Project studenten eventmanagement roept studenten op om van de bank te komenHet is algemeen bekend. Jongeren hebben het moeilijk tijdens corona. Onderwijs is moeilijk(er) te volgen, ze vereenzamen en ze bewegen te weinig. Daarnaast is het moeilijk om een stage te vinden. Bedrijven hebben al moeite om hun eigen mensen aan het werk te houden. MBO College Poort in Almere bedacht een veelomvattende oplossing. 

Onder begeleiding van twee eventprofessionals is een aantal studenten van verschillende opleidingen op school een pop-up evenementenbureau gestart. Met het afstudeerproject MBO Moves! | Hét online sportevent bieden zij vanaf dinsdag 18 mei aanstaande alle 500.000 ROC-studenten in Nederland toegang tot een uniek online sportprogramma. Het project biedt stage aan 13 studenten en lanceert vandaag haar officiële promotie video. Aan de hand van een promotievideo roept het stageteam medestudenten op om op te staan en mee te doen aan haar nu al succesvolle online sportevent.   

In shape voor de zomer!
“Wij en onze leeftijdsgenoten willen heel graag weer onbezorgd naar buiten en op vakantie. Omdat de kansen daarop weer groter worden gaan wij ze helpen om in shape te komen. Binnen ons centrale evenemententhema ‘Ready for holiday!’ reizen wij fictief door alle 12 provincies van Nederland en bieden wij onze trainingsfaciliteiten aan”,  aldus Patricia Jansen, stagiaire en hoofd communicatie van het project.

Workouts en (hard)loopspel
Van 18 mei tot 10 juni 2021 is het voor elke mbo’er mogelijk om elke dinsdag en donderdag gratis online workouts te volgen. Dat kan in de sporten kickboksen, fitness, dansen en voetbal. “De workouts worden geleid door bekende sport BN’ers. Tot op heden hebben wij hiervoor de bekende dansinstructor Juvat Westendorp en kickboksinstructor Chellina Cherino geïntroduceerd. De komende twee weken volgen de overige namen. Wij willen het natuurlijk wel nog even spannend houden. Chellina is oud-student van ROC Amsterdam en wereldkampioen kickboksen in haar gewichtsklasse. Juvat brak als danser door bij het grote publiek met zijn deelname aan So you think you can dance. Inmiddels heeft hij vele grote internationale dansproducties achter zijn naam staan en is hij eigenaar van dansschool Juvat Performing Arts Studio’s”, vertelt Patricia enthousiast.  

Hardloopspel
Vanaf 1 juni kunnen de studenten meedoen aan een door het studententeam zelfontworpen online (hard)loopspel. Alleen studenten die aan het (hard)loopspel meedoen maken kans om de finale te behalen. Op woensdag 16 juni 2021 staat de live onlinefinale van het evenement gepland; met een vierkamp tussen de finalisten per provincie, leuke gesprekken met de sport BN’ers en muzikaal entertainment. 
Iedereen anders kan het evenement thuis online volgen. Door aan de quiz mee te doen kunnen ook zij nog prachtige prijzen winnen!    
Ben jij student of ken je er één en wil je ook gezond en fit de zomer in? Je kunt je tot 16 mei gratis aanmelden via de website.Tags: MBO College Poort Online events Online sportevent MBO Moves! ROC Chellina Cherino Juvat Westendorp
Algemene voorwaarden | privacy statement