Filmen en monteren op je smartphone kun je zelfHoewel het delen van filmpjes op social media al door veel ondernemers wordt toegepast is het voor anderen toch nog een drempel. Coronatijd gaf sommigen het zetje in de rug om een vlog op te nemen. Het bood bijvoorbeeld een oplossing voor vergader- en evenementenlocaties om tijdens de lockdown meer te laten zien van de locatie omdat echte bezichtigingen niet door konden gaan. 

Iedereen kan het
Het maken van filmpjes kun je eenvoudig zelf leren. Je filmstudio heb je al bij de hand, dat is je smartphone, zo zeggen John en Richard van Rooijen van film- en productiebedrijf BroerZ. Zij organiseren in samenwerking met Linda op Locatie verschillende open inschrijving workshops. Tijdens de workshop ga je zelf aan de slag met je eigen smartphone of iphone. Je maakt een complete film inclusief: storytelling (je leert meer over het realiseren van een goede verhaallijn), monteren (voor het betere knip en plakwerk), teksten en ondertiteling, muziek en het opnemen van een voice-over. Aan het einde van de dag bekijken we elkaars films en dat zorgt altijd voor veel oe’s, aa’s en applaus!

Linda Kerkhoven heeft de fijne kneepjes van het vak ook geleerd van John en Richard en gebruikt het vooral ter promotie van haar eigen events. “De door mij zelfgemaakte filmpjes upload ik afzonderlijk op de verschillende social media (LinkedIn, Instagram, Facebook en Twitter). Je merkt dat dit dan meer weergaven en likes oplevert dan bijvoorbeeld een link naar een youtube of vimeo video. Het is prachtige contentmarketing en zorgt voor naamsbekendheid, nieuwe contacten en aanmeldingen. De drempelvrees voor het inzetten van zelfgemaakte filmpjes snap ik wel. Het is namelijk nooit goed genoeg (of je denkt wellicht niet professioneel genoeg). Daarnaast zijn we bang om kwetsbaarheid en echtheid te tonen, terwijl een succesvolle vlog juist deze elementen bevat. 


Coronaproof
De workshop bevat slechts twee kleine plenaire onderdelen. In de ochtend is dat een uurtje theorie over storytelling en begin van de middag is dat de algemene uitleg over montage. We zitten dan 1,5 meter uit elkaar. De rest van de dag ga je zelf aan de slag en zijn we met droog weer lekker buiten aan het filmen. De selfiestick, die je in bruikleen krijgt, zorgt ervoor dat iedereen op de juiste afstand blijft (selfiestick + licht gebogen arm = 1,5 meter). 

De volgende workshops staan gepland:
-Maandag 15 juni 2020 bij De Bronckhorsthoeve in Brummen
-Vrijdag 4 september 2020 bij O-plek in Utrecht

Meer informatie en aanmelden 


 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: 1,5 meter Workshop Linda op Locatie Filmen
Algemene voorwaarden | privacy statement