Tweede editie van Event Planning Days op 10 en 11 oktoberOp 10 en 11 oktober vindt de tweede editie van Event Planning Days plaats: het grootste online seminar in Nederland voor event planners die nog betere zakelijke events willen organiseren.

Eigen event naar een hoger plan tillen
Na het succes van het event op 30 en 31 mei besloten de oprichters van Event Planner Academy Melanie Westdijk en Samira Salman dit event elk half jaar te organiseren. “De eerste editie overtrof onze verwachtingen ruimschoots. Onze doelstellingen zijn behaald en zowel de deelnemers als de sprekers waren erg enthousiast!” vertelt Melanie trots.

In grote lijnen lijkt dit evenement op de eerste editie. De Event Planning Days bestaan uit talks, expert panels, workshops en inspiratiesessies, binnen één van deze vier pijlers: event strategie, event design, event management en event marketing. Maar de twee founders leggen de lat hoog voor zichzelf en gaan het nog beter aanpakken. 

“Practice what you preach! Onze missie is dat we organisatoren helpen écht goede business events te organiseren en te blijven verbeteren, dus wij doen dat ook. De focus bij Nederlandse events ligt nog steeds op de vorm in plaats van de kwaliteit en dat is een gemiste kans” vertelt Samira.

Samenwerking met Momice
De eerste editie werd gehouden in Zoom Webinars. “Dat ging prima, maar de interactie met de bezoekers bleek toch wat lastiger. We maken deze editie daarom gebruik van eventplatform Momice wat veel uitgebreider en interactiever van aard is en waarmee het event ongetwijfeld naar een hoger plan tillen” legt Samira uit.

In Momice kunnen bezoekers hun eigen programma samenstellen en eenvoudiger de twee ‘stages’ vinden. Ook is er nu een gastenlijst, zodat deelnemers eenvoudiger kunnen netwerken. 

Mede-oprichter en CEO van Momice Rutger Bremer is ook enthousiast over de samenwerking. “Mooi om te zien hoe snel Samira en Melanie Event Planning Days in snel tempo professionaliseren en dat de software van Momice daar aan kan bijdragen”, vertelt hij.

Opnames terugkijken
“In deze drukke tijd met alle inhaal-events gunnen event planners zichzelf niet wat tijd vrij van projecten om zichzelf te ontwikkelen. Het is al snel ‘wel prima’ en dat vinden we super jammer. Dat gaat echt ten koste van de kwaliteit van alle events.” Om die reden hebben de founders een all-access ticket in het leven geroepen. Met dat zogenaamde ‘PowerPack’ ticket kun je naderhand alle opnames terug kijken. “Geen excuses meer!”, grapt Melanie.

Met dit event streven Melanie en Samira ernaar zoveel mogelijk organisatoren te helpen betere events te organiseren. Betere events betekent namelijk een grotere impact op de bezoekers en dat zorgt -in the end- weer voor een fijnere wereld!
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Event Planning Days Event Planner Academy Online event eventmanagement Samira Salman Melanie Westdijk
Algemene voorwaarden | privacy statement