Van der Valk opent nieuw hotel in VenloDe Burgemeester van Venlo, Antoin Scholten, heeft woensdag 9 juni tijdens de officiële openingsceremonie het nieuwe Van der Valk Hotel Venlo geopend. Met een gouden schaar werd “een duurzaam bloemenlint” doorgeknipt samen met de directie Han en Ine van der Eijk
(vierde generatie Van der Valk).

Er prijkt een trotse Toekan tegen de gevel van het nieuwe hotel in Venlo. Een duurzaam gebouw met 168 ruime hotelkamers, 12 congreszalen, een ontvangstruimte voor 250 personen op 66 meter hoogte en een auditorium met 140 zitplaatsen. Het hotel kan in totaal 600 gasten tegelijkertijd ontvangen. Daarnaast is er een modern à la carte restaurant, een live cooking buffetrestaurant en een trendy hotelbar. Na de zomer wordt ook de wellness geopend met drie sauna’s, relaxruimte, indoor zwembad en een luxe fitness met personal trainer.

Het Van der Valk-concern is sinds 1992 eigenaar van Van der Valk Hotel Venlo. De ambitie om Van der Valk Hotel Venlo weer helemaal naar de eisen van deze tijd te brengen lagen er al langer. De bankencrisis zette een aantal jaren geleden een tijdelijke streep door deze ambities. De ambities zijn nu alsnog gerealiseerd. “We zijn klaar voor de toekomst en hebben een duurzaam hotel gebouwd wat is geïnspireerd door het Cradle-to-Cradle (C2C) principe” aldus directeur Han van der Eijk.

De doelstelling is om een duurzaam hotel te realiseren, dat aansluit bij de ambities van de gemeente Venlo die als C2C-gemeente op dat vlak de lat hoog legt. De gemeente heeft als sparringpartner hun bijdrage geleverd. Het hotel ligt op een zichtlocatie langs de A67, aan een van de belangrijkste invalswegen van Venlo. Directrice Ine van der Eijk vult aan: “qua design is een warme en gezellige sfeer gerealiseerd met natuurlijke kleuren en luxe materialen. We zijn uniek in de regio.”

Bouwen in coronatijd
In augustus 2019 is begonnen met de sloopwerkzaamheden waarna in het voorjaar van 2020 de coronapandemie uitbrak. De grootste horeca-familie prijst zich gelukkig met de solide basis van het concern waardoor ondanks de coronacrisis onverminderd is doorgebouwd en alle medewerkers in dienst zijn gebleven.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Van der Valk Hotel Venlo

Tags: Van der Valk Hotels Van der Valk Hotel Venlo Venlo Limburg duurzaamheid Locatie
Van der Valk Hotel Venlo | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Nijmeegseweg 90
5916 PT
Venlo
Nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement