Evenementenbestemming Noord-Limburg: Gastvrij en bourgondisch genieten in een groene en duurzame omgeving

Noord-Limburg is inmiddels twee jaar actief de zakelijke markt aan het informeren over de vele mogelijkheden om hier activiteiten en evenementen met een zakelijk karakter te organiseren zoals vergaderingen, heisessies, bedrijfsuitjes, relatiebijeenkomsten en congressen. In die periode heeft het organiserend 'Venlo Convention Bureau' een grote groep meetingplanners en eventmanagers uit heel Nederland uitgenodigd en mogen verwelkomen om aan de hand van een speciaal kennismakingsprogramma de regio te ontdekken. Telkens waren de gasten positief verrast!

 

VALUE FOR MONEY EN GRATIS ONDERSTEUNING

Noord-Limburg verrast niet alleen door de veelzijdigheid. Het is ook nog eens een omgeving waar je locaties en diensten vindt met een uitstekende prijs-kwaliteit-verhouding én waar je gratis advies en ondersteuning krijgt bij de organisatie van je zakelijke bijeenkomst of evenement. Het Venlo Convention Bureau vertegenwoordigt een groot aantal evenementenlocaties en hotels in en rondom Venlo die hoge kwaliteitsnormen hanteren. Projectmanager Boy Haenen, die zelf veel kennis en ervaring heeft op het gebied van evenementenorganisatie, staat je bij in de organisatie van je bijeenkomst met 50 personen en ook je congres met 750 (inter)nationale gasten. In deze regio zet men graag de deuren voor je open, dus het samenstellen van een programma op maat met vernieuwende break-out activiteiten behoort zeker tot de mogelijkheden.

ACTIVITEITEN EN BEDRIJFSUITJES

Voor groepen die behoefte hebben aan een programma met een meer ontspannend karakter zijn er ook volop mogelijkheden. Goed om te weten: in Noord-Limburg ben je weg uit de drukte en is de natuur overal om je heen. Je kunt lekker uitwaaien met een E-chopper tour door het groen of sloepvaren op de Maas tussen Venlo en Roermond. Er zijn veel wandel- en fietsroutes die je kunt combineren met een aantal stops onderweg bij verrassend leuke horecazaken, bezienswaardigheden of een bezoek bij een vernieuwend bedrijf. Blijf je liever binnen dan is een culinaire workshop friet-ei maken (een lokale delicatesse!), het bezoeken van een bierbrouwerij of een tour achter de theaterschermen mogelijk.

DUURZAAMSTE BESTEMMING VAN NEDERLAND

Tot slot mogen we ook zeggen dat Noord-Limburg koploper is op het gebied van duurzaamheid. Je vindt hier de duurzaamste stadskantoren van Nederland en veel praktijkvoorbeelden van duurzaam ondernemerschap. Van der Valk Hotel Venlo en Holland Casino Venlo realiseer-den hun nieuwbouw grotendeels volgens de 'cradle to cradle'-filosofie waarbij de gebruikte grondstoffen voor het gebouw en de inrichting volledig hergebruikt kunnen worden. Het resultaat is een lust voor het oog! Begrijpelijk dat de redactie van Meeting Magazine de stad Venlo vorig jaar omschreef als duurzaamste congresbestemming van Nederland.

MAAK GRATIS KENNIS MET VEELZIJDIG VENLO IN EEN DAG

Op maandag 26 juni organiseert het Venlo Convention Bureau opnieuw een dag voor meetingplanners en eventmanagers uit heel Nederland om kennis te maken met de mogelijkheden voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen in Venlo en omgeving (zie kader). Er wordt een tour gemaakt langs meerdere evenementenlocaties en hotels. Tussendoor is er ruimte voor een heerlijke lunch aan het water en kennisuitwisseling met collega-organisatoren. Deelname is gratis, meer informatie is te vinden op de website www.venloconventionbureau.nl of meld je meteen aan en stuur een e-mail naar info@venloconventionbureau.nl.
 


Eerder dit jaar nam een groep eventmanagers deel aan een kennismakingsweekend met partner en overnachting. Twee dagen genieten van het beste dat Venlo als hoofdstad van Noord-Limburg te bieden heeft!

Ineke Derksen IENVENT | Druten

"Venlo heeft mij echt verrast met haar moderne, klassieke en vooral bijzondere eventlocaties. Ik heb theaters, musea, kerken, kastelen en muziekpodia en bioscopen bezocht. Een aantal locaties ligt centraal in het centrum van Venlo. Maar ook buiten Venlo in de dorpjes Kessel en Baarlo, op een kleine 15 minuten rijden. De keuze aan restaurants is groot. Klassiek, Bib Gourmand of authentiek, je vindt het allemaal in Venlo."

Sonja Schaefers XR Events | Hendrik Ido Ambacht

"Venlo is een verrassende, inspirerende stad, met heel veel gezichten en een bourgondische inslag. Wij mochten proeven en beleven in Venlo en wat hebben we genoten van de gastvrijheid en diversiteit in mogelijkheden."

Pauline Verhagen LUSH Events | 's-Gravenzande

"Samen met mijn compagnon Susan hebben wij deelgenomen aan het weekend om kennis te maken met alle mooie en verrassende eventlocaties die Venlo rijk is. Dit was heel fijn om dit zo te doen omdat wij zo in twee dagen heel veel informatie kregen en overal werden we met open armen ontvangen. Het weekend was perfect georganiseerd."
 


Introductievideo zakelijke evenementenbestemming regio Venlo from Venlo Convention Bureau on Vimeo.

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Noord-Limburg Bestemming Venlo Convention Bureau Venlo
Algemene voorwaarden | privacy statement