Utrechtse Heuvelrug: Perfecte uitvalsbasis voor zakelijke bijeenkomsten



Jaarlijks vinden in de provincie Utrecht meer vergaderingen plaats dan in heel Noord-Holland, Zuid-Holland en Gelderland bij elkaar. De Utrechtse Heuvelrug neemt een flink deel van deze vergaderingen voor haar rekening. Toch is het prachtige gebied nog relatief onbekend. Volledig onterecht, want deze regio en vooral de gemeente Utrechtse Heuvelrug is de perfecte uitvalsbasis voor zakelijke bijeenkomsten.

Circa vijftig procent van de toeristen die de gemeente Utrechtse Heuvelrug mag verwelkomen, heeft een zakelijk reisdoel. Toch is het gebied als geheel relatief onbekend. Niet iedereen weet dat als je de A12 vanuit de Randstad verlaat, je in een groene omgeving terechtkomt met prachtige locaties. De gemeente Utrechtse Heuvelrug bestaat uit de kernen Driebergen-Rijsenburg, Doorn, Leersum, Amerongen, Maarn, Overberg en Maarsbergen. Deze liggen alle midden in het Nationale Park Utrechtse Heuvelrug. Dit park is maar liefst 23.000 hectare groot en bestaat uit bossen, plassen, heide, stuifzand en landgoederen. Niet voor niets spreekt men hier van het grootste bos van de randstad. Die natuurgebieden waren de welvarende inwoners uit het westen van het land destijds ook al opgevallen. In de negentiende eeuwe vestigden zij zich in de kastelen, landgoederen en buitenplaatsen die de regio rijk is. Veel van deze kastelen zijn open voor publiek, zoals Kasteel Sterkenburg, Kasteel Amerongen en Huis Doorn, dat vooral bekend is vanwege de Duitse oud-bewoner keizer Wilhelm II. Op veel van deze kastelen en landgoederen is het mogelijk om een zakelijke bijeenkomst te organiseren, van heisessie en trainingen tot (meerdaagse) congressen.



GROENE LOCATIES
Bedrijven kunnen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug kiezen uit een bijzonder aanbod. Hier liggen prachtige historische locaties zoals kasteel Amerongen en Parc Broekhuizen maar ook conferentiehotels zoals Hotel Bergse Bossen, Zonheuvel, Antropia en Kaap Doorn. Je kunt vergaderen in een hele andere omgeving waardoor je samen met een frisse blik aan de doelstellingen van je bijeenkomst kunt werken. De meeste locaties bieden ook hotelkamers zodat je na afloop bijvoorbeeld nog na kunt praten met een borrel. Bovendien kun je ook echt van die natuur gebruikmaken door dit te combineren met een teambuildingsactiviteit of een sociaal programma. Op die manier leer je je collega’s op een hele andere manier kennen, wat het samenwerken en de teamspirit op de werkvloer ten goede komt. Elke accomondatie heeft een keuze aan activiteiten, variërend van mountainbiken en business bootcamps tot de natuur verkennen met de boswachter.



DUURZAAM
De groene omgeving inspireert veel locaties in de regio om veel aandacht te besteden aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zij gaan respectvol om met de natuur en zetten duurzaamheid centraal bij hun bedrijfsvoering. Velen van hen hebben een Green Key keurmerk en hebben diverse energie- en waterbesparende maatregelen ingevoerd. Diverse locaties gebruiken bijvoorbeeld gefilterd regenwater voor het doorspoelen van de toiletten. Er wordt zo veel mogelijk gewerkt met maatschappelijk verantwoorde producten zoals milieuvriendelijk papier. Ook ondersteunen de locaties diverse goede doelen met een deel van de opbrengst. In de keukens staan biologische streekproducten uit de regio centraal. Een aantal heeft zelfs een eigen moestuin, waarvan de groenten, fruit en kruiden worden gebruikt in de keuken. Die aandacht voor mooie ingrediënten vertaalt zich in een zeer hoog culinair niveau. In restaurants zoals Voltaire (1 Michelinster) van Parc Broekhuizen en restaurant Bentinck van Kasteel Amerongen staat haute cuisine centraal. Bij Chalet Helenaheuvel in de bossen van Doorn kun je zelfs genieten van culinaire verrassingen met prachtig uitzicht over de heidevelden en de bossen.



CENTRALE LIGGING
Met de mooie omgeving en het locatie-aanbod zijn nog niet eens alle troeven van de gemeente Utrechtse Heuevelrug op tafel gelegd. Vanwege de centrale ligging kun je heel makkelijk collega’s uit het hele land af laten reizen naar de regio. De accommodaties zijn zowel per auto als per openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Bijkomend voordeel is dat de parkeergelegenheid bijna overal gratis is, wat het budget voor een bijeenkomst enorm ten goede komt. Maar ook de prijskwaliteitverhouding die de locaties en outdoorbedrijven hanteren is zeer gunstig ten opzichte van de Randstad. Benieuwd naar de zakelijke mogelijkheden in de gemeente Utrechtse Heuvelrug? In januari zal een mooie impressiefilm worden gelanceerd die de diversiteit van de Heuvelrug als zakelijke destinatie laat zien. Meer informatie is te vinden op zakelijk.opdeheuvelrug.nl.


Lokaal gastheerschap van RBT Heuvelrug & Vallei
Voor het promoten van het zakelijke toerisme maakt de gemeente Utrechtse Heuvelrug gebruik van de diensten van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei. Deze organisatie vervult het lokale gastheerschap en voert daarnaast de regionale marktingen promotietaken voor de gemeente uit. Informatie over de zakelijke markt is gebundeld op de website zakelijk.opdeheuvelrug.nl. Hier kan ook gebruik worden gemaakt van de Venue Finder waarmee je heel gemakkelijk accommodaties en partners uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug kunt vinden. Indien het om een internationaal kenniscongres gaat waarvoor net iets meer expertise, organisatie en/of voorbereiding nodig is, werkt RBT samen met het Utrecht Convention Bureau (UCB).
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: utrechtse heuvelrug natuur bos heide
RBT Heuvelrug & Vallei | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Amersfoortseweg 98
3941 EP
Doorn
Nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement