Radisson Hotel Group zet groei in met negen merkenIn 2022 zette de Radisson Hotel Group zijn ambitieuze uitbreidingsplan voort om met zijn sterke portefeuille van negen verschillende merken en zijn groeiende portefeuille van resorts tot de top drie hotelgroepen ter wereld te behoren.

Radisson Collection, het luxe lifestylemerk, had een uitzonderlijk openingsjaar in 2022, met de introductie van zes nieuwe hotels in Bilbao, Pula, Tirana, Riyad, Tallinn en Istanbul. In 2023 kijkt de Groep uit naar nieuwe centrale toevoegingen, waaronder Radisson Collection Hotel, Santa Sofia Milan, Radisson Collection Royal Astorija Hotel, Vilnius, Radisson Collection Resort, Galle in Sri Lanka, en Cour des Loges Lyon, A Radisson Collection Hotel. 

Radisson RED, het levendige en dynamische upper upscale merk, vierde in 2022 belangrijke openingen in Wenen, Liverpool, Madrid, Gdansk en Oslo.

Radisson blijft het snelst groeiende upscale merk in EMEA en voegde hotels toe in België, Polen, Ethiopië, Tunesië, Dubai en Turkije, evenals op de Malediven en in India.

Radisson Blu blijft al meer dan tien jaar het grootste upper upscale merk in Europa en breidde uit in Roemenië, Madagaskar, het Verenigd Koninkrijk en Spanje, evenals in Zuid-Soedan.

Radisson Individuals breidde uit met meer dan 20 hotels in Duitsland, Italië, Frankrijk, Polen en Thailand. In India lanceerde de Radisson Hotel Group zijn eerste Radisson Individuals Retreats met de opening van Rakkh Resort, a member of Radisson Individuals Retreats, dat gasten unieke mogelijkheden biedt om zich onder te dompelen in buitengewone ervaringen via wellness-programma's, culturele excursies, gespecialiseerde gastronomie en meer. Na de opening van drie nieuwe prizeotel hotels in Oostenrijk en Duitsland in 2022 zal de Groep zich in 2023 richten op de verdere uitbreiding van zijn kenmerkende lifestylemerk in de middenklasse.

Resorts zijn steeds relevanter geworden voor het bedrijf, de eigenaars en de gasten. De Groep verwelkomde toevoegingen aan zijn sterke portefeuille bestaande uit 130 resorts, waaronder de opening van Radisson Beach Resort Palm Jumeirah in Dubai en Radisson Blu Mosi-Oa-Tunya, Livingstone Resort nabij de beroemde Victoria Watervallen, evenals resorts in Skiathos en Mykonos (Griekenland), Pula (Kroatië), Phan Thiet (Vietnam), Goa (India), Galle (Sri Lanka), Marsa Alam (Egypte), Saly (Senegal), Larnaca (Cyprus) en Saidia (Marokko).

2022 was een sterk jaar voor Radisson Hotel Group in Azië-Pacific met 40% meer ondertekeningen in de regio in vergelijking met 2021. In China sloot en opende de Radisson Hotel Group 80 hotels en verwacht een verdere sterke groei met de heropening van de markt, aangezien het bedrijf streeft naar een verdubbeling van zijn Chinese portefeuille in de komende vijf jaar. Elders in APAC heeft de Groep nieuwe, speciale business units opgericht in Bangkok, Ho Chi Minh City, Jakarta en Sydney om eigenaars en partners beter te ondersteunen met diepgaande expertise ter plaatse. De Radisson Hotel Group is in India een strategische alliantie aangegaan met Ruptub Solutions Private Limited om 150 hotels toe te voegen aan haar portfolio onder het middenklasse merk Park Inn & Suites by Radisson en heeft in het vierde kwartaal haar eerste eigendom getekend.

Elie Younes, Executive Vice President en Global Chief Development Officer bij Radisson Hotel Group zegt hierover: “Dankzij het vertrouwen van onze eigenaars, de relevantie van onze merken en de toewijding van ons team hebben we ook in 2022 een opmerkelijke groei gerealiseerd. We blijven wendbaar, vasthoudend en innovatief om in te spelen op de veranderende marktomstandigheden in 2023, die spannende uitdagingen en kansen zullen brengen.”

In het laatste kwartaal van het jaar lanceerde de Groep ook zijn vernieuwde Radisson Rewards-programma, dat de snelste route naar de hoogste status in de sector biedt, unieke ervaringen en voordelen heeft, evenals de mogelijkheid voor gasten om hun verblijf CO2-neutraal te maken. Radisson Rewards is een van de weinige loyaliteitsprogramma's die deze optie biedt, waardoor een groen verblijf nog gemakkelijker wordt.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Radisson Blu Radisson Hotel Group
Algemene voorwaarden | privacy statement