Culinair en coronaproof overnachten op de VeluweNu iedereen door corona thuis werkt en vergadert via online calls, werd het noodgedwongen stil in het conferentiehotel Villa Heidebad in Epe. Net nu de tweede generatie de directie taken overneemt loopt het nét even anders dan anders. Flink balen, maar de jonge ondernemers Bjarne en Rosemarijn Pechler barsten van de creativiteit en zien volop kansen. Waar ze normaal gesproken deze droomplek in Epe exclusief aanbieden aan de zakelijke markt, openen ze vanaf het Pinkerweekend de deuren voor iedereen die zin heeft om culinair en coronaproof te overnachten midden op de Veluwe. 

Het hele jaar door confereren groepen van diverse bedrijven uit heel Nederland in Villa Heidebad. Het hotel is ook een favoriete locatie voor de seizoenvoorbereiding van voetbalclubs als PEC Zwolle, AZ en SC Cambuur. Dat het top confereren is in dit moderne hotel blijkt wel uit het grote aantal vaste relatie’s. En veel van die gasten stellen steeds de vraag: “Kan ik ook een keer terugkomen met mijn man of vrouw?”. Normaal gesproken kan dat niet, maar in deze bijzondere tijd willen Bjarne en Rosemarijn iedereen een kans geven om volop te genieten van deze unieke locatie. Vanaf het Pinksterweekend zijn liefhebbers van harte welkom voor een minivakantie in Villa Heidebad. Prachtige kamers, veel privacy, mooie natuur, superlekker eten en natuurlijk alles coronaproof. 

Ontbijtservice met Piaggio; logeren op de Italiaanse Veluwe
In één van de 45 hippe en luxe boutique kamers met een speciaal samengesteld Italiaans diner en ontbijt komt iedere gast tot rust in deze groene omgeving. Een fijn oplaadmoment in deze hectische tijd. Bjarne: “In deze gekke tijd willen we eigenlijk zoveel mogelijk mensen laten genieten van ons hotel. Binnen no-time bedachten we samen met onze chef-kok Tom Oudshoorn een Italiaans arrangement voor de consument. En als we het doen, dan doen we het graag goed. En het liefst net een beetje meer dan dat. Zo regelde ik nog snel een Piaggio. Met dit Italiaanse karretje rijden we door de tuin om het ontbijt, uiteraard volgens de richtlijnen, te serveren.”  

Zorg-brownies, Villa Heidebad-wc papier en how-to-video’s van de chef
Al vanaf het eerste moment zit het nieuwe directieteam van Villa Heidebad tijdens corona niet stil. Zo vroegen ze op sociale media welke zorgverleners in het zonnetje gezet konden worden. De volgende dag kregen deze zorgverleners zelfgemaakte brownies om ze een hart onder de riem te steken. Ook deelden ze Villa Heidebad-wc papier uit en maakte het keukenteam handige how-to-video’s van verschillende gerechten. Rosemarijn: “Stil zitten, daar houden we niet van. We kijken continu hoe wij ons steentje kunnen bijdragen. Uiteraard kunnen we niet wachten om weer volledig te draaien. Tot die tijd, doen we wat we kunnen. Dus wees welkom in het Pinksterweekend. We kunnen niet wachten!”

Feestelijke zomer iets anders dan gedacht
In het jaar dat Villa Heidebad 15 jaar bestaat, neemt de tweede generatie deze zomer officieel de directietaken over. In 2005 kochten horecaondernemers Wim en Joyce van Vilsteren het conferentiehotel in Epe. Al snel werd duidelijk: dit wordt over een paar jaar ook de plek van dochter Rosemarijn en haar man Bjarne. Schoonzoon Bjarne werkte als Sales Manager onder andere bij Double Tree by Hilton en Hotels van Oranje en kwam in 2012 bij Wim en Joyce in de zaak. Samen runden ze dagelijks het hotel, moderniseerden flink met nieuwbouw en zetten culinair vergaderen op de kaart. Dochter Rosemarijn werkte als Revenue Manager bij Casa400 in Amsterdam en Vakantiepark Slagharen. Op 12 juni 2020 dragen Wim en Joyce officieel de directietaken over en zijn Rosemarijn en Bjarne het trotse directieteam van Villa Heidebad. Uiteraard een feestelijk moment, maar wel iets anders dan verwacht. 

Bjarne: “Door corona pakt de feestelijke zomer iets anders uit. Wie ons een beetje kent, kan zich wel voorstellen wat voor spektakel we in gedachten hadden. Dat zit er nu niet in. Het is niet anders. Dat feest komt echt nog wel. We focussen nu zoveel mogelijk op alles wat wel mogelijk is. We willen zoveel mogelijk mensen culinair laten genieten, juist in deze tijd. Even d’r uit en tot rust komen midden op de Veluwe. Dat kan bij ons perfect, ook in coronatijd.” 

Tags: Corona-crisis 1,5 meter Veluwe Villa Heidebad
Algemene voorwaarden | privacy statement