Nieuwe coronaproof zalen en concepten voor ECC LeidenEind vorig jaar werkte het team van ECC Leiden negen weken lang aan een complete restyling. Het resultaat: vijftien totaal vernieuwde zalen met een speelse inrichting en een flinke voorraad aan creatieve concepten, volledig coronaproof. "Zelfs de burgemeester van Leiden was verrast over de mogelijkheden", aldus trotse general manager Carmen Alvarez Perez.

Trouwe bezoekers van ECC Leiden die voor het eerst de nieuwe zalen, de lounge en de algemene ruimtes bekijken, weten meteen waar de inspiratie voor de moderne, industriele stijl vandaan komt. "We hebben de look van het Event & Convention Center doorgetrokken naar de rest van het pand", vertelt Carmen. "Alle ruimtes die voor zakelijke bijeenkomsten worden ingezet, vormen nu een geheel. Namen als The Loft, The Imperial en The Cabin geven duidelijk de nieuwe uitstraling van de zalen aan in dit nieuwe decen-nium. Wat het extra bijzonder maakt, is dat het commerci?le team de look heeft bedacht en de meubels heeft ingekocht. We hebben met z'n allen het tapijt uit de zalen getrokken. Dat gaf veel positieve energie!"

Eigen coffee corner
Het eindresultaat is prachtig. Het plafond en de muren hebben een frisse make-over gekregen en de nieuwe opstelling is optimaal ingericht op 1,5 meter afstand. Daarnaast maakt het nieuwe meubilair, waaronder verrijdbare tafels, het een stuk makkelijker om de opstelling aan te passen aan de wensen van de gasten. Het meest in het oog springend zijn toch wel de coffee corners die in elke vergaderzaal zijn ingericht. "Het zijn informele zitjes met comfortabele banken, planten en poefen. We wilden voor onze gasten een soort woonkamer creeren zodat ze tussendoor even kunnen ontspannen met een kop koffie, zonder dat ze de zaal hoeven te verlaten. De ruime lounge is van dezelfde inrichting en meubels voorzien. Ook daar kun je je rustig terugtrekken of langskomen voor een coffee to go."
 


Nieuwe concepten
Naast een nieuwe inrichting heeft het team van ECC Leiden kritisch nagedacht over nieuwe concepten. Carmen: "Het is nu belangrijker dan ooit om vooruit te denken en mee te bewegen met de markt. Bovendien nodigt een nieuwe setting uit om creatieve concepten te introduceren. Zo willen we van ons zwembad een innovatieve zaal maken zodat gasten er bijvoorbeeld een vrijdagmiddagborrel in urban jungle sfeer kunnen organiseren. Ook de lounge biedt nu volop ruimte voor events of tv-opnames. Of we bouwen gewoon een studio in een van de zalen voor bijvoorbeeld webinars of andere online events." Voor deze nieuwe manier van organiseren werkt ECC Leiden samen met diverse partners. "We beschikken over een uitgebreid netwerk en kijken per event met welke partijen we het beste kunnen samenwerken, bijvoorbeeld op het gebied van AV of om een eventconcept te finetunen."
Wat betreft de catering heeft ECC Leiden een vaste partner in handen genomen. "Het lokale cateringbedrijf Dames Dietz bedenkt de leukste foodconcepten en kan alles verzorgen, van starter of lunch tot afternoon break of borrel. Bovendien zijn het gezonde maaltijden met verse ingredi?nten die voorverpakt en in de juiste porties worden geleverd."

Nieuwe website
Om gasten goed op de hoogte te houden van de mogelijkheden, is er ten slotte ook een nieuwe, interactieve website gelanceerd. "Via het nieuwe reserveringssysteem kun-nen gasten heel makkelijk een zaal boeken. Als een soort menukaart blader je door de opties en kun je aangeven wat je precies wil. Daarnaast kunnen gasten extra mak-kelijk en snel met ons in contact komen via WhatsApp en Facebook Messenger."

Flexibeler dan ooit
De gasten die tot nu toe van de vergaderzalen gebruik hebben gemaakt, zijn volgens Carmen zeer positief. "Met name de coffee corners zijn heel goed ontvangen. We heb-ben ook Henri Lenferink, de burgemeester van Leiden, op bezoek gehad en hij was echt verrast over de mogelijkheden die we ondanks de beperkingen hebben gecreerd. Zelf hopen we dat we dit jaar uiteindelijk naast de kleinere vergaderingen ook weer wat grotere evenementen mogen organiseren. In onze black-box evenementenruimte van 1.775 m² kun je bijvoorbeeld prima 400 personen op 1,5 meter afstand laten plaats-nemen. Ook wat betreft hybride bijeenkomsten hebben we alle middelen in huis om er een mooi en interactief event van te maken. We zijn met onze nieuwe zalen en concepten flexibeler dan ooit en kunnen perfect inspelen op de coronamaatregelen. Dit alles dankzij de inzet van mijn team!"


Leren van het vaccineren
De grote evenementenruimte van ECC Leiden doet minimaal tot aan de zomer van 2021 dienst als vaccinatielocatie van de GGD. Er komen bijna 2.000 mensen per dag over de vloer en er worden zo'n 1.000 vaccina-ties per dag gezet. "Vanuit maatschappelijk oogpunt dragen wij graag bij aan het bestrijden van het coronavirus. Bovendien is het ontzettend leerzaam om te zien hoe de GGD dit organiseert. Zelf voorzien wij alle personeelsleden en gevaccineerden van koffie en thee, maar we krijgen ook vaak telefoontjes binnen van mensen met praktische vragen over de priklocatie en het vaccineren. Die beantwoorden we met alle plezier. De samenwerking verloopt heel prettig en we worden in alle communicatie meegenomen. We doen het echt samen."

 Tags: ECC Leiden Leiden Restyling
ECC Leiden | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Haagse Schouwweg 10
2332 KG
Leiden
Nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement