Milaan gaststad tijdens World Conference on Earthquake Engineering 2024Milaan is gastheer van de 2024-editie van de World Conference in Earthquake Engineering (WCEE). Dit is het belangrijkste, vierjaarlijkse internationale wetenschappelijke evenement op het gebied van seismische engineering. Naar verwachting zullen ongeveer 5.000 afgevaardigden afreizen naar Milaan.

Alle betrokkenen bij het bod van Milaan om dit prestigieuze evenement te organiseren, waren verheugd om het nieuws te horen. Het was de echte teaminspanning die het succes van het bod bepaalde. Er werden sterke synergieën gecreëerd door het samenbrengen van de twee academische verenigingen: Anidis (Italiaanse nationale vereniging van seismische engineering) en ISI (Italiaanse seismische engineering), het bedrijfsleven en AIM Group International, een bedrijf dat is gespecialiseerd in internationale conferenties. De steun van de Eucentre Foundation (European Center for Training and Research in Earthquake Engineering) was ook van fundamenteel belang, evenals de betrokkenheid van de lokale instellingen, het MiCo Convention Center, de locatie waar het evenement zal plaatsvinden, en grote bedrijven die actief zijn binnen de sector aardbevingstechniek in Italië.

De 59 nationale afgevaardigden van de landen die de IAEE (International Association for Earthquake Engineering) vormen, stemden online en kozen de stad Milaan, die streed tegen sterke biedingen uit Montreal (Canada), Lyon (Frankrijk), New Delhi (India) en Auckland ( Nieuw-Zeeland). Het congres keert terug naar Italië van 30 juni tot 5 juli 2024, 51 jaar geleden dat het in 1973 in Rome werd gevierd.

“We zijn erg blij met dit resultaat, dat bevestigt dat Italië uitblinkt in het internationale wetenschappelijke scenario en een betrouwbare conferentiebestemming. We hebben met veel inzet aan dit project gewerkt en een innovatief en creatief biedingsdossier ontworpen. Onze Groep heeft vanaf het begin in dit ambitieuze project geloofd en heeft geïnvesteerd in een lang proces dat ons tot deze belangrijke acquisitie heeft geleid ”, legt Flaminia Roberti, Global Sales Director van AIM Group International uit.

“Normaal gesproken zouden we ons bod presenteren tijdens de 2020-editie van WCEE die zou plaatsvinden in Japan. Vanwege de pandemie werd dat congres uitgesteld tot 2021 en werd de presentatie van het bod online verplaatst ”, zegt Marica Motta, Sales Operation Coördinator van AIM Group International. “We besloten om een ??website-evenement te creëren om het hele project te profileren. Een ad hoc geproduceerde emotionele en motiverende video legde de delegatie uit hoe sterk de stad het verlangen heeft om afgevaardigden in de stad te verwelkomen. Het bevatte ook een reeks video-ondersteuningsberichten van internationale vooraanstaande opinieleiders en belangrijke institutionele aanbevelingen (regio Lombardije, civiele bescherming, burgemeester van Milaan, nationale raad van ingenieurs) en een lange lijst van 75 ondersteunende sponsors (die verenigingen en bedrijven vertegenwoordigen).” Deze communicatiestrategie raakte een snaar bij het IAEE-bestuur. Andere onderscheidende kenmerken waren technische bezoeken aan de bouw achter de schermen van de Olympische Winterspelen van Milaan Cortina 2026 en aan het uitzonderlijke Shake Lab van de EuCenter Foundation. “In een tijd van grote moeilijkheden die de meetingindustrie hard treft, concentreren we al onze inspanningen op innovatie om bedrijven en verenigingen te ondersteunen bij de digitale transformatie die continuïteit kan geven aan hun educatieve en sociale initiatieven. Deze overwinning prikkelt ons: we kijken met optimisme naar de toekomst, in afwachting van het opnieuw inzetten van onze passie voor de organisatie van grote evenementen met onze steden als het ideale podium”, besluit Flaminia Roberti.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: World Conference in Earthquake Engineering Milaan Italie Associatie congressen Congres
Algemene voorwaarden | privacy statement