Zwitserland verwelkomt vanaf 15 juni weer buitenlandse gastenGrüezi! Bonjour! Buongiorno! Allegra!

Goed nieuws: zoals het er nu naar uitziet, kan Zwitserland vanaf 15 juni gasten uit het buitenland verwelkomen. De grenzen met Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk zullen - als de situatie het toelaat - dan weer geopend zijn voor niet-essentiële reizen. Of Nederlanders vanaf 15 juni ook weer naar Zwitserland kunnen reizen, hangt af van het geldende reisadvies van de Nederlandse overheid.

Op 6 juni worden heel wat maatregelen versoepeld in Zwitserland. Wat dit precies inhoudt, vind je hieronder in de rubriek 'Naar Zwitserland: wat en hoe?'

Zwitserland is er klaar voor om gasten op een zo veilig mogelijke manier te ontvangen. Met het nieuwe label 'Clean & Safe' geven hotels, kabelbanen en restaurant aan dat ze de strikte hygiëne- en veiligheidsvoorschriften naleven, welke zijn opgelegd door het Zwitsers ministerie van Volksgezondheid

Voor vragen of verdere informatie kun je ons per telefoon of per e-mail bereiken.
Lisette van Dolderen
T 020 620 92 29
E lisette.vandolderen@switzerland.com


Nieuw label: Clean & Safe

Om het vertrouwen van gasten in Zwitserland als veilige en schone reisbestemming te versterken, hebben zeven brancheverenigingen binnen de Zwitserse toeristische sector het label "Clean & Safe" gelanceerd. Het label toont gasten dat ze een bedrijf bezoeken dat de hygiëne- en veiligheidsvoorschriften van de betreffende branchevereniging naleeft. Voorbeelden van deelnemende brancheverenigingen zijn HotellerieSuisse, Seilbahnen Schweiz en GastroSuisse, die respectievelijk hotels, kabelbanen en restaurants in Zwitserland vertegenwoordigen.

Evenementen vanaf 6 juni
Vanaf 30 mei waren bijeenkomsten met maximaal 30 personen reeds toegestaan in openbare ruimtes. Vanaf 6 juni zijn evenementen met maximaal 300 personen weer toegestaan. Het gaat hier onder andere om bijeenkomsten, concerten, theateruitvoeringen en bioscoopvoorstellingen. Op voorwaarde dat de gelden hygiëne- en veiligheidsvoorschriften strikt nageleefd worden.

Meer informatie
 

Naar Zwitserland: wat en hoe?
Op 6 juni hernemen heel wat bedrijven hun activiteiten op voorwaarde dat zij de geldende hygiëne- en veiligheidsvoorschriften strikt naleven. Dit betekent onder meer socialdistancing van twee meter en een sterke aanbeveling voor het dragen van een mondmasker indien die afstand niet gegarandeerd kan worden. Tot 6 juni mag je met maximaal 4 personen in een restaurant eten. Die regel vervalt na die datum. Wel moeten grotere groepen contactgegevens achterlaten.Vanaf uiterlijk 6 juli – als de situatie het toelaat - is er een volledige vrijheid van reizen voor alle landen in het Schengengebied.

Meer informatie


Reizen met OV in Zwitserland
Het Zwitserse openbaar vervoer functioneert grotendeels volgens de normale dienstregeling. In de komende weken gaan ook de panoramatreinen weer rijden. Zo start de Bernina Express op 8 juni (van Chur tot de Italiaanse grens) en hervat de Glacier Express zijn diensten op 20 juni. De vervoersbedrijven treffen passende maatregelen om de veiligheid te garanderen. Het dragen van een mondkapje is niet verplicht, maar wordt wel streng aanbevolen. Extra dienstverleningen als railcatering, groepsreserveringen en bagagevervoer zijn vooralsnog niet mogelijk.

Meer informatie 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Zwitserland Corona-crisis
Switzerland Convention & Incentive Bureau | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Postbus 17400
1001 JK
Amsterdam
Nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement