ITBM World viert de kracht van innovatieIBTM World 2023, dat van 28 tot 30 november terugkeert naar Fira, Barcelona, heeft Julius Solaris en Christine Renaud aangekondigd als laatste keynote speakers, waardoor innovatie op de voorgrond komt van zijn dynamische conferentieprogramma. De keynote van Julius en Christine wordt aangevuld met een reeks transformatieve sessies die zijn ontworpen om de rol van evenementenprofessionals te laten zien bij het vormgeven van de toekomst van de industrie met hun creatieve ideeën en oplossingen.

Introductie van de derde keynote
Julius Solaris is oprichter van Boldpush, een adviesbureau in de evenementenbranche. Christine Renaud is CEO van Braindate, een digitaal leermiddel dat gesprekken tussen professionals in de evenementenbranche stimuleert. Hun dynamische gesprek vindt plaats op de Main Stage om 9.15 uur op dag drie van de show.

Met de titel ‘It’s not 2019 anymore. Why events will never be the same’, zal tijdens deze inzichtelijke sessie Julius en Christine een openhartige discussie voeren over de toekomst van evenementen. Het gesprek is ontworpen om ervoor te zorgen dat deelnemers met tastbare lessen naar huis gaan om hun evenementen toekomstbestendig te maken en beantwoordt vragen als 'Hoe leren we op evenementen?', 'Waarom is het belangrijk om erbij te horen?', 'Hoe kunnen evenementen een grotere impact hebben?' impact?' en 'Wat zijn de vijf belangrijkste kenmerken van de gebeurtenissen van de toekomst?'

In zijn commentaar op de sessie zei Julius: “We leven in een tijdperk waarin het concept van ontmoeting nog nooit zo vloeiend is geweest. Hoe meer we online communiceren, hoe meer we elkaar moeten ontmoeten. Naarmate de technologie evolueert, zal de toekomst van evenementenplanners vereisen dat ze het publiek, ongeacht het medium, op een duurzame, inclusieve en betrouwbare manier met elkaar verbinden.”

Christine benadrukt de noodzaak om de relatie tussen spreker en bezoeker voor de 21e eeuw opnieuw uit te vinden en voegt hieraan toe: “De toekomst van evenementen zal worden beïnvloed door de toekomst van het leren, dat zelfsturend, collaboratief en ervaringsgericht is. Innovatie op evenementen zal geworteld zijn in de herschikking van de machtsdynamiek tussen ‘bezoekers’ en ‘sprekers’, en onze sessie zal de aanwezigen concrete benaderingen bieden om de weg te wijzen naar een broodnodige culturele verschuiving in de industrie.”

Kijkend naar de toekomst
Op de eerste dag van de show staat innovatie centraal. Die dag zijn er drie sessies die het gesprek over de toekomst van evenementen stimuleren.

Martin Green CBE, Managing Director van Eurovisie Liverpool 2023, zal de Main Stage betreden met een verkwikkende toespraak getiteld ‘Eurovision is perfect: a live event for the digital age’. Martin, het brein achter enkele van de belangrijkste culturele evenementen van Groot-Brittannië, waaronder de openings- en slotceremonie van de Olympische en Paralympische Spelen in Londen 2012, zal bespreken hoe Eurovisie Liverpool 2023 werd georganiseerd, waarom hij gelooft dat de wedstrijd het perfecte live-evenement is voor het digitale tijdperk, en de inzichten die producenten daaruit kunnen halen.

Toonaangevend op de Impact Stage is Event Technoloog bij het wereldwijde ervaringsbureau DRPG, Nick Fagan. Nick’s verhelderende sessie, getiteld ‘Tech for good: an introductie to new technologies with a conscience’, zal de aanwezigen kennis laten maken met de technologieën die de gebeurtenissen in de komende twaalf maanden en de komende tien jaar waarschijnlijk zullen beïnvloeden. Dit onderwerp benadert het onderwerp vanuit het perspectief van ethische en toegankelijke evenementen en is de inleiding tot een reeks sessies samengesteld door Nick die gedurende de week plaatsvinden.

In een verhelderende pitchsessie zullen Glenn Cauwenberghs, Senior Project Specialist on Innovation bij de United Nations World Tourism Organization (UNWTO), en Professor Alessandra Priante, Regionaal Directeur voor Europa bij UNWTO, twee winnende startups presenteren die hebben gereageerd op de wereldwijde oproep van UNWTO voor de meest duurzame, innovatieve en disruptieve ondernemers die slimme oplossingen bieden voor evenemententoerisme. Op het podium staan Eduardo Lebre, CEO en oprichter van Circular Unity, een bedrijf dat baanbrekende oplossingen ontwikkelt om een duurzame toekomst te helpen co-creëren, en Alexandre Bediguian, communicatiemanager bij Touch2See, een bedrijf dat sportevenementen toegankelijk maakt voor visueel gehandicapten. Daarna volgt een uitgebreid rondetafelgesprek waarin de toekomst van het evenemententoerisme centraal staat.

Versterking van de kracht van innovatie
Claudia Hall, directeur van IBTM World Event, zei: “Als een van de toonaangevende mondiale beurzen in de evenementensector lopen we voorop terwijl onze sector zich ontwikkelt en zich aanpast om de uitdagingen aan te gaan en de vele kansen te verwelkomen. Bij IBTM World zijn we vastbesloten een platform te bieden aan de changemakers die centraal staan in deze evolutie. Hun niet aflatende streven naar innovatieve ideeën vergroot de mogelijkheden voor ons allemaal en stelt evenementenprofessionals in staat om verandering te omarmen en van het gewone iets buitengewoons te maken.”

Bezoekersregistratie is nog steeds open voor IBTM World 2023. Registreer vóór 27 november om de registratiekosten ter plaatse te vermijden.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: IBTM World Barcelona Vakbeurs
Algemene voorwaarden | privacy statement