Nieuw platform: Event Planner AcademyDeze maand lanceren Melanie Westdijk en Samira Salman de Event Planner Academy. Een platform waar organisatoren van zakelijke evenementen up-to-date blijven van alle ontwikkelingen in de branche, werken aan hun skills, hun netwerk en innovatiekracht vergroten voor die succesvolle offline, online of hybride events!

Volgens de eigenaren vult dit platform een behoefte van veel organisatoren. Er zijn verschillende websites of plekken waar je trainingen kunt volgen, leveranciers kunt vinden of plekken met een community voor event professionals (inclusief leveranciers), maar een centrale plek puur voor eventplanners was er nog niet. 

“Het is een plek die ik in in mijn beginjaren als freelance eventmanager stiekem ook héél graag had gehad. Ik ben dus supertrots dat wij ons netwerk, klanten en iedereen die zakelijke evenementen organiseert die plek nu kunnen bieden”, vertelt Melanie.

Van e-courses en tot reviewsessies
Het platform biedt veel mogelijkheden. Zo kunnen members elk kwartaal een uitgebreide nieuwe e-course volgen, die deze eerste periode gaat over het organiseren van online en hybride evenementen. Andere e-courses die op de planning staan zijn onder andere Event Strategie en Event Design. Bij de e-courses horen ook templates en andere handige resources.

Daarnaast zijn er maandelijks diverse online sessies die members live kunnen bijwonen of naderhand kunnen terugkijken. De sessies bestaan uit masterclasses, expertsessies, maar ook sessies met mogelijkheden om vragen te stellen. Denk aan een Q&A-sessie of een reviewsessie waarbij members bijvoorbeeld feedback krijgen op de landings- of salespage van een event, een uitnodiging of het gehele concept van een evenement.

In je eigen tempo aan de slag
Eventplanners hebben soms hele drukke maanden waarbij er heel weinig tijd is om te investeren in eigen ontwikkeling. “Terwijl het blijven ontwikkelen van die skillset juist zo belangrijk is”, zegt Samira. “Gelukkig hebben denken we graag mee: wij werken namelijk met een membership, zoals je het kent van de sportschool of Netflix. Mensen kunnen een maand- of jaarabonnement afnemen en vervolgens zelf bepalen hoe intensief ze met de aangeboden e-courses en online sessies aan de slag willen gaan. We doen graag alles om organisatoren zo goed mogelijk te helpen om met zelfvertrouwen die te gekke events te organiseren!"

Ga voor meer informatie naar www.eventplanneracademy.nl.

 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Samira Salman

Tags: Event Planner Academy online platform Melanie Westdijk Samira Salman
Algemene voorwaarden | privacy statement