De Zeeuwse Stromen: Breek uit die vergadersleurHotel De Zeeuwse Stromen in Renesse is, met 135 hotel- en duinkamers, duinappartementen, duinvilla's en acht multifunctionele vergaderzalen (tot 350 personen) voorzien van de nieuwste technieken, de ideale bestemming voor vakantievierder, vergaderaar en congresbezoeker. Maar wat heb je als zakelijke gast aan dat strand en het eigen strandpaviljoen (De Haven van Renesse) als je de hele dag opgesloten blijft in die vergaderzaal? Daar hebben ze bij De Zeeuwse Stromen iets op gevonden.

Tekst Hans Eberson

Het viersterrenhotel werd door particuliere investeerders in 1959 gebouwd als een klein hoofdgebouw met daaromheen zestien tweepersoonskamers (de helft had eigen douche en toilet). Eerst als seizoensbedrijf, vanaf 1969 ook geopend in de winter. In 1996 brandde het helemaal af, een jaar later werd het een heel stuk groter heropend. In 2012 kwam er het Duinpark bij, met negen duinvilla's en 22 duinkamers en in 2015 volgden nog eens 26 nieuwe duinappartementen. In 2017 werden alle congres- en vergaderfaciliteiten grondig gemoderniseerd en vorig jaar werd daar nog een inspiratieruimte aan toegevoegd. Een inspiratieruimte? Ja, een ruimte speciaal ingericht om trainers en coaches te helpen de concentratie bij hun toehoorders levend te houden.


Augmented reality

Brenda Lems is verantwoordelijk voor de zakelijke reserveringen. "Ons hotel staat bekend als laagdrempelig en informeel, een 'thuis ver van huis'. Dat heeft als resultaat dat 40% van onze gasten ons al eerder heeft bezocht. We maken mee dat opa en oma elkaar hier vijftig jaar geleden leerden kennen en nu het gouden jubileum met kinderen en kleinkinderen komen vieren. Die binding hebben we ook met zakelijke gasten, sommige bedrijven organiseren hier al meer dan twintig jaar hun bijeenkomsten. Daar zijn we natuurlijk trots op. Dat succes verkrijg je door de kwali-teit van je faciliteiten en door de laatste technische snufjes aan te bieden, zoals een vijftien meter brede videowand en ondersteunende AV-middelen als virtual reality brillen en mogelijkheden tot augmented reality. Dat is wat de nieuwe generatie trainers vraagt, manieren om hun verhaal ook met AV-technieken en kleur, licht en geluid vorm te geven. Daar zijn we in 2019 mee gestart en dat zullen we dit jaar verder uitbouwen. Bij die nieuwe trainingstechnieken hoort ook dat je uit de sleur van de vergaderzaal breekt. Ga de duinen in, betrek het strand of het strandpaviljoen bij je sessies, daarvoor hebben wij volop ideeën. Succes begint met een goede voorbereiding en begeleiding tijdens het congres. Succes begint vooral door goed naar je zakelijke gasten te luisteren. Wat willen ze nou echt? Dan krijg je de tijd om aan wensen te voldoen. En als het op het laatste moment toch nog anders moet, dan zullen we er alles aan doen om het te regelen."


Duurzaamheid

De Zeeuwse Stromen is in het bezit van het Green Key Gold certificaat. Martin Kiesenberg is verantwoordelijk voor alles wat met duurzaamheid heeft te maken. "Eigenlijk zijn we daar al lang mee bezig. Afval scheiden, de bewuste keuze voor lokale leveranciers, het minimaliseren van restafval, het zijn allemaal zaken die relatief eenvoudig zijn te realiseren. Duurzaamheid is een doorlopend proces, waarbij je steeds nieuwe mogelijkheden ontdekt. Momenteel onderzoeken we de aanschaf van bedspreien gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken, onze vloerbedekking bestaat uit vloertegels die later worden hergebruikt. Met zaken als energiereductie ligt het een stuk ingewikkelder, maar ook daar zijn we al ver mee. We hebben een gespecialiseerd bedrijf een onderzoek laten doen waardoor we het energiegebruik van ons bedrijf verder kunnen reduceren. Zij begeleiden ons ook in dat proces. Wij hebben veertig zonneboilerpanelen die gekoppeld zitten aan de warmwatervoorziening. Via ons centrale koelsysteem winnen we warmte terug en verwarmen we onder andere de zwembaden en 90% van onze verlichting is led. Het kan nog beter en daar blijven we dan ook druk mee bezig."

Hotellerie is een mooi vak
Volgens Martin Kiesenberg zit er ook duurzaamheid in de manier waarop je met je medewerkers omgaat. De horeca en hotellerie is berucht om de lange werkdagen en het harde werken. "Wij hebben geïnvesteerd in een planner die de urenstromen van alle medewerkers in de gaten houdt. Zo voorkom je dat mensen opbranden en zorg je ervoor dat ze plezier in hun werk houden. We leveren ook een bijdrage in het promoten van dit mooie vak. Via zogeheten snuffelbezoeken laten we jonge mensen aan het vak ruiken, in de hoop dat ze enthousiast worden. In ons strandpaviljoen hebben we een stageroute geregeld, waarmee we elk jaar vele horecastagiaires een stapje verder helpen. Zo zijn we volop in beweging om het elk jaar weer beter te doen, beter voor onze medewerkers en onze gasten. En dan komt dat succes vanzelf."

www.zeeuwsestromen.nl

 

 

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: De Zeeuwse Stromen

Tags: zeeland renesse strand duurzaamheid green key augmented reality kust
De Zeeuwse Stromen | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Duinwekken 5
4325 GL
Renesse
Nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement