Deus Cantina: de allereerste food focused Deus-locatie ter wereldHet Australische merk Deus heeft hun horecazaak in hartje Amsterdam heropent. Mét een nieuwe naam: Deus Cantina. ‘In Oktober 2020 tapten we ons laatste biertje. Sinds die tijd is de wereld veranderd, en heeft samenkomen een andere betekenis gekregen. Zo kwamen we op ons nieuwe ‘food as entertainment’-concept. Een primeur voor Deus’, aldus Hanna Verweij, Head of Deus Netherlands. ‘Met Deus Cantina geven we Amsterdam een positieve energieboost. It’s time to fuel your fork.’ 

Road trip across the world
Het monumentale pand (1643!) aan de Herengracht 88 is hetzelfde. Eenmaal binnen voel je een totaal andere vibe. Het afgelopen jaar is er in de Deus werkplaats hard gewerkt aan een make-over. Met horecaondernemer Chris Bron aan het stuur, stelde Deus Amsterdam ook een compleet nieuw horecateam samen. ‘Deus Cantina is de allereerste ‘food focused’ Deus-locatie ter wereld. Dat vraagt om een groep creatieve professionals waarmee we dit nieuwe concept neer kunnen zetten’, aldus Chris. Het eerste nieuwe gezicht is Chef de Cantina, Frank Dekker. Samen met zijn Zuid-Afrikaanse side-kick Neil Roake stelde hij een verrassend menu samen, met hun liefde voor reizen, surf en ‘having fun’ als rode draad. Samen nemen zij de gasten mee op een ‘road trip across the world’.

Het interieur is geïnspireerd op de 12 andere ‘Deus tempels’, zoals die in Bali, Sydney en Milaan. Een mix van hout, kleur, bamboe, metaal en heel veel groen. Aan de muur hangt het iconische Deus art work, en overal kom je de bekende motor- en surfelementen tegen. Naast ‘The Deck’ (met grachtzicht), het restaurant, terras en de grote ‘Bricklane Bar’, vind je in de 750m2 grote zaak ook drie sfeervolle, afsluitbare ruimtes die geschikt zijn voor besloten diners of meetings.

Deus: geen merk maar een cultuur
‘Maar dat is niet alles’, verzekert Hanna. ‘Samen met de Deus Store (Herenstraat 13) vormt de Cantina een ‘tempel’ waar alles waar Deus voor staat, samenkomt: een broedplaats voor creativiteit, een inclusieve plek waar je kunt socializen en je laat inspireren. Deus Cantina is een hang-out waar je na een koffie of borrel met vrienden blijft hangen. Alsof je aanschuift bij een grote Italiaanse familie, the Deus way.’

Van brunch tot all day-borrel
Bij Deus Cantina kun je de hele dag binnenlopen, voor een koffie, laid-back brunch, borrel of flexwerkplek. Overdag is het menu eenvoudig. Verwacht goed bereide classics als Burgerdicts, Persian Green Frittata of Laab salads. In de middag schuif je aan voor de borrel, die je zelf samenstelt aan de Borrel Bar – denk: makreelrilettes, faux gras paté met huisgebakken focaccia. Of lokaal Kometen zuurdesembrood, geserveerd met romige feta en dille. Nederlandse kazen (Doreval en Mokums Schoffie), charcuterie van Wild van Wild én bitterballen toppen het borrelbord af. 

Eten, delen, lachen
‘In de avond trekken we al het gereedschap uit de kast. Het licht dimt, en op het menu staan ‘signature sharing plates’, vervolgt Chris. ‘Onze keukengoden nemen je mee op een reis langs smaken uit Laos, Korea en Frankrijk. Als Pits Stop kies je uit verse, lokale Burrata of spicy watermeloen salades, geïnspireerd op de Aziatische keuken. Of Arepas, Tortillas, Padron Fried Chicken en Hamachi Crudo om te delen. Op het menu vind je vooral plant based- en vegetarische gerechten, maar ook verrassende opties voor vleesliefhebbers. Aanschuiven bij Deus Cantina is samen eten, delen en lachen.’ Ain’t we got Fun!

 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Deus Cantina Amsterdam Vergaderlocatie
Algemene voorwaarden | privacy statement