Alles over evenementenveiligheid: ESI Jaarcongres 2021Op donderdag 2 december vindt in congrescentrum Lumen in Zwolle het ESI Jaarcongres 2021 plaats. Als altijd staat het congres in het teken van de laatste ontwikkelingen op het gebied van evenementenveiligheid.

Nieuw is dat vanaf dit jaar ook de ontwikkelingen rond bezoekersmanagement en druktebeheersing in binnensteden en op toeristische hotspots onder de aandacht komen. Welke lessen nemen we uit de coronatijd mee voor bezoekersmanagement op drukke plaatsen in 2022?

Programma
Inmiddels is een groot deel van het programma van het ESI Jaarcongres 2021 bekend. Burgemeester Peter Snijders van Zwolle zal het congres openen. In de ochtend vinden plenair debatten plaats over drie actuele thema’s: het omgaan met het toenemende aantal demonstraties in de openbare ruimte, het reguleren van drukte in de binnenstad en de toekomst van veilige evenementen. Dagvoorzitter Wouter Jong leidt deze debatten. Hij is zelf ervaren adviseur crisismanagement voor burgemeesters promoveerde op de rol van de burgemeester in crises. Deelnemers aan deze debatten zijn onder meer de Bredase burgemeester Depla, Nationaal commandant staf Corona Willem Woelders van de nationale politie en Taco van Luijten van de Nederlandse Veiligheidsbranche.

Eerste workshops bekend
Het tweede gedeelte van de dag staat in het teken van workshops. In totaal zijn er drie workshoprondes. De eerste vier workshops zijn inmiddels bekend.

-Slimme binnenstad: grip op bezoekersstromen (Frank Wijnveld en Eelco Thiellier)
-Reguleren van drukte in de stad: ervaringen uit Breda (Mirjam van de Meeberg en Ben Jan van der Klis)
-Uitdagingen crowd management op het spoor (Leon Engbersen en Harold Salomons)
-Terug naar mooie en veilige festivals (Marcus ten Zijthoff en Marion Vos)

Zodra alle workshops bekend krijgen deelnemers aan het jaarcongres de kans om aan te geven welke drie hun voorkeur hebben.

Deelnemen met korting? Schrijf je voor 1 oktober in of schrijf je met je collega’s in als groep.
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: ESI Jaarcongres Congrescentrum Lumen Zwolle Evenementenveiligheid Congres Event Safety Institute
Algemene voorwaarden | privacy statement