Hotel Mitland al 100 jaar gastvrij



Het Utrechtse Hotel Mitland bestaat 100 jaar. De geschiedenis van Hotel Mitland is onverbrekelijk verbonden aan de familie Plijnaar. Bij de start in 1924 begon grootvader Plijnaar met tennisbanen en via bowlen ontstond in de loop der jaren Hotel Mitland. Dat is uitgegroeid tot een zaken- en familiehotel met een restaurant, uitgebreide vergaderruimten en nog steeds de bowling. De horecaonderneming aan de Oostkant van Utrecht wordt gerund door 150 medewerkers onder aanvoering van de vierde generatie Plijnaar die de familietraditie van haar vader en grootvader heeft voortgezet. De vier broers Plijnaar werken al ruim 45 jaar in harmonie met elkaar en het team samen.

Het jubileumjaar was aanleiding om voor de gasten en andere relaties het Mitland Magazine te maken. Hierin presenteert familiebedrijf Mitland zichzelf als gezellig, duurzaam en goed bereikbaar hotel in een rustige groene omgeving, met een uitstekend Restaurant Vlonders, uitgebreide vergaderruimten en natuurlijk de bowling. Want bowlen hoort ook écht bij Hotel Mitland. Het magazine geeft een inkijkje in de ongedwongen sfeer die zo kenmerkend is voor Hotel Mitland. Naast medewerkers presenteren ook de vier broers hun individuele passies
naast hun dagelijkse werkzaamheden binnen Mitland.

Geschiedenis
In het Mitland Magazine is aandacht voor de 100-jarige historie. De tennisbanen waarmee grootvader Plijnaar was begonnen, werden vroeger in de winter gebruikt als ijsbaan. Dat verklaart de naam; Mitland staat voor ‘Match Ice Tennis’. Begin jaren ’70 begon de familie Plijnaar met de eerste bowlingbaan in Utrecht. Inmiddels beschikt Hotel Mitland over een moderne, grote bowlingbaan die dagelijks druk wordt bezocht. Naast de hotel- en bowlingactiviteiten kwam er ook een restaurant. Wat begon met fondue, gourmet en steengrill, ontwikkelde zich tot Restaurant Vlonders met een terras aan het water. Daarnaast is Mitland Meetings inmiddels een veelgebruikte vergaderlocatie voor bedrijven en organisaties.

Toekomst
Hotel Mitland blijft zich ontwikkelen en is volgens kenners dan ook verre van een ‘standaard hotel’. Met een zwembad, optimale roomservice en de diverse themakamers biedt het hotel meer dan een vier sterren-hotel behoort aan te bieden. Maar er wordt ook gewerkt aan nieuwe plannen. Mitland blijft door ontwikkelen, zo staat de verbouwing van de bowling in 2024 op het programma en wordt er doorlopend gewerkt aan verdere uitbreidings- en verbeteringsplannen voor de toekomst.

Over Hotel Mitland
Hotel Mitland is gelegen aan de rand van de stad Utrecht, op een steenworp afstand van het centrum. Mitland beschikt over luxe, comfortabele kamers, multifunctionele vergader- en congresaccommodatie, gezellige bars, Restaurant Vlonders en aangename terrassen aan het water met een prachtig uitzicht.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Hotel Mitland utrecht Locatie jubileum
Algemene voorwaarden | privacy statement