Industrial Studios: Online en hybride events slaan aan bij IPKW in ArnhemSinds maart van dit jaar hebben online en hybride events een enorme vlucht genomen. Dat merkt ook eventcoördinator Cas van Horck van Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. Deze locatie springt met Industrial Studios in op deze verschuiving van live naar livestream.

Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem is een bedrijventerrein waar duurzame en energie-gerelateerde bedrijven zijn gehuisvest. Evenementen spelen er een belangrijke rol. "Die voegen dynamiek toe en bieden de bedrijven de mogelijkheid om in contact te komen met hun doelgroep", vertelt eventcoördinator Cas van Horck. "Toen de coronacrisis losbarstte, viel dit natuurlijk stil. We hebben toen samen met Nightlife Productions het concept Industrial Studios ontwikkeld. Onze hal van 1.800 m2 is van een sfeervolle inrichting en de juiste av middelen voorzien en daardoor heel geschikt voor opnames en livestreams. Dit concept sloeg in eerste instantie aan bij de opdrachtgevers binnen onze eigen netwerken. Zij houden zich bezig met actuele thema's zoals de energietransitie en voelden de urgentie om hun event door te laten gaan. Al snel klopten ook partijen buiten ons netwerk aan. Voor de zomer hebben we diverse online events mogen hosten."
Foto: Rachelle Stoffels

Hybride en live events
Het najaar worden de mogelijkheden uitgebreid met fysieke en hybride evenementen. "Aan de hoeveelheid aanvragen merken we dat de interesse in hybride events groeit. Een live event maakt indruk dankzij de sfeer, de inrichting en de verlichting. Dit kunnen we in onze hal zowel bij de fysieke als de online deelnemers heel goed overbrengen. Inmiddels hebben we ook een aparte ontvangstruimte en kunnen we voor het podium 100 personen op 1,5 meter afstand laten plaatsnemen. Onze opdrachtgevers vinden het bovendien een hele prettige gedachte dat er indien de omstandigheden veranderen makkelijk kan worden geswitcht tussen hybride en online." 
VIP-moment
Het eerste hybride event vindt plaats op 11 september. Tijdens het congrestival The Future of Us - Goes Digital staan thema's zoals de energietransitie, circulaire economie en innoveren in coronatijd centraal. "De organisatoren achter dit event, waaronder wijzelf, wilden dit jaarlijkse event niet overslaan. Daarom hebben we ervoor gekozen om het hybride aan te bieden. Voor 80 deelnemers creëren we in de studio een VIP-moment. De rest van de brede doelgroep, zo'n 700 personen, volgen het event via een livestream."
Foto: Barbara Kerkhof

Innovation lab
De huidige locatie van Industrial Studio's is tijdelijk. Over twee jaar zal het concept een vaste plek krijgen binnen het Connectr energy innovation lab dat op  IPKW wordt gerealiseerd. "Hier komen straks studenten, onderzoekers, ondernemers en beleidsmakers in de regio Arnhem-Nijmegen-Wageningen samen om ideeën en innovaties in de duurzame energiesector een impuls te geven. Daar hoort een plek voor evenementen bij.

"Online, hybride en fysieke evenementen blijven onderdeel van het aanbod. "Opdrachtgevers houden tijdens de voorbereidingen van een event steeds meer rekening met hun fysieke en online deelnemers en hoe ze beide doelgroepen een waardevol event kunnen bieden, inclusief de mogelijkheid om te netwerken. Mijn voorspelling is dat hybride events ook na de corona interessant blijven. Met Industrial Studios willen we graag een oplossing bieden voor de organisatorische vraagstukken die deze bijeenkomsten met zich meebrengen."
 

Auteur: Sofie Fest

Tags: Industriepark Kleefse Waard IPWK Arnhem Hybride events Livestreaming Online events Industrial Studios Industriele locatie
Algemene voorwaarden | privacy statement