ICCA keert terug met jaarlijkse land- en stedenrankingICCA is verheugd de terugkeer aan te kondigen van onze jaarlijkse landen- en stedenranglijsten voor het jaar 2022, na een afwezigheid van twee jaar. De publicatie van de ranglijst valt samen met de recente verklaring van de Wereldgezondheidsorganisatie dat COVID-19 niet langer kwalificeert als een wereldwijde noodsituatie, waarmee de terugkeer naar normaliteit voor de branche van verenigingsbijeenkomsten wordt benadrukt.

Eind 2022 nam ICCA de proactieve beslissing om weer terug te keren naar de normale ranglijst op basis van de observatie dat ongeveer 85% van alle vergaderingen persoonlijk werden gehouden. We erkennen echter dat bepaalde landen en gebieden nog steeds werkten binnen de beperkingen van COVID-19.

In een gezamenlijke inspanning met onze toegewijde leden identificeerde het onderzoeksteam van ICCA meer dan 10.500 vergaderingen, waarvan zo'n 9.000 vergaderingen persoonlijk werden gehouden, ofwel onaangetast door COVID-19 of in een hybride vorm. Aangezien de sector van verenigingsbijeenkomsten de cijfers van het laatste pre-pandemische jaar (13.254 vergaderingen in 2019) nog steeds inhaalt, hebben we een korte land- en stadvergelijkende analyse uitgevoerd op basis van ranglijsten in plaats van het aantal vergaderingen. Daarnaast zullen we context bieden voor persoonlijke versus geplande vergaderingen en laten zien hoe deze statistieken het best kunnen worden gebruikt.

ICCA CEO, Senthil Gopinath: “Dit is een geweldige onderneming van ons team, een die door onze leden zeer wordt toegejuicht omdat de ICCA Country – and City – Rankings altijd enorme belangstelling van de industrie genereren. Het is bemoedigend om te zien dat de drang naar persoonlijke ontmoetingen opnieuw erg sterk is en we voorspellen dat deze trend het komende jaar zal groeien.

ICCA is ervan overtuigd dat statistieken bestaan om een verhaal te vertellen, en daarom bieden we onze leden verschillende hulpmiddelen om dit op een alomvattende manier te doen. Er is geen enkel land waar ten minste één geplande bijeenkomst werd getroffen door de pandemie in 2022. De ICCA-database geeft de status van elke bijeenkomst weer en, in de relevante gevallen, de redenering achter de beslissing van de organisator om geen bijeenkomst te houden zoals in -persoon. We zijn verheugd om de resultaten bekend te maken op IMEX23 in Frankfurt, een tijd en plaats waar de internationale meeting- en eventindustrie persoonlijk bijeenkomt."

Benieuwd hoe Nederland scoort in deze ranglijsten? Onze redactie zocht het voor je uit.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: ICCA ranking Congresbestemming
Algemene voorwaarden | privacy statement