Hotel en Congrescentrum Mennorode: Duizend op een dak! 

Marleen Bokhorst en Wilco van der Geest


Mennorode heeft een historie van bijna honderd jaar oud, is gelegen aan Kroondomein het Loo en beschikt over bijna tien hectare privé grond. Met maar liefst 172 hotelkamers en ruim dertig zalen is het een groene oase voor meeting en events op de Veluwe.

Fotografie: Robert Modderkolk
 

Verduurzaming ingezet

Inmiddels beschikt Mennorode over maar liefst duizend zonnepanelen. "Hierdoor dragen we actief bij aan de energietransitie in onze regio", vertelt algemeen directeur Wilco van der Geest. "We leveren 281.769 kWh per jaar, wat neerkomt op stroom voor één jaar voor circa 94 huishoudens. Daarnaast besparen we 284.000 kg CO2 en dat staat gelijk aan 5.400 geplante bomen! Hiermee dragen we bij aan de duurzaamheidsdoelstelling van de gemeente Nunspeet; 50% CO2-reductie in 2025."

Voor het team van Mennorode gaat duurzaamheid echter verder dan energie. "Voor de spoeling van ons sanitair gebruiken wij bijvoorbeeld regenwater" , vertelt sales- en marketingmanager Marleen Bokhorst. "De kranen en douchekoppen zijn waterbesparend. Daarnaast bieden wij eerlijke lokale producten en diensten, zonder overdreven luxe. We hebben aandacht voor bezinning, inspiratie, onderling contact en respect vanuit onze missie 'Puur, Gastvrij & Persoonlijk'. Kopje verse muntthee? Deze plukken wij uit onze eigen moestuin."Stiltetuin

Onlangs werd er een prachtige stiltetuin aangelegd. Wilco: "Het is een oase van rust waar gasten kunnen ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Hier kan men in harmonie met de natuur reflecteren en nieuwe energie opdoen. Ook is onze koffiefoyer, het 'ontmoetingsplein', volledig vernieuwd en helemaal van nu. Volgend jaar gaan we een start maken met de verbouwing van de eerste reeks hotelkamers."Inspirerend decor

Je vergadering of je evenement naar buiten verplaatsen? Marleen: "We bieden een uitstekende setting. Het omringende bos biedt een inspirerend decor en diverse mogelijkheden voor creatieve brainstormsessies. Onze verbindingsruimte 'de Luwte' is hiervoor zeer geschikt. Dit gebouw is volledig opgetrokken uit sloop- en kweekhout. Zo bestaan de wanden uit planken van een oude fabrieksvloer. De spanten zijn van vuren kweekhout en het dak bestaat uit acaciasnoeihout. Er is geen bos gekapt, uitsluitend gesnoeid. De glazen wand is gericht op het zuiden, waardoor de Luwte zichzelf verwarmt."

Ook voor wie toch liever binnenblijft, heeft Mennorode een groot diversiteit aan ruimtes, elk met een eigen uitstraling. "We kijken samen met de opdrachtgever wat het beste aansluit. Van 's ochtends vóór het ontbijt wild spotten in het aangrenzende bosgebied tot vóór zonsondergang een frisse neus halen. Dat kan allemaal bij Mennorode. Iedereen is van harte welkom!"

www.mennorode.nl

 

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Mennorode Apeldoorn Duurzame locatie Veluwe Gelderland
Mennorode conferentiehotel | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Apeldoornseweg 185
8075 RJ
Elspeet
Nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement