TOBACCO Theater haalt vooroordelen livestreaming weg



Livestreaming, dat werkt niet. Een nogal gedurfde uitspraak in deze tijden waarin juist livestreaming een van de grootste communicatiemiddelen is. Een vraaggesprek met Erik van Wilsum, directeur en eigenaar van het TOBACCO Theater, een van de meest succesvolle eventlocaties van Amsterdam met een ongelofelijk oog voor detail.

"Eigenlijk organiseren we al jarenlang livestreams in opdracht van internationaal georiënteerde bedrijven zoals Booking.com, Corface en Facebook en faciliteren we voor onder andere Quality Bookings, Talpa en ADE onze Theaterzaal en De Studio als opname studio's", vertelt Erik van Wilsum.

Maar dan toch niet heel positief over livestreaming?

"Ja, dat klopt", zegt hij met een big smile. "Weet je wat het is? Livestreaming klinkt natuurlijk als een ideaal middel om een heel groot publiek te trekken of te bereiken. Als je het gaat inzetten om binnen je bedrijf je personeel te informeren dan kan het wel werken. Maar ga je het inzetten als een evenement waarbij kijkers kunnen inchecken dan geloof ik daar geheel niet in. De attentieboog is dan veel te kort en je geeft de toehoorders zo'n grote kans om even weg te lopen, dat het doel waarmee je de livestreams inzet ook niet voor maar een klein deel wordt gehaald. Het is echt waste of time and money als je het zo gaat inzetten."

Maar jullie hebben nu wel met TOBACCO Livestream Studios Amsterdam gelanceerd?

"Ja, want met de kennis en connecties die wij in de loop der jaren toch hadden opgebouwd zijn we dat pareltje eens gaan oppoetsen. We hebben onze Theaterzaal (zonder tribunes) en De Studio omgebouwd tot de beste van Amsterdam en misschien wel heel Amsterdams om te zeggen en van heel Nederland."

Wat doen jullie dan anders?

"Wat we anders doen en waarbij ons gebouw echt de grote toegevoegde waarde biedt, is dat we de verschillende soorten livestreams kunnen samenvoe-gen tot een succesvol hybride livestream event."

Wat is volgens jou hybride en wat voegt jullie gebouw dan precies extra daaraan toe?

"Hybride betekent voor ons dat de kijkers wel aan de laptop gekluisterd blijven en dat er een uitwisseling plaatsvindt tussen de verschillende soorten kijkers. De drie belangrijkste USP's van een livestream event zijn interactie, interactie en interactie! En dat is voor ons hybride.

TOBACCO is om zes redenen uitermate geschikt voor hybride events:

  • We bevinden ons in het centrum van Amsterdam en dat geeft de uitstraling van een internationaal event toch vaak net even dat extraatje.
  • We zijn als TOBACCO Theater van nature al ingericht voor het ontvangen van fysiek aanwezig publiek. En dat is een heel belangrijk onderdeel van de interactie tussen de sprekers, host en virtuele kijkers.
  • Binnen TOBACCO beschikken we over glasvezelinternet met een up-en dowload snelheid van 198200 Mbps.
  • We verbinden offline en online met elkaar door een handige chatfunctie waardoor ook hier contact ontstaat tussen het fysiek aanwezige publiek, de host en de sprekers en eventueel nog de sprekers die aan de sprekerstafel zitten te wachten op hun moment of fame.
  • We beschikken over een enorm groot netwerk van internationale sprekers in samenwerking met Quality Bookings en entertainment via onze eigen cultu-rele tak van TOBACCO Theater.
  • We hebben een geweldig keukenteam onder leiding van Dennis Huwaï, genomineerd voor Beste chef 2020, dat het aanwezige publiek in de theaterzaal na afloop kan fêteren op een geweldig diner. En ook hier zal er nog steeds interactie gaan plaatsvinden. Maar nu onder het genot van een mooi glas wijn."

Het enthousiasme van Erik van Wilsum is zeer aanstekelijk. Meer weten over de mogelijkheden voor hybride events bij bij de Livestream Studios van het TOBACCO Theater in Amsterdam? Kijk voor meer informatie op www.tobacco.nlwww.livestreamstudiosamsterdam.nl

 

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Livestreaming Hybride events
Tobacco Theater | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Nes 75 - 87
1012 KD
Amsterdam
nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement