Brussel stelt 20 maal 10.000 euro ter beschikking voor organisatie van professionele events



In het kader van het Belgisch voorzitterschap van de Europese Raad van januari tot juni 2024 lanceert visit.brussels samen met de Brusselse Hoofdstedelijke Gewestregering een projectoproep voor organisatoren van professionele events in Brussel. Inzet is een budget van 10.000 euro.

Voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en visit.brussels is het Belgisch voorzitterschap een kans om de MICE-sector (Meetings, lncentives, Conferences, Exhibitions) een duw in de rug te geven. Bedoeling is een constructieve dynamiek te creëren en de aantrekkingskracht van onze hoofdstad tijdens deze belangrijke periode op peil te houden.

Wie kan een aanvraag indienen?
Alle organisatoren van evenementen die een professioneel event in Brussel willen organiseren tijdens de periode van het voorzitterschap (van januari tot juni 2024) kunnen een aanvraag indienen. De professionele events moeten draaien rond cruciale thema's voor het Gewest: toerisme, milieu, maatschappelijke samenhang en stedelijk beleid. Een externe jury zal 20 projecten uitkiezen op basis van specifieke criteria, zoals

•    de kwaliteit en de innovatie van het academische programma,
•    duurzaamheid,
•    het inclusieve en toegankelijke karakter van het event,
•    de profilering van het Brussels Gewest in de programmering en communicatie van het event.

Een bedrag van € 10.000
De twintig winnaars krijgen een budget van 10.000 euro voor verschillende diensten onder toezicht van visit.brussels OF diensten waarvan de logistiek door visit.brussels wordt begeleid:
 
•    zachte mobiliteit: terbeschikkingstelling van MlVB-tickets voor deelnemers aan het event
•    Brusselse beleving: lokale en duurzame cateringdienst voor de lunchpauzes
•    berekening van de koolstofvoetafdruk: ondersteuning door een gespecialiseerd bedrijf om de koolstofvoetafdruk van het event te meten en te verminderen.

Praktische info
De oproep tot het indienen van projecten wordt vandaag geopend. De aanvragen moeten uiterlijk op 15 september 2023 worden ingediend. Eventorganisatoren dienen het formulier in te vullen. Het reglement en alle praktische informatie over de wedstrijd vind je hier.

Foto door Petar Star?evi?
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Brussel Visit Brussel Bestemming
Algemene voorwaarden | privacy statement