Eerste tien hotels aangesloten bij Hotels for TreesEen tijdje geleden interviewden we General Manager Floris Licht over zijn nieuwe initiatief Hotels for Trees. Met deze stichting wil hij hotels en gasten een makkelijke en zichtbare kans bieden om echt een concrete bijdrage te leveren aan een groenere planeet. Voor elke bespaarde schoonmaakbeurt wordt er uit naam van het desbetreffende hotel een boom geplant. Inmiddels zijn de eerste tien hotels aangehaakt.

Schoonmaak overslaan = een boom planten
Hotelgasten die langer dan een nacht verblijven en het prima vinden om de tussentijdse schoonmaak van hun kamer een dagje over te slaan, hangen een deurhanger in de vorm van een boom aan hun deurklink. Housekeeping slaat de schoonmaak van deze kamers vervolgens over en geeft dit door aan de receptie. Aan het einde van de dag wordt het aantal kamers zonder extra schoonmaakbeurt opgeteld en ingevoerd op de website van Hotels for Trees. Voor iedere niet schoongemaakte kamer per dag draagt het hotel vijf euro af. Van deze vijf euro gaat vier euro naar Trees for All, de bebossingspartner voor dit initiatief en de grootste gecertificeerde aanbieder van CO2-compensatie projecten in Nederland. Deze stichting plant vervolgens een boom, waarna de overige één euro wordt gebruikt om de kosten van Hotels for Trees te dekken en de verdere groei van dit initiatief in Europa mogelijk te maken.

Tien hotels doen mee
Inmiddels zijn er tien hotels bij Hotels for Trees aangehaakt. Dit zijn Banks Mansion Hotel Amsterdam, Dolphin Suites - Curacao, Grand Hotel Huis ter Duin - Noordwijk aan Zee, Hotel FINCH - Deventer, ibis Styles Amsterdam Airport, Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten - Soesterberg, Novotel Amsterdam Schiphol Airport, Palace Hotel, Noordwijk aan Zee, The Anthony Hotel - Utrecht en The Florian Hotels - Schiphol Airport.

Deze hotels zijn samen goed voor bijna 1.300 hotelkamers aangesloten. Ambitie is dit aantal voor eind dit jaar naar 10.000 kamers te laten groeien. Voor deze taak is Linde Borger als Country Manager Nederland aangesteld. Ook is de stiching druk bezig met een uitbreiding naar Duitsland en Belgie. Dit alles met als doel om samen met Trees for All vanaf 2025 minstens 1 miljoen bomen per jaar te kunnen gaan planten.

Meer weten? Check het interview met Floris Licht. De eerste geplante bomen zie je terug op de website van de stichting. 
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Hotels for Trees Floris Licht duurzaam organiseren duurzaamheid
Algemene voorwaarden | privacy statement