ECC Leiden: Locatie met WOW-factor





'Flexibel', 'inspirerend', 'vertrouwd', 'thuiskomgevoel': het zijn deze woorden dat het team van ECC Leiden regelmatig te horen krijgt na afloop van een bijeenkomst of evenement. Hoe anders is deze locatie dan ten opzichte van de meer traditionele vergaderlocaties? "We doen er alles aan om dat stukje WOW-factor toe te voegen", aldus Carmen Alvarez Perez, General Manager van ECC Leiden.

Fotocredits: @shaquillemfotografie


Bij binnenkomst door de draaideur van ECC Leiden overvalt je een serene rust. Je staat meteen in de ruime lounge waar veel verschillende zitjes, planten en vloerkleden sfeervol en uitnodigend staan opgesteld. Een vriendelijke meeting host heet je welkom en wijst je de weg, mocht je de hippe bewegwijzering op de vloer en de diverse led-schermen niet meteen in het vizier hebben. Boven de koffieautomaat word je verwelkomd met de tekst 'hello gorgeous'. Dat voelt als een goed begin van de dag. Op weg naar de meeting room kun je al een blik naar binnen werpen bij de chique bar en de verrassende 'pool', waar je zelfs kunt vergaderen of feesten op de bodem van een voormalig zwembad. Dat schept hoge verwachtingen.

Best of both worlds

"Die verrassingsfactor is echt heel leuk om te zien als men hier voor het eerst binnenkomt", vertelt Carmen. "Vaak kom je hier voor een noodzakelijke training of vergadering, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet zo saai te zijn als het klinkt. Juist niet! We doen er alles aan om dat stukje WOW-factor toe te voegen waardoor de dag aangenaam verloopt. Zo zijn de vergaderzalen allemaal voorzien van een eigen loungehoek en een heerlijk Nespresso-apparaat, waardoor je eigenlijk de ruimte niet hoeft te verlaten. Maar je kunt hier ook inderdaad een bijeenkomst houden in The Pool, wat een unieke ervaring is. Of in The Greenhouse of The Classroom, allemaal hotspots die wij hebben toegevoegd om de vergaderbeleving wat minder standaard te maken. Maar er is nog zoveel meer, dus loop lekker rond, geniet in de lounge, eet je lunch in de bar en pak nog even de zon mee op ons terras. Het staat allemaal voor je klaar."



Funfactor

Om te beginnen met het laatstgenoemde terras, dat klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk. En eenmaal daar aangekomen krijg je meteen een relaxed Ibiza-gevoel, en dat gewoon in Leiden. Ingericht met veel bamboe bankjes, krukjes, een fijne hangstoel, poefjes, kleden, parasols en een terrasbar is dit een uitstekende keuze voor je break of lunchpauze. "Nu het mooie weer toch regelmatig aanwezig is, zie je overal de summer events als paddenstoelen uit de grond schieten. Bij de organisatie van een dergelijk event of borrel wil je natuurlijk wel verzekerd zijn van een mooie locatie, sfeervolle inrichting en een verkoelend drankje. The Terrace van ECC Leiden biedt het allemaal. Dé ideale plek voor een borrel en gezelligheid met collega's na een lange vergadering. Maar ook voor een receptie of klein evenement met een zomers tintje. En zit de temperatuur of het weer niet mee? Dan kun je altijd uitwijken naar onze Greenhouse, een stijlvolle kas in vintage sferen, gelegen op hetzelfde terras. Een fijne, besloten ruimte met veel natuurlijk daglicht en de warmte van de zon. En mocht het nog wat frisjes zijn, dan bieden de heaters uitkomst zodat er altijd een aangename temperatuur is. Zeer geschikt voor je borrel na afloop van een meeting, een zomerborrel of een informele receptie. In combinatie met het sfeervolle terras geeft deze ruimte een heerlijke binnen/buitenbeleving voor circa zestig personen. Ingericht met vintagebanken, krukjes, stoelen, een leestafel en veel Zuid-Europese planten, kun je hier het hele jaar genieten van een Mediterrane omgeving. De gezellige verlichting, loungemuziek, open haard met kaarsen en vintage meubilair geven deze ruimte een extra dimensie. Een toegevoegde funfactor inderdaad."



Hotel-chique versus vintage

Naar gelang het seizoen wordt The Greenhouse in een zomerse of winterse setting ingericht. Zomerse Ibiza-invloeden of een sfeervolle kerstverlichting, schapenvachtjes en veel, heel veel kaarsen. Lekker borrelen rond de open haard op de vintage banken met een gepast muziekje op de achtergrond kan het hele jaar door. "Zo wordt hier altijd de gezelligheid en warmte geboden die je zoekt, ook voor de kerst- en nieuwjaarsborrels die straks weer in het verschiet liggen", vertelt Carmen enthousiast. 

Toch liever binnen vieren? Dan kun je uitwijken naar The Bar, het kloppend hart van deze locatie. Een supermooie hotspot met een hotel-chique uitstraling. Stoere, leren stoelen maar ook hippe lampen en veloursbanken. 'The place to be' voor gezellige bijeenkomsten! Ideaal voor sfeervolle (kerst)borrels met collega's, nieuwjaarsbijeenkomsten met relaties of andere happenings tot zo'n tachtig personen. In december is The Bar in stijlvolle feestversiering gehuld, waardoor de sfeer nóg meer wordt verhoogd.

Vers en eigentijds

Voor zo'n heerlijk summer event maar ook voor iedere andere vorm van een bijeenkomst geldt: de dag valt of staat met een goede verzorging van eten en drinken. Een niet te onderschatten, belangrijke toegevoegde waarde. En of dat nu de koffie in de ochtend is of de borrel na afloop, je kunt ervan op aan dat dit tot in de puntjes geregeld is op deze locatie. "Voor de catering werken we samen met Dames Dietz, een lokale cateraar met een garantie voor verse en eigentijdse hapjes, heerlijke broodjes, salades of buffetten. En altijd met zeer veel liefde opgemaakt, een lust voor het oog. Vier je een gezellige borrel of event op het buitenterras? Dan serveren we vanaf de containerbar de drankjes en hapjes van jouw keuze. Laat weten wat jouw wensen zijn en wij denken graag mee in de mogelijkheden."



Carmen Alvarez Perez, General Manager van ECC Leiden

Terug naar school

Een andere leuke ruimte die Carmen nog even wil benoemen, is The Classroom; een kleinschalig auditorium waar je kunt leren, samenkomen, brainstormen of een nascholing kunt volgen. "Soms is het nodig om even terug te keren in de schoolbanken. Heel toepasselijk hebben wij hiervoor een 'Classroom' gecreëerd waar je kennis in alle rust kan worden bijgespijkerd. Deze ruimte is vanuit de centrale lounge te bereiken met een eigen, stijlvolle entree. Prachtige lilakleuren, strakke belichting en mooie beplanting. Eenmaal de gang door kom je uit bij een kleinschalig auditorium, geschikt tot 32 personen. Ben je met minder personen, dan kunnen de stoelen worden omgeklapt tot schrijftafeltje. Dat kan gewenst zijn bij seminars of een workshop. Ook voor een receptie of filmpresentatie zit je in The Classroom op je plaats. Leuke details zoals oude schoolposters, maar ook spiegelbollen uit de jaren '80 zijn een knipoog naar wat The Classroom is: een inspirerende ruimte waar iedereen iets kan opsteken."



Overal word je verrast

Ook de centrale toiletruimte is het bekijken waard. Je wordt er verrast in kleur en tekst. Carmen: "Ja dat klopt, daar zijn we over de top gegaan, maar waarom niet? De toiletten zijn toch een onderdeel van de totaalervaring dus het moet wel matchen met de verwachtingen. Trouwens, de overige sfeervolle meetingrooms verdienen het ook nog even om genoemd te worden. Zo zijn er zalen in mediterrane sferen maar ook in rustig groen of taupe geschilderd. De grootste zaal kan als plenaire zaal zelfs 300 personen hosten. Afhankelijk van het type bijeenkomst, kies je de ruimte die daarvoor het meest geschikt is en die je aanspreekt, ze zijn allemaal anders. Maar wel met de terugkerende kenmerken van een gezellig ingerichte ruimte, met échte planten, gezellige zitjes, vloerkleden en hip meubilair waarmee de zaal in no-time op jouw wensen kan worden afgestemd. Dat brengt die huiselijkheid naar voren en dat ervaart men hier als een thuisgevoel. Nou, een mooier compliment kunnen wij niet krijgen."

Voel de vibe

Dat ECC Leiden een veelzijdige en flexibele locatie is voor tal van verschillende bijeenkomsten en events is na het toelichten van deze mogelijkheden wel duidelijk. Wil je toch nog meer beleving en ervaring hoe deze locatie écht voelt? Dan is er een virtual tour waarbij je zó de locatie binnenstapt, rondloopt en bewonderd. Check de website voor de link en je bent zo binnen.

www.eccleiden.com

 

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: ECC Leiden Leiden Locatie
ECC Leiden | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Haagse Schouwweg 10
2332 KG
Leiden
Nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement