Vierkamp brengt MBO-studenten in bewegingHet is algemeen bekend: Jongeren hebben het moeilijk tijdens corona. Onderwijs is moeilijk(er) te volgen, ze vereenzamen en ze bewegen te weinig. Daarnaast is het moeilijk om een stage te vinden. Bedrijven hebben al moeite om hun eigen mensen aan het werk te houden. MBO College Poort in Almere bedacht een veelomvattende oplossing. 

Onder begeleiding van twee eventprofessionals kregen 13 stagiaires de opdracht een sportevent te organiseren, waarbij zij zoveel mogelijk ROC-studenten in Nederland aan het bewegen moesten krijgen. De studenten bedachten en organiseerden hiervoor MBO Moves! | Hét online sportevent. Het project bestond uit 8 livestreams met sportworkouts in de sporten kickboksen, freestyle voetbal, fitness en dansen. Zij trokken bekende sporters aan om deze workouts te presenteren. 

Als finale onderdeel strijden op 16 juni a.s. 12 ROC-teams met ieder 4 deelnemers in een Vierkamp om de felbegeerde MBO Moves! Award. Daarnaast zijn er prachtige prijzen te winnen, die beschikbaar gesteld zijn door sponsoren. De studententeams kunnen extra punten verdienen door hun deelname aan de sport- en provinciequiz. De Vierkamp wordt georganiseerd door de stagiaires en live uitgezonden via de website van MBO Moves! 

De livestream wordt gepresenteerd door TV-presentator Tim Thijs Ketting en co-host Zouie Todd. Deze laatste is kandidaat om ‘Ambassadeur van het MBO 2021’ te worden. Danser en acteur Juvat Westendorp en wereldkampioen kickboksen Chellina Chirino verzorgen workouts en de jurering. Award winning DJ & producer Mark Norman is aangetrokken om de muzikale sfeer te garanderen.   

Buiten het feit dat het voor kijkers thuis of op kantoor leuk en spannend is om de deelnemende teams te volgen, kunnen zij tijdens de uitzending zelf ook deelnemen aan de workouts en de quiz. Door mee te spelen maken zij ook kans op mooie prijzen.

Met de positieve afronding van MBO Moves! vertrouwt het stageteam erop dat zij hun diploma meer dan verdiend hebben. MBO College Poort zet het project volgend jaar voort, als onderdeel van haar nieuwe opleiding (Online) Eventmanagement.    

Ben jij student of ken je er nog één en wil je ook gezond en fit de zomer in? Je kunt je nog tot en met 14 juni a.s. gratis aanmelden via de website: www.mbomoves.nl.  

Fotocredits: SV Productions 

 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: MBO College Poort Online events eventorganisatie Online sportevent
Algemene voorwaarden | privacy statement