Zakelijke bijeenkomsten vanaf 5 juni onder voorwaarden weer mogelijkAfgelopen vrijdag 28 mei heeft het kabinet tijdens haar persconferentie diverse versoepelingen aangekondigd die met ingang van zaterdag 5 juni van kracht zullen zijn. Het uitgangspuint wordt dat locaties open zijn, tenzij.. Voor de evenementensector betekent dit dat beurzen en zakelijke bijeenkomsten, onder voorwaarden, weer mogelijk zijn vanaf die datum. Wel blijven de basisregels van kracht, zoals 1,5 meter afstand houden en goede hygiënemaatregelen. 

Daarnaast gelden de volgende voorwaarden: 
  • Een gezondheidscheck is verplicht.
  • De bezoeker wordt gevraagd zich te registreren.
  • Bij verplaatsing in het gebouw is een mondkapje verplicht.
In congrescentra en verhuurde zalen kunnen bijeenkomsten met en zonder doorstroom van personen plaatsvinden. Regels voor bijeenkomsten waar mensen niet blijven zitten maar doorlopen (doorstroomactiviteiten zoals beurzen):
  • Er mag 1 bezoeker per 10 m2 aanwezig zijn. Coronatoegangsbewijzen zijn niet van invloed op het aantal bezoekers dat is toegestaan.
  • De verkeersstromen van het publiek moeten goed gescheiden blijven.
Regels voor bijeenkomsten waar mensen zitten en niet veranderen van plek tijdens hun bezoek (geplaceerde activiteiten):
  • Een vaste zitplek is verplicht.
  • Er mogen maximaal 4 personen aan een tafel zitten. Dit is exclusief kinderen t/m 12 jaar en personen uit hetzelfde huishouden.
  • Bij bijeenkomsten zonder coronatoegangsbewijzen zijn maximaal 50 bezoekers per ruimte toegestaan. Bij zalen met een reguliere capaciteit van meer dan 1.000 personen zijn maximaal 250 bezoekers per ruimte toegestaan. Iedereen moet wel 1,5 meter afstand houden. 
  • Bij bijeenkomsten met coronatoegangsbewijzen is 100% van de ‘geplaceerde capaciteit’ op 1,5 meter afstand toegestaan.
Nog niet mogelijk
Festivals en bruiloftsfeesten en –diners zijn nog niet mogelijk, verruiming daarvoor is voorzien per 30 juni bij stap 4 van het openingsplan.

Training en scholing in relatie tot thuiswerken
Het advies blijft om thuis te werken, tenzij dit niet anders kan. Echter samenkomsten voor training en scholing in het kader van de uitoefening van beroep en bedrijf zijn daarop een uitzondering per 5 juni.

Ga voor een overzicht van alle versoepelingen en meer informatie naar de website van de Rijksoverheid.

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Corona-crisis Heropening maatregelen Evenementen
Algemene voorwaarden | privacy statement