Kasteel De Hooge Vuursche: Ontzorgen zit in onze harten

Op zoek naar een toplocatie voor een vergadering, borrel, diner, bruiloft of personeelsfeest? Kasteel De Hooge Vuursche is de meest ultieme eventlocatie in het hart van Nederland. Meeting Magazine spreekt in het rustieke kasteel uit 1912 met mede-eigenaar Stephan van den Akker van Event Company en 'kasteelheer' Henk-Jan Priem.
 

Als je tijdens de ZO! Zomerborrel toch aanwezig bent in Kasteel De Hooge Vuursche tussen Hilversum en Baarn, dan grijp je natuurlijk de gelegenheid met beide handen aan om met Stephan van den Akker van Event Company en Henk-Jan Priem te praten over een van de mooiste eventlocaties die Nederland rijk is. Stephan: "Henk-Jan is het gezicht van de zaak; ik ben de man op de achtergrond, samen met mijn compagnon Mirco Cuppens. Ik heb aan de Hotelschool in Den Haag gestudeerd en in 1997 kwamen Mirco en ik vrijwel tegelijkertijd op het idee om voor onszelf te beginnen in deze branche. We bundelden onze de krachten in De Lindenhof in Delft. Toen we in 1999 onze tweede locatie kochten, Landgoed Te Werve in Rijswijk, moesten we een naam bedenken waaronder de bedrijven zouden vallen. Zo is 'Event Company' geboren. We konden in 2006 Kasteel De Hooge Vuursche aan ons portfolio toevoegen. Onze meest recente evenementenlocatie is Te Werve Buiten, op het landgoed van Te Werve. We hebben dat in 2017 toegevoegd."

Grote liefde

Al sinds de start van Event Company hebben de eigenaren een grote liefde voor bijzondere, 'groene' locaties. "De setting speelt voor onze gasten een grote rol. Daarom zijn we ook zo blij met De Hooge Vuursche. Vergaderen kun je in principe overal. Maar als je in Baarn komt aanrijden en je ziet in de verte dat prachtige kasteel met de oprijlaan en die karakteristieke fontein, dan is je dag al geslaagd. Op Kasteel De Hooge Vuursche zit je midden in de natuur, je loopt in de pauze van een vergadering zo een rondje door het landgoed van negentien hectare."

Koopvaardijofficier

Het kasteel is met zijn 112 jaar relatief jong. Het werd gebouwd in opdracht van een koopvaardijofficier en zijn echtgenote en fungeerde in eerste instantie als woonhuis. De architectuur van het kasteel staat op naam van bouwmeester Eduard Cuypers. In 1912 ging het officieel open. De inrichting en de vele versieringen aan de binnen- en buitenzijde zijn door vooraanstaande Nederlandse kunstenaars uitgevoerd. In de rijke decoratie is een belangrijke plaats ingeruimd voor de zeevaart, met dank aan de eerste eigenaar.


'Kasteelheer' Henk-Jan Priem en Stephan van den Akker (Event Company)

Safehouse voor Heineken

Na een aantal verschillende eigenaren kwam De Hooge Vuursche in 1975 in handen van Freddy Heineken. Vanaf dat moment fungeerde het als trainingslocatie voor medewerkers. Na de ontvoering van Heineken in 1983 was het kasteel een tijdje het safehouse van de biermagnaat. Een vleugel van het pand werd kogelvrij gemaakt zodat hij daar bij een eventuele dreiging veilig kon verblijven. Van den Akker: "We namen het landgoed, het kasteel en de overige panden in 2006 van de bierbrouwerij over. Aansluitend werden het kasteel en het koetshuis in twee jaar gerenoveerd en met behoud van historische details eigentijds ingericht. Ik vind het altijd geweldig om zo'n nieuwe locatie helemaal in onze stijl te restaureren en in te richten. Modern, maar met de klassieke elementen die bij de locatie passen. En de voldoening die je dan voelt als je vervolgens merkt dat mensen hier graag komen, daar doen we het voor." Overigens schenkt De Hooge Vuursche nog steeds een Heineken-biertje en is de bulletproof vleugel onaangetast gebleven. Die dient nu als kantoor van 'kasteelheer' Henk-Jan Priem. "We zitten daar lekker veilig."

Verwachtingen overtreffen

Ongeveer zestig procent van de clientèle van De Hooge Vuursche is zakelijk, vertelt Van den Akker. "Het kasteel is geschikt voor evenementen vanaf zes tot 450 personen. Vergaderingen, trainingen, kleine seminars vinden doorgaans plaats in het koetshuis dat functioneel is ingericht voor groepen tot maximaal vijftig personen. Worden de groepen groter, dan is het kasteel bij uitstek geschikt. Na afloop van een evenement zijn negentien hotelkamers in het kasteel beschikbaar. Je kunt hier niet zomaar binnen komen lopen voor een kopje koffie; alles gaat hier op afspraak, zowel voor particuliere als zakelijke gasten. De beide groepen gebruikers hebben een belangrijke overeenkomst: ze willen allemaal ontzorgd worden. Daar zorgen wij dan ook voor, meestal op een niveau dat hoger ligt dan ze eigenlijk verwachtten. Dat ontzorgen zit in onze harten; op culinair niveau, maar ook op serviceniveau. De combinatie van zakelijke en particuliere gasten is leuk en uitdagend. Beide type gasten hebben verschillende verwachtingen en het is aan ons om deze te overtreffen."Team met passie

Henk-Jan Priem: "Zo'n mooie locatie verkoopt bijna zichzelf. Het is aan ons team en mij om ervoor te zorgen dat het eten, drinken, slapen en het serviceniveau een waarde heeft van een 9+. Dat is ook gelijk het probleem van zo'n mooie locatie. Mensen uit de zakelijke markt die we hier ontvangen, mogen verwachten dat de kwaliteit op een niveau ligt dat bij de locatie past. Wij moeten elke keer die verwachting zien waar te maken. Dat maakt het werk uitdagend. We weten heel goed wat we kunnen, maar ook waar onze grenzen liggen. We doen wat we beloven, en anders doen we het niet. Daar heb je een bevlogen team met passie voor het vak voor nodig en dat team hebben we."

Klanten keren terug

Mond-tot-mondreclame is heel belangrijk, constateert eigenaar Van den Akker. "Een klant komt hier een eerste keer en daarna is het aan Henk-Jan en zijn team met zestien fulltimers en zo'n dertig parttimers om te zorgen dat ze ook daarna weer graag willen komen. Aandacht voor de klant zit 'm in de details. Soms zien we dat opdrachtgevers een uitstapje maken, om zich daarna te realiseren dat het bij ons toch wel erg goed geregeld is. Het is leuk om die klanten te zien terugkeren."

Speciaal plekje

Stephan van den Akker is blij met zijn evenementenlocaties. "Ik wil het nog net niet vergelijken met mijn kinderen, maar je gaat er uiteindelijk toch van houden. De locaties zijn me even lief, maar De Hooge Vuursche heeft wel een speciaal plekje in mijn hart. De uitstraling en de grandeur van dit landgoed en het kasteel vind je niet snel. We kunnen hier bieden wat wij belangrijk vinden: kwaliteit, sfeer en gastvrijheid."

eventcompany.nl

 

 

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Kasteel De Hooge Vuursche Event Company Vergaderlocatie evenementenlocatie
Kasteel De Hooge Vuursche
Van Vredenburchweg 105
2283 TC
Rijswijk
nederland

Algemene voorwaarden | privacy statement