Radisson Hotel Group lanceert uitgebreid COVID-19-testprogamma aan voor gasten en voor meetings en eventsAls onderdeel van haar continue engagement voor de veilige terugkeer van het reizen en om business snel te laten terugkeren, introduceert Radisson Hotel Group in hotels van het EMEA-portfolio haar nieuwe, uitgebreide testprogramma als eerste hotelgroep die een sneltestservice voor meeting- en eventdeelnemers aanbiedt. Het testprogramma bouwt voort op het Radisson Hotels Safety Protocol, dat in 2020 geïntroduceerd werd. Bovendien zal elk hotel, na volledige implementatie van het programma, gasten de optie kunnen bieden om een makkelijk bereikbare en betaalbare PCR-testlocatie te kunnen bezoeken, hetzij in het hotel of in de directe omgeving. Het uitgebreide testprogramma voor alle gasten is baanbrekend in zijn gecoördineerde aanpak in heel EMEA om reizigers het vertrouwen en de gemoedsrust terug te geven, door een veilige omgeving en een naadloze testmogelijkheid te bieden nu de wereld weer open gaat voor zakendoen.

Uitbreiding
Het nieuwe testprogramma van Radisson Hotel Group is een aanvulling op het 20-stappen- en 10-stappenveiligheidsprotocol dat de groep in 2020 als Radisson Hotels Safety Protocol in partnerschap met SGS lanceerde. SGS is wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering en wordt wereldwijd erkend als de benchmark voor kwaliteit en integriteit. Ook biedt de Groep Hybrid Rooms en Hybride Vergaderoplossingen aan om cliënten bij de organisatie van naadloze evenementen te ondersteunen, van hybride meetings op meerdere locaties tot live uitzendingen. De sneltestservice voor Meetings & Events zal beschikbaar zijn in deelnemende hotels in geselecteerde landen* in EMEA in partnerschap met Hughes Healthcare. Er wordt gebruik gemaakt van een laterale flow antigen testkit, een van de meest accurate en best functionerende met betrekking tot gevoeligheid en specificiteit.

Betaalbare PCR-tests 
Gasten die in Radisson hotels verblijven kunnen eveneens eenvoudig toegang krijgen tot betaalbare PCR-tests, de gouden standaard als het gaat om de detectie van SARS-CoV-2, als onderdeel van het partnerschap van Radisson Hotel Group met SYNLAB en Eurofins. SYNLAB is de toonaangevende Europese groep van klinische laboratoria en voor diensten op het gebied van medische analyses. SYNLAB is met hun laboratoriumanalyses leverancier van de UEFA. Eurofins is wereldwijd marktleider op het gebied van bio-analytisch testen en partner van Formule 1. Daarnaast zullen geselecteerde hotels het PCR testen op locatie voor groepen of individuen aanbieden, of zelftests via partners van de Groep.
 
“De mogelijkheid om onze gasten en meeting- en eventprofessionals sneltests te kunnen aanbieden is de volgende stap naar een veilige terugkeer van het reizen en van opdrachten voor de meetings- en eventbranche. Door onze gasten en vergaderdeelnemers gemoedsrust en vertrouwen te geven dat zij zich in een veilige en gezonde omgeving bevinden, past Radisson Hotel Group zich snel en efficiënt aan nieuwe eisen aan, blijft de Groep vernieuwen en het meeting- en eventaanbod uitbreiden. Het nieuwe testprogramma in combinatie met het Radisson Hotels Veiligheidsprotocol benadrukt onze voortdurende inzet voor de veiligheid van onze gasten, partners en medewerkers”, aldus Chema Basterrechea, Executive Vice President & Chief Operating Officer Radisson Hotel Group EMEA.

COVID-19 testopties omvatten:

·        COVID-19 antigen sneltest aangeboden door een gespecialiseerde testpartner en uitgevoerd in het hotel vóór het evenement / de meeting door een gediplomeerd verpleegkundige;

·        Toegang tot PCR-testlocaties in de buurt van het hotel;

·        Toegang tot PCR testen door middel van zelftests in landen waar dit wettelijk is toegestaan;

·        PCR testen voor groepen of VIP’s in het hotel uitgevoerd door een gediplomeerd verpleegkundige.

Bij het uitrollen van nieuwe, uitgebreide COVID-19-testprogramma’s zullen een of meer van deze opties in deelnemende hotels beschikbaar worden.

Radisson Hotels Safety Protocol
Bij Radisson Hotel Group krijgen de gezondheid en veiligheid van gasten en medewerkers de hoogste prioriteit. In mei 2020 kondigde de hotelgroep haar Radisson Hotels Safety Protocol in samenwerking met SGS aan. Het protocol omvat het frequenter schoonmaken en desinfecteren van in het bijzonder vaak aangeraakte vlakken, een ruim aanbod aan handdesinfectiepunten, PBM’s voor hotelpersoneel, maatregelen voor het bewaren van afstand tijdens vergaderingen, verbeterde luchtcirculatie, strenge procedures ten aanzien van voedselveiligheid, digitale technologie en hybride vergaderopties.

Safe Travels-veiligheidsprotocollen
Radisson Hotel Group speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de Safe Travels-veiligheidsprotocollen van de World Travel and Tourism Council (WTTC; Wereld Reis- en Toerismeraad), een wereldwijd raamwerk en kwaliteitsmerk voor een veilige terugkeer van zakendoen en om consistentie binnen de toeristische sector te creëren. Het Safe Travels-keurmerk wordt reeds door 200 bestemmingen over de hele wereld onderschreven. 

Tags: Radisson Hotel Group PCR-test Radisson Hotels Safety Protocol testprogramma
Algemene voorwaarden | privacy statement