Deze bezienswaardigheden heeft Overijssel te biedenOoit overwogen om je bijeenkomst in de prachtige provincie Overijssel te organiseren? Overijssel heeft namelijk een rijke geschiedenis, prachtige natuur en vele bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken!

Natuur in Overijssel
Overijssel is rijk aan natuur. Denk aan het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, een prachtig natuurgebied met uitgestrekte heidevelden en prachtige bossen. Hier kun je heerlijk wandelen, fietsen en genieten van de rust en de ruimte. Een andere natuurlijke parel is het Nationaal Park Weerribben-Wieden, waar je kunt varen, vissen, zwemmen en wandelen in een uniek veenmoerasgebied.

Steden en dorpen
Overijssel heeft een verscheidenheid aan steden en dorpen die zeker het bezoeken waard zijn. Zo is er de Hanzestad Zwolle met haar rijke historie, gezellige winkelstraten en tal van bezienswaardigheden zoals Museum de Fundatie en de Peperbus. In Enschede, de grootste stad van Overijssel, kun je terecht voor moderne architectuur, kunst en cultuur. Bezoek bijvoorbeeld het Rijksmuseum Twenthe of geniet van het bruisende nachtleven. Ook het pittoreske Giethoorn, ook wel het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd, is een must-visit.

Cultuur en geschiedenis
Overijssel barst van de culturele en historische bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld het kasteel Bad Bentheim net over de grens in Duitsland, waar je terug in de tijd stapt en alles leert over de geschiedenis van deze regio. Of ga naar de historische stad Kampen, een andere Hanzestad, waar je prachtige monumenten, musea en kerken vindt.

Activiteiten en evenementen
Naast het bezoeken van natuur, steden en historische locaties zijn er ook veel activiteiten en evenementen in Overijssel. Zo kun je in de zomer naar één van de vele festivals zoals het Bevrijdingsfestival in Zwolle of het grootschalige evenement Deventer Op Stelten. Sportliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het avonturenpark Hellendoorn of tijdens het fietsen en wandelen in de vele natuurgebieden die de provincie rijk is.

Op vakantie in Gramsbergen (Overijssel)
In het pittoreske dorpje Gramsbergen ligt Vakantiepark 't Hooge Holt. Dit vakantiepark, genesteld in een groene en rustgevende omgeving, biedt het perfecte decor voor een ontspannen bijeenkomst. Het park is uitgerust met tal van faciliteiten die ervoor zorgen dat je je geen moment hoeft te vervelen, zoals binnenzwembaden, een fitnessruimte, een bowlingbaan en diverse sportvelden.

Wie iets avontuurlijker is ingesteld, zijn er genoeg mogelijkheden om actief bezig te zijn. In de omgeving van het park vind je diverse fiets- en wandelroutes, en er zijn mogelijkheden voor waterrecreatie op de rivier de Vecht. In de buurt zijn ook verschillende attractieparken en dierentuinen te vinden, zoals Attractiepark Slagharen.

Afbeelding van Rianne van der Wal via Pixabay
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Overijssel Bestemming natuur Zwolle Enschede
Algemene voorwaarden | privacy statement