Zoku opent vierde hotel in Parijs met event- en vergaderruimtes



Met al drie vestigingen in Amsterdam, Kopenhagen en Wenen opent de innovatieve nieuwe hotelketen Zoku een vierde vestiging in de creatieve hoofdstad Parijs. Het wordt eveneens een bekroond hotelconcept geschikt voor langdurig verblijf, dat internationaal wonen en werken voor de moderne professional mogelijk maakt. Met lofts in privé-appartementstijl en sociale ruimtes op het dak die zowel reizigers als de lokale bevolking samenbrengen in één gemeenschap biedt Zoku een inspirerende plek waar mensen onder één dak kunnen wonen, werken en socializen. Zoku Paris ligt tegenover het gerechtshof in het bruisende 17e arrondissement, op slechts 10 minuten rijden van hartje Parijs en op 1 minuut lopen van metrostation Porte de Clichy: een ideale locatie voor mensen die reizen met de Thalys of Eurostar.

Vergader- en eventruimtes
Verspreid over de bovenste drie verdiepingen van het Stream Building biedt Zoku 109 lofts, een restaurant en bar op het dak, evenals coworking-ruimtes, vergaderruimten voor externe locaties (met volledige of halve dagverhuur, waarvan één met tafelvoetbaltafel die per uur kan worden gehuurd) en een grote evenementenruimte. Met een groot terras met veel groen en een adembenemend uitzicht over de hoofdstad, is ook Zoku Paris het ultieme ontspannen toevluchtsoord voor het afronden van het werk van de dag.

Rooftop farm
Als je de deuren van Zoku binnengaat, is het alsof je jezelf in een kleine buurt bevindt. Op de achtste verdieping ontdek je een open welkomstruimte met een bruisende bar, coworking-ruimtes, een huiskamer met uitzicht, Zoku’s Living Kitchen restaurant en voor het eerst in zijn soort: de Oh Lá Lá Kaas en Charcuterie Winkel voor een heerlijk en lokaal hapje. Op het dak van deze Social Spaces is een rooftop farm (1.200 m2) die de verse kruiden levert voor Zoku’s Living Kitchen, om een ??lokaal tintje te geven aan hun gerechten. Al deze inspirerende ruimtes zijn helder verlicht en creatief ontworpen in samenwerking met het prijswinnende architectuur- en ontwerpstudio Concrete.

“Nu hybride en werken op afstand mainstream wordt, omarmen meer grote bedrijven deze trend. Zoku is een voorloper in het creëren van gebouwen voor gemengd gebruik voor internationaal wonen, werken en netwerken in heel Europa. Onze nieuwste aanwinst, Zoku Paris, biedt voordelen voor internationale zakenreizigers en het lokale Parijse bedrijven in deze grote creatieve hoofdstad. Deze vierde Zoku-locatie markeert ook het begin van onze samenwerking met Covivio na het winnen van de Reinventer Paris-wedstrijd met het innovatieve Stream Building, ontworpen door PCA-Stream. Het gebouw bevat duurzame elementen en multifunctionele ruimtes. We zijn trots om deel uit te maken van een gebouw dat echt het DNA van Zoku laat zien”, zegt Marc Jongerius, algemeen directeur en medeoprichter van Zoku.


In een standaard hotelkamer domineert het bed altijd. In de Zoku Loft staat een grote tafel centraal in de ruimte, waardoor een huiselijke omgeving ontstaat die kan worden aangepast tot een privéwerkruimte. Met een oppervlakte van 24 tot 30m2 heeft de Zoku Loft alles wat je nodig hebt voor een langdurig verblijf in Parijs: inclusief een woonkamer, kitchenette, badkamer, tafel voor vier personen, queensize of kingsize bed en op maat gemaakte kunstwerken. Het unieke ontwerp van de Loft functioneert als een levensgroot Tetris-spel, met een uitschuifbare trap, opbergmogelijkheden en veelzijdige meubels die naadloos in elkaar passen om de ruimte te maximaliseren. Omdat 
het bed kan worden opgeklapt en weggestopt, functioneert het ook als vergaderruimte, podcaststudio of pop-up kantoor - die allemaal overdag voor een halve of hele dag kunnen worden gehuurd.

Uniek voor Zoku Parijs, zijn drie nieuwe kamertypes die niet beschikbaar zijn op andere locaties: het Zoku-appartement, de Zoku-studio en het MeetingLoft. In totaal biedt Zoku Paris zeven verschillende kamertypes: de Zoku Loft, Zoku Loft XL, Zoku Loft XXL, Zoku Room, Zoku Apartment, Zoku Studio en Zoku Movie Room.

Pantry
Op elke verdieping van Zoku Paris bevindt zich ook de Pantry, die bewoners alles biedt wat ze maar kunnen nodig hebben tijdens hun verblijf - zoals schoonmaakmaterialen, extra lakens, keukengerei, reserve wijnglazen, yoga matten en meer - gratis te leen. Bovendien is er beneden een kleedkamer die iedereen kan gebruiken voor het inchecken of na het uitchecken. Zo kunnen vroegkomers douchen of hun koffer stallen, zonder extra kosten voor hun verblijf.

Gemeenschapsvorming voor professionals
Vorig jaar werd Parijs gerangschikt als een van de slechtste steden ter wereld voor expats. Zoku wil dat veranderen. Zoku helpt expats en zakenreizigers zich te vestigen in de lokale scene terwijl ze internationaal contact maken met de gelijkgestemde lokale bevolking. Of je nu een accommodatie nodig hebt voor een snelle soloreis, op zoek bent naar een accommodatie voor de lange termijn huisvestingsoptie, of gewoon het hele gebouw wil huren om het volgende event van uw bedrijf te hosten, dat kan Zoku doe het allemaal. Het creëert een echt gepersonaliseerde ervaring die rekening houdt met de behoeften voor zowel vrije tijd als bedrijf. 

Uniek aan het hotelconcept is ook de on-site Community Manager, die Check-in Chats en andere sociale gebruiken verzorgt voor gasten die veertien nachten of meer blijven. Ze zorgen ervoor dat iedereen zich op zijn gemak voelt vanaf de eerste dag, terwijl Zoku tegelijkertijd evenementen organiseert die ook interessant zijn voor de lokale bevolking zoals workshops, seminars, live podcaststreams of hun Aperó Live Music Sessions elke donderdagavond. Het innovatieve concept sluit perfect aan bij de wensen van de hedendaagse zakenreiziger, zeker in een tijd waarin de grenzen tussen werk en privé steeds meer vervagen.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Zoku Zoku Paris Parijs Hotel Vergaderlocatie Eventlocatie
Algemene voorwaarden | privacy statement