Locatietip voor 2022: buiten vergaderen bij Kontakt der KontinentenZoek je meeting- en eventinspiratie voor 2022? Naar aanleiding van onze oproep op social media kregen wij diverse interessante meeting- en eventconcepten binnen voor het nieuwe jaar. Zoals het concept Buiten Vergaderen van conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg.

Vergaderen in de buitenlucht
Op zoek naar inspiratie tijdens je bijeenkomst? Neem je deelnemers eens mee voor een vergadering, training of brainstormsessie in de buitenlucht! De combinatie van frisse boslucht en de ontspannende ‘achtergrondmuziek’ van fluitende vogels geven een hele andere dynamiek aan je training dan dat je in een vergaderzaal zit. Het buiten zijn stimuleert de hersenen én het bevordert de creativiteit. Buiten vergaderen is daardoor ideaal als onderbreking van een binnenprogramma.

Buitenbreak
In de bostuin van Kontakt der Kontinenten zijn meerdere locaties die je kunt reserveren voor een buitenbreak. Alle plekken bevinden zich op maar een paar minuten wandelen van de panden. Je kunt kiezen uit verschillende opstellingen: van picknicktafels, boomstammen of poefjes tot handige mobiele stoelen inclusief schrijftafel. Combineren kan natuurlijk ook.Elke plek een eigen thema
Wist je dat elke buitenvergaderplek een eigen thema heeft? Zo verwijst de Shinrin-yokuplek naar het Japanse bosbaden; het doorbrengen van tijd in het bos om de positieve effecten van de natuur te ervaren.

Onderhandelen, knopen doorhakken en beslissingen nemen, oftewel ‘palaveren’, kan bij uitstek op onze door bomen omringde Palaverplek. Net als in Zuid-Afrikaanse landen, waar de imposante baobabboom vaak als achtergrond dient.

De Kgotlaplek is geïnspireerd op een traditionele vergadervorm, de ‘Kgotla’. In Botswana geven stamhoofden alle deelnemers de gelegenheid om tijdens een vergadering hun mening te delen. Pas als iedereen aan het woord is geweest wordt er een weloverwogen besluit genomen.

Het evenementenveld wordt regelmatig gebruikt voor teambuildingactiviteiten. De Kolonie verwijst naar teamwork binnen een mierenkolonie.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de website voor alle mogelijkheden en neem vooral contact op met deze toffe locatie!


Heb jij ook een toffe locatie? Of bijzondere eventtechnologie of AV die deelname aan een bijeenkomst nog mooier en makkelijker maakt? Of ben jij een supercreatieve (zelfstandig) meeting- of eventplanner? Heb jij voor dit jaar een aantal mooie (coronaproof) concepten in de koker zitten voor bijzondere meetings, events, bedrijfsuitjes, congressen of incentives?

Stuur een persbericht of een korte omschrijving en een mooie foto naar hoofdredacteur Sofie Fest via info@meetingmagazine.nl. Dan plaatsten wij jouw concept op onze website!

Samen gaan we voor een mooi jaar met toffe events!
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: inspirerende locaties Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten Soesterberg
Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Amersfoortsestraat 20
3769 AS
Soesterberg
Nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement