Interview Atilay Uslu over rebranding Corendon hotels“Wij zijn relatief kort hotelier, maar hebben een snelle leercurve ondergaan”, aldus Atilay Uslu, eigenaar van Corendon. In de sfeervolle lobby voert Michiel Smilde van Convention Bureau Event Park Amsterdam een leuk gesprek met hem en zijn nieuwe sales-directeur Niels Brugman over de rebranding van de Nederlandse hotels.

Tekst: Michiel Smilde
Foto: Corendon


Atilay startte in 2012 zijn eerste hotel in Amsterdam-West, waarna binnen korte termijn The College Hotel in Amsterdam-Zuid en het Corendon Amsterdam Schiphol Airport Hotel, Corendon Apartments en het Corendon Urban Hotel in Badhoevedorp volgden. De organisatie heeft inmiddels ook zes hotels in respectievelijk Curaçao en Turkije.   

Totaalbeleving
Michiel vindt het indrukwekkend hoe deze jonge organisatie zich zo snel in de sterk concurrerende hotelmarkt heeft weten te nestelen. “We willen een totaalervaring bieden", vertelt Atilay. "Onze gasten verdienen meer dan alleen een bed, een restaurant en een feilloze wifi verbinding. In al onze hotels zijn onze eigen modern gestylde Mondi-restaurants en een sfeervolle bar-lounge gevestigd. Gasten kunnen overal genieten van de uitgebreide Spa-Wellness faciliteiten en een zwembad. Ook de fitnessruimtes zijn bovengemiddeld geoutilleerd. In Corendon Amsterdam Schiphol Airport hebben wij zelfs een eigen bioscoop, een hotelshop en een Mondi Skybar 747. Vanuit de club heb je een prachtig overzicht over onze nationale luchthaven Schiphol en de regio. Bij de opening van dit hotel hebben wij internationaal hoge ogen gegooid toen wij een echte Boeing 747 in de achtertuin lieten plaatsen.” 
    
Re-branding
Vol trots vertelt Atilay verder over de rebranding van zijn Nederlandse hotels. Hij koos hiervoor een samenwerking met Marriott International en hierbij zit het grootste reward programma Marriott Bonvoy. De internationale keten biedt vele synergie-, wervings- en salesvoordelen. De rebranding biedt bovendien beter toegang tot onder andere de groeimarkt Amerikaanse markt, zowel op leisure- als corporate niveau.

Het oorspronkelijke Corendon Amsterdam Schiphol Airport Hotel in Badhoevedorp wordt onderdeel van het Tribute Portfolio. Corendon Apartments wordt een Residence Inn hotel en Corendon Urban een Fairfield. Alles gebaseerd op hun uitstraling, serviceniveau en daarbij behorende doelgroepen. Met de keuze voor de aangegeven brands heeft Corendon centraal ingezet op ‘upgrade’. Om die reden zijn de diverse hotels recent weer deels duurzaam verbouwd en/of gerestyled.   

“Gelijk met de rebranding zullen wij ons met het Corendon Amsterdam Schiphol Airport, A Tribute Portfolio Hotel specifieker gaan focussen op de MICE-markt", vertelt Niels Brugman. "Dit hotel, op nog geen kilometer van Schiphol Airport en Amsterdam-Sloten, beschikt over moderne overnachtingsfaciliteiten tot 1000 gasten. Het hotel biedt bovendien elf professionele meeting ruimtes, voor groepen tot maximaal 400 deelnemers. Nu wij aangesloten zijn bij Marriott International ligt sterker dan ooit de wereld voor ons open!”  

Niels Brugman, net nieuw bij Corendon als Sales Director, werkt momenteel aan nieuwe Sales strategieën voor directe benadering van nieuwe leads en is op zoek naar nieuwe zakelijke kansen. Dat wordt hem op basis van zijn jarenlange ervaring bij onder andere WestCord Hotels, Hotels van Oranje en Maritim Hotels meer dan toevertrouwd.

Partnership
De Corendon hotels in Badhoevedorp zijn al vanaf oprichting in 2018 partner van Convention Bureau Event Park. Het convention bureau is een onafhankelijk initiatief van de congres- en evenementenbranche in de gemeente Haarlemmermeer. Zij richt zich op het werven en faciliteren van internationale (zakelijke) congressen en evenementen. Het bureau adviseert en helpt prospects bij hun zoektocht naar één of meerdere geschikte in Haarlemmermeer gevestigde hotels, meeting locaties en/of leveranciers en ondersteunt zo gewenst ook bij de eerste fase van planning en organisatie van een congres of evenement in evenementenregio Haarlemmermeer.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Corendon Hotels & Resorts Convention Bureau Event Park Amsterdam Michiel Smilde Atilay Uslu
Algemene voorwaarden | privacy statement