VisitBrabant sluit zicht aan bij ICCAVanaf maart 2020 is VisitBrabant Convention Bureau als lid aangesloten bij de International Congress and Convention Association (ICCA). Met 1100 leden in meer dan 100 landen is ICCA de internationale community en kennisplatform voor internationale associatiebijeenkomsten. VisitBrabant is met het lidmaatschap onderdeel van het ICCA France-Benelux Chapter.

Het lidmaatschap van ICCA biedt VisitBrabant Convention Bureau de kans om relaties met zowel nationale als internationale organisaties binnen de branche verder te versterken. Verder biedt ICCA’s associatiedatabase VisitBrabant meer inzicht in congressen op het gebied van High Tech, Design, Smart Mobility, Datascience en Agrifood,de sleutelsectoren en -technologieën van Brabant

High Tech
Brainport Eindhoven geldt als kennishub van Nederland en een van de slimste regio’s ter wereld. Er is geen plek ter wereld waar per dag zoveel nieuwe ideeën ontstaan als hier. Met kennisinstituten als de Technische Universiteit Eindhoven en - de slimste vierkante kilometer van Nederland - de High Tech Campus, meet Brabant zich met de absolute wereldtop.

Design
Met het toonaangevende opleidingsinstituut Design Academy Eindhoven en de Dutch Design Week voegt Brabant zich bij de top van de internationale designwereld. De crossover met de high tech zorgt voor baanbrekende ontwerpen.Topdesigners als Maarten Baas en Piet Hein Eek werken vanuit Brabant, waar designers maximaal gefaciliteerd worden hun talenten te ontwikkelen en de toekomst vorm te geven.

Smart Mobility
De Automotive Campus in Helmond is een broedplaats voor innovaties op mobiliteitsgebied. De technologische innovaties en de uitgebreide (test)faciliteiten zijn state of the art. Van elektrisch busvervoer tot vliegende auto’s: Brabant is koploper in slimme en duurzame mobiliteit.

DataScience
Jheronimus Academy of Data Science (JADS) in Den Bosch is Nederlands eerste universiteit voor Data Science. De universitaire opleiding tot data scientist – hét vak van de toekomst - koppelt technische vernieuwing aan vernieuwing op het gebied van mens & maatschappij. 

Met JADS geeft Brabant inhoud aan de ambitie om een leidende positie op het gebied van Data Science te realiseren. Hier wordt gebouwd aan een nieuw ecosysteem dat Nederland ontwikkelt tot een trendsettende data-gedreven economie.

Agrifood
Het boerenland zit Brabant in het bloed. Van boer tot bord: nergens anders is de agrifood-keten zó compleet en van zo’n hoogwaardige kwaliteit als in Noordoost-Brabant. Hier geven we vorm aan de voedselketens van de toekomst. In slimme systemen die bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen op gebied van voeding, gezondheid en duurzaamheid.

Het ICCA lidmaatschap helpt VisitBrabant met het in kaart brengen van de congressen binnen deze sectoren en bij het identificeren van lokale initiatiefnemers voor de kandidaatstelling van de congressen. De eerste stappen in onze missie het aantal nationale en internationale profielversterkendecongressen in Brabant te laten stijgen. 

Meet in Brabant
Business Brains &HospitalityHeart


www.visitbrabant.com/conventionbureau
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: ICCA Associatie congressen
VisitBrabant Convention Bureau | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement