Nieuw hotel in Sittard: DoubleTree by Hilton SittardDoubleTree by Hilton Sittard, het eerste Nederlandse Hilton Hotel buiten de Randstad, ontvangt woensdag 15 december de eerste officiële gasten. Hoewel het in alle opzichten gaat om een mijlpaal, is van de geplande feestelijke opening in aanwezigheid van de Sittardse burgemeester Hans Verheijen en projectontwikkelaar Sjeer Mulleners, de eigenaar van het vastgoed, voorlopig afgezien. ,,Los gezien van alle restricties in verband met de coronacrisis, vinden wij het gezien de toestand waarin in de branche verkeert, geen goed moment om uitbundig feest te vieren”, aldus Martin Hendricks, algemeen directeur van Black Label Hotels, het bedrijf dat het nieuwe Sittardse luxe hotel exploiteert

Voormalig Bisschoppelijk College uit 1908
DoubleTree by Hilton Sittard is gevestigd in het voormalige Bisschoppelijk College aan de Parklaan in Sittard. Dit gebouw stond sinds 2009 leeg en kreeg pas in 2019 zijn nieuwe, huidige bestemming. Het uit 1908 daterende pand is eigendom van projectontwikkelaar Mulleners Vastgoed uit Echt. Die kocht ‘Het Kleesj’, zoals het gebouw in de volksmond heet, ruim twee jaar geleden voor 1,2 miljoen euro van de gemeente Sittard-Geleen. Onder leiding van de Sittardse architect Iwan Povse is het ingrijpend verbouwd. In het hotel komen in totaal zo’n 75 mensen te werken.

Bijzondere vergaderruimtes
Het hotel – in het centrum van de stad, op loopafstand van het station - omvat negentig kamers, enkele bijzondere vergaderruimtes en een eigen restaurant (The College). Het richt zich zowel op het internationale zakenleven (onder meer Brightlands) als op toeristen in de euregio. DoubleTree by Hilton Sittard ligt op korte afstand van belangrijke steden als Aken, Düsseldorf en Maastricht en is goed bereikbaar vanaf de A2 en Maastricht Aachen Airport. 

Zestien merken
Moederbedrijf Hilton Worldwide – een keten met ruim 5600 hotels in eigendom of onder beheer in 113 landen, voert op dit moment zestien merken, waaronder DoubleTree by Hilton. Een groot deel daarvan omvat hotels in het luxe-segment, met Waldorf Astoria Hotels & Resorts – met in Nederland een vestiging aan de Herengracht in Amsterdam - als absolute uitschieter. 

Dertien hotels
Op dit moment telt Nederland dertien Hilton Hotels. Zeven daarvan zijn gevestigd in Amsterdam. Hotels van de internationale keten zijn in Nederland verder te vinden in Den Haag, Leiden, Rotterdam, Soestduinen en op Schiphol. Op het grondgebied van de internationale luchthaven zijn twee Hilton Hotels gevestigd.  

Belangrijke impuls voor Sittard
Het college van burgemeester en wethouders Sittard-Geleen liet eerder al weten de komst van Hilton naar Sittard te beschouwen als een belangrijke impuls voor de stad en wellicht ook als aanjager voor de werkgelegenheid in de regio, in economisch opzicht een van de snelst groeiende regio’s van Nederland.

Zakelijke partners
Over belangstellig voor zijn jongste aanwinst heeft hotelier Martin Hendricks allerminst te klagen. ,,De eerste boekingen waren al vrij snel binnen”, vertelt hij trots. Ook het bedrijfsleven is enthousiast. We hebben al diverse contracten kunnen afsluiten met belangrijke zakelijke partners in dit deel van Limburg.”

Strenge standaardprocedures
De opening van DoubleTree by Hilton Sittard stond oorspronkelijk gepland voor 2020. Dat dit streven niet is gehaald, is voor een belangrijk deel het gevolg van de coronacrisis. ,,Daarnaast stelt het moederbedrijf op allerlei gebieden de allerhoogste eisen die maar denkbaar zijn. Volkomen terecht, want het gaat hier om een wereldmerk waarop internationale gasten moeten kunnen vertrouwen. Dat wij door alle strenge standaardprocedures zijn gekomen, zegt denk ik genoeg.” 


 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: DoubleTree by Hilton Sittard DoubleTree by Hilton Sittard Zuid-Limburg Hotel
Algemene voorwaarden | privacy statement