Hotel-Congrescentrum de Zeeuwse Stromen: Uitwaaien in Zeeland 

 

Zo mooi als BLØF zijn provincie weet te bezingen, zo aangenaam toeven is het er ook werkelijk. De locatie en de gastvrijheid vormen voor gasten van Hotel-Congrescentrum de Zeeuwse Stromen in Renesse doorslaggevende redenen om er terug te keren. Dat geldt zeer zeker ook voor zakelijke gezelschappen, die graag gebruikmaken van de gelegenheid tot een meerdaags verblijf met ruimte voor ontspanning. Mogelijkheden te over en dat alles binnen loopafstand.

Tekst: Aart van der Haagen


Wanneer je de hectiek van de dag achter je laat en de rust van de provincie Zeeland tegemoet treedt, raak je al in een andere stemming. Hier heeft de natuur nog volop de ruimte om zich te ontplooien en lijkt de verfrissende zeelucht alle stress weg te blazen. Zou de naam Hotel-Congrescentrum de Zeeuwse Stromen daaraan refereren, naast de verwijzing naar de golfslag op slechts 300 meter afstand? Als je het de terugkerende gasten vraagt, zullen zij beslist veronderstellen van wel. "Zelfs zakelijke gezelschappen boeken hier met regelmaat een meerdaags verblijf, ook al ligt Renesse op slechts een uurtje rijden vanaf Breda of Rotterdam", zegt CongresCoach Mike Steehouwer. "Ze combineren hun meetings met informele momenten, zoals een borrel 's avonds in de hotelbar. Sommige gasten beginnen hun dag energiek door wat baantjes te trekken in het binnenzwembad. Ook maken ze volop gebruik van de talrijke mogelijkheden om teambuildingsactiviteiten op te zetten." "Alles op één locatie of in ieder geval in de directe nabijheid", vult collega Kristy Mirer - eveneens CongresCoach - aan. "Niemand hoeft in de auto te stappen en zich ver te verplaatsen. Alle faciliteiten bevinden zich op loopafstand, inclusief ons eigen strandpaviljoen De Haven van Renesse. Een kwestie van te voet het duin oversteken."Zelfstandig en onafhankelijk

De geschiedenis van Hotel-Congrescentrum de Zeeuwse Stromen in Renesse gaat terug tot 1959, maar de jaartelling begint wat dit familiebedrijf betreft bij de wederopbouw in 1997, na een grote brand in het jaar ervoor. "We zeggen weleens dat we tweemaal het zilveren jubileum hebben gevierd", glimlacht Monique van Hoof, verantwoordelijk voor marketing en communicatie. Het DNA van een zelfstandig hotel met congrescentrum, onafhankelijk van welke keten ook, bleef altijd behouden. "Wanneer onze gasten hun ervaringen met ons delen en aanbevelingen doen, kunnen wij snel schakelen om verbeterpunten door te voeren", geeft Kristy aan. "Sowieso heerst bij ons totaal geen hiërarchische structuur. De managers zijn voor iedereen heel benaderbaar, ook voor de bezoekers." Volgens Mike kan de rol van de CongresCoaches in de zakelijke markt op veel waardering rekenen. "Een vast aanspreekpunt voor ieder gezelschap, bereikbaar voor informatie en advies van de eerste oriëntatie tot en met de facturatie en altijd direct beschikbaar tijdens het evenement om speciale verzoeken in te willigen. De gasten mogen rekenen op een persoonlijke ontvangst voor, tijdens en na het verblijf."Andere sfeer

Ook al is de servicegraad van Hotel-Congrescentrum de Zeeuwse Stromen hoog, volgens Monique is de locatie minstens even belangrijk voor gasten om terug te keren. "Mooi groen gelegen in de duinen en omgeven door bebossing, niet ver van het centrum van Renesse en op loopafstand van ons eigen strandpaviljoen, dat voor zakelijke gezelschappen een geweldige uitvalsbasis vormt voor een lunch, diner of barbecue aan zee." Kristy: "Overdag vergaderen en aan het eind van de middag met z'n allen het duin over wandelen, om daar ontvangen te worden met een borrel. Dan kom je ineens in zo'n andere sfeer terecht." Zoveel natuur in de nabijheid biedt natuurlijk uitgebreide recreatiemogelijkheden en daartoe werkt Hotel-Congrescentrum de Zeeuwse Stromen al vele jaren samen met vaste partners. "Zij verzinnen elk seizoen wel weer nieuwe activiteiten," zegt Mike. "Het aanbod is enorm, van mountainbiken in het bos en de duinen tot suppen, blokarten op het strand en vlotbouwen. Escaperooms, gps-tochten, 's nachts een bunker in kaart brengen, zwerftocht van eiland naar eiland in het Grevelingenmeer, je kunt het zo gek niet verzinnen en dat alles in de directe nabijheid."

Huiselijke sfeer

Dankzij vier grotere, schakelbare zalen en drie kleinere vergaderzalen kan Hotel-Congrescentrum de Zeeuwse Stromen meeveren met gezelschappen van twee tot 220 personen. Kristy: "We leiden een zakelijke gast die een boeking overweegt graag rond om de diverse opties onder de aandacht te brengen, ook voor eventuele overnachtingen. Je vindt hier, naast 78 hotelkamers waarvan we er momenteel 59 renoveren in classy beach look, 26 Duinappartementen, 22 Duinkamers en negen Duinvilla's. Dat brengt het totaal op 135 gelegenheden om te overnachten."

Mike: "Bij een meerdaags verblijf leer je elkaar op zo'n andere manier kennen. Zeker wanneer je met een groep plaatsneemt in de huiselijke sfeer rondom onze bar. Daar voelt het volgens de gasten echt als een woonkamer, compleet met open haard." Tel daarbij op de Zeeuwse gastvrijheid die het team nastreeft en het wekt geen verbazing dat zakelijke gezelschappen graag terugkeren bij Hotel-Congrescentrum de Zeeuwse Stromen. Een fijne plek om tussen de formele momenten door lekker uit te waaien.

vergaderen.zeeuwsestromen.nl


Duurzaamheid volgens eigen normen

Sinds 2014 behaalt Hotel-Congrescentrum de Zeeuwse Stromen elk jaar een Green Key Gold-certificering. Keurig natuurlijk, maar wat de organisatie betreft niet genoeg. "Groen denken en doen is altijd al een belangrijke factor geweest in ons beleid," verklaart Monique van Hoof. "Zo staat hier op het terrein een biovergister die GFE-afval omzet in duurzame energie, namelijk biogas. Het restproduct valt te gebruiken als plantenvoeding. Lang voor het Green Key-verhaal was de WTW-installatie al in werking, waarbij de warmte die vrijkomt bij diverse koelprocessen - zoals koelcellen in de keuken - wordt aangewend om het zwembadwater te verwarmen. Niet veel later lagen er veertig zonnepanelen op het dak voor de warmteboilers en inmiddels hebben we overal ledverlichting. We spannen ons graag in om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Daarbij informeren wij onze gasten en opdrachtgevers graag hoe zij hieraan zelf kunnen bijdragen."
 

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Hotel-Congrescentrum de Zeeuwse Stromen renesse zeeland De Zeeuwse Stromen Vergaderlocatie Congreslocatie Duurzame locatie
De Zeeuwse Stromen | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Duinwekken 5
4325 GL
Renesse
Nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement