Hasselt is de perfecte bestemming voor je zakelijke bijeenkomstEen compact stadscentrum, inspirerende locaties, gerenommeerde kennisinstellingen en bijzondere activiteiten: de Vlaamse stad Hasselt heeft alles in huis om zakelijke bijeenkomsten te hosten. En je hoeft voor deze buitenlandse topbestemming niet lang in de auto te zitten.

Stad in ontwikkeling
Hasselt is een stad in volle ontwikkeling. "De pay-off 'Hasselt, Smaakmaker Spraakmaker' zegt alles waarvoor deze Belgisch Limburgse stad staat", vertelt coördinator Isa Dilworth. "Smaakmaker staat voor smaak in de brede zin van het woord. Het straatbeeld wordt gekenmerkt door tal van street-art kunstwerken die je terugvindt op grote muren maar ook in kleine straatjes. Ook mode staat centraal in Hasselt. Je vindt er veel uniek boetiekjes en vernieuwende pop-up winkels. In het Modemuseum Hasselt, met wisselende tentoonstellingen gedurende het hele jaar, staat de westerse mode van 1750 tot nu centraal. Wat betreft gastronomie blinkt Hasselt eveneens uit met maar liefst 36 Gault Millau restaurants en 3 zaken met een Michelinster. Er is dus meer dan genoeg te doen tussen het vergaderen en congresseren door. Bovendien is het stadscentrum van Hasselt compact waardoor alles op wandelafstand van elkaar ligt. Fijne bijkomstigheid hiervan is dat je je mededeelnemers van een congres makkelijk weer tegenkomt wanneer je erop uittrekt in de stad."

Baanbrekend onderzoek
In Hasselt wordt baanbrekend onderzoek verricht. Een van de plekken waar dit gebeurt, is het innovatieve bedrijvencentrum Corda Campus. Hier stond vroeger een Philipsfabriek waar in 1963 het cassettebandje werd uitgevonden. "Tegenwoordig zijn hier meer dan 250 start-ups, scale-ups en gevestigde bedrijven te vinden die zich richten op nieuwe media, technologie en innovatie", zegt Isa. "In totaal werken er meer dan 5.000 mensen. Deze bedrijvigheid biedt inspiratie voor zakelijke bijeenkomsten die je in Hasselt kunt organiseren. Het Corda Theater leent zich naast live bijeenkomsten ook uitstekend voor hybride evenementen." Andere belangrijke kennisinstellingen zijn de UHasselt met zeven verschillende faculteiten (waaronder Geneeskunde en Levenswetenschappen, Industriële Ingenieurswetenschappen en Rechten) en de hogeschool PXL met onder andere de opleiding Pop- en rockmuziek. Dit is een allround opleiding met de studierichtingen muzikant, muziekmanagement en muziektechniek.

Locaties
Mede dankzij de aanwezigheid van deze innovatieve organisaties vinden er in Hasselt jaarlijks alleen al zo'n tien associatiecongressen plaats. Wat betreft locaties hebben congres- en eventplanners een ruime keuze. Isa: "We richten ons op bijeenkomsten tussen de 10 en 500 deelnemers. Je vindt hier onder andere hotellocaties van gerenommeerde ketens die van topkwaliteit zijn. Daarnaast zijn er diverse kleine, sfeervolle boetiekhotels. Wat betreft inspirerende locaties hebben we een zeer ruime keuze. Wil je echt iets bijzonders, dan kun je terecht bij bijvoorbeeld een gerenoveerde kapel, een jeneverstokerij of in het Glazen Paviljoen van de Japanse Tuin (op maandag is de gehele tuin exclusief af te huren). Vergaderen kan ook in de aula's van de Universiteit Hasselt, die gesitueerd is in een oude gevangenis die omgebouwd is tot een universiteitscampus."Activiteiten
Een zakelijke bijeenkomst in Hasselt wordt een echte belevenis wanneer je er een sociaal programma aan toevoegt. "We hebben een ruime keuze aan workshops en rondleidingen die je de gelegenheid geven om de stad beter te leren kennen. Denk aan een rondleiding door innovatiecentrum Corda Campus, of een route door het centrum langs de plekken met de mooiste street art of in het Jenevermuseum." Daarnaast zijn er diverse culinaire proeverijen en workshops waarbij specialiteiten zoals jenever, bier en chocolade centraal staan. Deelnemers die van een sportieve activiteit houden, kunnen terecht bij Jump Square waar je kunt trampoline springen of het Action Park waar je je kunt uitleven op het waterparcours of het touwenparcours. Ten slotte is de natuur in en om Hasselt de moeite waard om te verkennen. "In Bokrijk fiets je over een parcours van 200 meter dwars door het water."

Compacte stad
Bedrijven en verenigingen in het zuiden van Nederland die een inspirerende bestemming zoeken om hun medewerkers en leden weer fysiek bij elkaar te brengen, hoeven volgens Isa dus niet ver te zoeken. "Mooie locaties, kennisinstellingen en bijzondere activiteiten zijn zeker een pré, maar het grote voordeel van Hasselt is dat je dit alles op zeer korte afstand van elkaar treft. Het centrum heeft een doorsnede van 800 meter waardoor de deelnemers elkaar steeds weer tegenkomen op weg naar de locatie, het hotel en de restaurants. Die compactheid en het gevarieerde aanbod aan voorzieningen maakt de stad de moeite waard om te bezoeken", aldus Isa.Over Meet in Hasselt
Meet in Hasselt (onderdeel van Visit Hasselt) is het convention bureau voor Hasselt. Deze dienst van de Stad Hasselt biedt gratis en objectief advies aan corporate meetingplanners en congresorganisatoren op het gebied van vervoer, locaties, activiteiten en evenementenbureaus. In tegenstelling tot Nederlandse Convention Bureaus zijn alle locaties en partijen gelegen in Hasselt en die zich richten op (zakelijk) toerisme automatisch aangesloten bij de organisatie. Daardoor geeft de website een zeer compleet beeld van het zakelijke aanbod. Meet in Hasselt organiseert tevens site visits en fam-trips voor geïnteresseerden. Meer informatie over Meet in Hasselt vind je op www.meetinhasselt.be.
Bereikbaarheid
Hasselt is de hoofdstad van de Belgische provincie Limburg. Ver hoef je voor deze buitenlandse bestemming niet te reizen. Met de auto rijd je in zo'n 60 minuten van Eindhoven naar Hasselt. Vanuit Maastricht doe je er slechts 35 minuten over. Het intercitystation van Hasselt heeft rechtstreekse verbindingen naar onder andere Luik en Brussel.

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Hasselt Belgie Vlaanderen inspirerende locaties gastronomie Associatie congressen Universiteitstad sociaal programma Meet in Hasselt convention bureau
Algemene voorwaarden | privacy statement