Green Globe certificaat voor alle hotels van easyHotel BeneluxDuurzaamheid een toegankelijke keuze maken voor iedere reiziger, zónder hoog prijskaartje en zónder in te leveren op kwaliteit. Dat is het doel van easyHotel Benelux. Elf jaar geleden werd de hotelgroep opgericht en sindsdien zijn de pijlers: super prijs, super duurzaam en super easy. Onlangs hebben alle acht easyHotels in Nederland en België het Green Globe-certificaat mogen ontvangen. En daar zijn ze bij easyHotel Benelux heel trots op. “Het Green Globe certificaat past perfect bij onze visie om de duurzame leider te zijn in het budget hotel segment,” zegt Managing Director Lucas Drewes. “Ook laat het zien dat super prijzen en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan.”

Internationale norm voor duurzaam toerisme 
Voor de Green Globe-certificering is easyHotel Benelux trouw aan de internationale norm voor duurzaam toerisme. Ter controle worden de hotels regelmatig en onafhankelijk geïnspecteerd. Zo worden er maandelijkse metingen van het waterverbruik genomen. Ook wordt gecontroleerd of de hotels het enthousiasme voor duurzaamheid weten over te brengen op gasten, leveranciers en werknemers. Zoals met betrekking tot het besparen van water en energie, manieren voor afvalscheiding en het geven van tips voor lokale, milieuvriendelijke sightseeing. 

Duurzaam concept
Moeilijk is dat voor easyHotel Benelux niet. Dankzij het concept is het bedrijf al vanaf het begin duurzaam geweest. Zo hebben de hotels om te beginnen een koolstofarme constructie en exploitatie. Door de bewuste keuze voor centraal gelegen locaties wordt openbaar vervoer en wandelen gestimuleerd. Verder hebben de hotels ervoor gekozen om samen te werken met restaurants in de buurt die een lokaal en vegetarisch of veganistisch menu aanbieden, dit om voedselverspilling door bijvoorbeeld een ontbijtbuffet tegen te gaan.

Verder zijn de hotelkamers van easyHotel Benelux voorzien van alle benodigdheden voor een zo duurzaam én comfortabel mogelijk verblijf. De douches zijn waterbesparend, de zeepdispensers zijn navulbaar en papiergebruik wordt verminderd door de toepassing van QR codes als communicatiemiddel met gasten. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van gerecyclede papierproducten in de badkamers, zoals The Good Roll. Het wervingsproces van de hotelgroep zorgt ook nog eens voor diversiteit en inclusie op de werkvloer.

Tot slot: het team van elk easyHotel houdt zich bezig met sociaal vrijwilligerswerk. Variërend van het wandelen met bewoners van verzorgingstehuizen tot opruimacties in parken. Zo steekt het team van easyHotel Maastricht City Centre de handen uit de mouwen voor de lokale voedselbank. Maastrichtse hotelmanager Paul Kreutzkamp deelt de bevlogenheid: “Door onze gasten te laten zien dat duurzaamheid niet ten koste gaat van reiservaring en comfort, geloven wij dat ze bewuster worden van het minimaliseren van hun voetafdruk terwijl ze de wereld ontdekken.”

Green globe
Green Globe is het wereldwijde duurzaamheidssysteem gebaseerd op internationaal aanvaarde criteria voor duurzame exploitatie en beheer van reis- en toerismebedrijven. Green Globe opereert onder een wereldwijde licentie, is gevestigd in Californië, VS en is vertegenwoordigd in meer dan 83 landen. Green Globe is een geaffilieerd lid van de United Nations World Tourism Organization (UNWTO).
Ga voor informatie naar www.greenglobe.com 

EasyHotel Benelux
EasyHotel is een unieke hotelformule, bedacht door Sir Stelios Haji-Ioannou, oprichter van easyJet. Alle easyHotels beloven een goede nachtrust tegen een easy prijs in het hart van de stad. Ze hebben basics van hoge kwaliteit, zoals een comfortabel bed, goede douche, stille kamers, WIFI, tv en airconditioning. Tegelijkertijd bieden de hotels optionele extra’s, zodat gasten alleen betalen voor wat ze gebruiken. Wereldwijd heeft easyHotel 44 hotels in de grote steden van Europa en het Midden-Oosten.

XCentric Hotels is master franchisehouder van easyHotel in de Benelux en opende elf jaar geleden het eerste easyHotel in Nederland, in Amsterdam gevolgd door vestigingen in Rotterdam, Den Haag, Brussels, Amsterdam Arena Boulevard en Amsterdam Zaandam. In 2018 kwamen er de laatste nieuwe vestigingen bij in Den Haag Scheveningen en Maastricht en daarom telt easyHotel Benelux nu acht hotels met in het totaal 798 kamers. Daarmee is easyHotel Benelux de grootste franchise in de groep. 

 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Green Globe easyHotel Benelux Certificaat duurzaam organiseren
Algemene voorwaarden | privacy statement