Interview Erik-Jan Ginjaar, Postillion Hotels: "We willen onze burgerplicht vervullen"



Toen minister-president Rutte op dinsdag 7 april aankondigde dat de maatregelen op zijn vroegst pas vanaf 28 april en met een hele kleine stapjes versoepeld zullen worden, had Erik-Jan Ginjaar even een dip, "maar al snel kreeg mijn ondernemersgeest de overhand. Rutte deed de oproep aan bedrijven om alvast na te denken over de invulling van de 1,5 meter economie. De dag erna ben ik meteen met mijn team gaan zitten om een nieuw concept uit te schrijven voor onze hotels."

Die Postillion Hotels zijn sinds begin april gesloten, op de locatie in Dordrecht na die tijdelijk als noodhospitaal wordt ingezet. Alle zeven de hotels mogen pas op 28 april weer open, tenzij het kabinet op 21 april besluit dat het huidige verbod op samenscholingen met meer dan twee personen wordt verlengd.



Boarding pass

In Postillion Hotel Utrecht-Bunnik is het nieuwe concept uitgerold. Op donderdag 9 april opende de locatie de deuren voor geïnteresseerden. "Alle locaties worden van meerdere ingangen voorzien en alle faciliteiten worden ingezet om een zo optimaal mogelijk spreiding van de gasten te realiseren. Gasten krijgen van ons 24 uur van tevoren een boarding pass. Op die pass staat vermeld welke in- en uitgang zij kunnen gebruiken, de kortste looproute naar de zaal, hun stoelnummer en van welke toilet zij gebruik kunnen maken. Wanneer gasten arriveren, geven matrixborden op de parkeerplaats aan welke bijeenkomst in welke zaal plaatsvindt en welke parkeerplaats het dichtste bij deze zaal ligt. Overal in het gebouw zijn duidelijke looppaden aangegeven die ervoor zorgen dat gasten anderhalve meter afstand houden. Flatscreens laten instructiefilmpjes zien over het houden van gepaste afstand en het belang van handen wassen. Ook staan er overal handsanitizers. De boarding pass en de filmpjes zijn natuurlijk een gimmick, een knipoog naar de luchtvaart. Het is heel belangrijk om er ook een vleugje humor in te houden."



Gastvrijheid

Wat betreft de Postillion-gastvrijheid kunnen de gasten nog steeds rekenen op een persoonlijke benadering. "Onze personeelsleden mogen zelf kiezen of ze wel of niet in het hotel willen werken. Iedereen moet natuurlijk rekening houden met diens eigen veiligheid. Onze meetinghosts zullen in ieder geval aanwezig zijn en de gasten op gepaste afstand welkom heten. Koffie en thee worden uitgegeven. Voor de lunch gaan we waarschijnlijk een buffet met een maximum aantal personen of lunchboxes aanbieden. Uiteraard wordt er tussendoor extra schoongemaakt."



Burgerplicht

Met deze maatregelen kunnen er maximaal 50 deelnemers per zaal plaatsnemen. Dat is zeker niet winstgevend, maar dicht blijven wil Erik-Jan niet. "We zien het als een maatschappelijke verplichting en willen als hotel een voortrekkersrol innemen, ook richting onze collega's in de gastvrijheidsindustrie. We willen onze burgerplicht vervullen door op een positieve en creatieve manier het denkproces in de branche te stimuleren."


 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Sofie Fest

Tags: Postillion Hotels Corona-crisis utrecht 1,5 meter
Postillion Hotel Utrecht-Bunnik | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Kosterijland 8
3981 AJ
Bunnik
nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement