der Vloed via Pixabay 

Moderne architectuur; de een vindt het prachtig, de ander vindt het niets. Onderstaande vergaderlocaties maken in ieder geval een bijzondere eerste indruk! 

Kubus
Hoewel Rotterdam destijds niet de primeur van de Kubuswoningen had, kun je er in de Maasstad wel in vergaderen! Stayokay Rotterdam toverde de woningen om tot een hostel en biedt twee vergaderzalen: de Piet Blomzaal ligt op de begane grond inclusief pantry, balkon en airco. De Erasmuszaal ligt op de eerste verdieping. 
Afbeelding van Waldo Miguez via Pixabay 

Rakettoren
De raketvormige, 28 meter hoge toren van het Bonnefantenmuseum is en blijft een opvallende verschijning aan de Maas bij Maastricht. Het museum is in 1995 gebouwd naar een ontwerp van de Italiaanse architect Aldo Rossi. Het auditorium, de feestzaal en de vergaderruimte profiteren allemaal van veel licht, ruimte, kunst en een prachtig uitzicht. 
Glazen huis
Verborgen achter een voormalig koetshuis met een opvallende gestreepte gevel ligt het Van Schijndel huis, ontworpen door architect Mart van Schijndel. Je mag zelf kiezen wat je het meest bijzonder vindt aan het jongste monument van Nederland vindt: de driehoekige woonkamer met twee aangrenzende binnentuinen, het feit dat je vanuit het huis geen zicht hebt of de deuren in de badkamer en de keukenkastjes die draaien dankzij een laag siliconenkit. De begane grond is te huur voor vergaderingen of workshops. 
Vliegende schotel
Philips heeft een enorme stempel gedrukt op Eindhoven, ook wat betreft architectuur. In 1966 gaf het bedrijf het Evoluon cadeau aan de stad ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het van oorsprong Eindhovense bedrijf. De vorm past bij de oorspronkelijke functie van het gebouw: een educatief technologiemuseum waar bezoekers zelf mochten experimenteren en demonstratiemodellen konden bedienen. Tegenwoordig is de ufo beschikbaar voor congressen, vergaderingen en evenementen. 
Afbeelding van Anemone123 via Pixabay 

Schuine hoek
In Eye Filmmuseum draait alles om het witte scherm, van stomme films tot de films van nu. Ook de architectuur van het gebouw (Delugan Meissl Associated Architects ) is een zogenoemd eerbetoon aan de film zelf; "een spel van licht en donker, ontworpen op de kracht van het beeld". Eye beschikt over vier filmzalen, twee cateringruimtes, drie break-out/vergaderruimtes, een studio en een restaurant. Ook kan het gehele museum worden afgehuurd.

 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Sofie Fest

Tags: Vergaderlocatie Kubuswoning Stayokay Rotterdam architectuur Maastricht Bonnefantenmuseum utrecht Van Schijndelhuis Evoluon eindhoven Eye filmmuseum Amsterdam Rotterdam
Algemene voorwaarden | privacy statement