Tips voor duurzame relatiegeschenkenAfbeelding van Pexels via Pixabay 

Duurzame relatiegeschenken zijn een leuke attentie voor medewerkers die thuiswerken en zakenrelaties die je de afgelopen tijd misschien wat minder vaak live hebt gezien. En je bent ook nog eens verantwoord bezig!


Potloodplant
Een kaartje via de post is een klein maar zeer doeltreffend gebaar, zeker als je deze om kunt zetten in bloemen, groenten of kruiden! De wenskaarten van Bloom Your Message zijn gemaakt van  duurzaam papier van gerecyclede oude kranten of katoenresten waarin bloemen, groente of kruiden-zaadjes zijn verwerkt zijn. Er zijn zelfs kaartjes met bloeiconfetti (confetti van gerecycled papier met bij-vriendelijke bloeizaadjes). Wil je er een extra cadeautje bij? Kies dan voor een bloeipotlood. Dit is een potlood van cederhout met een vulling van klei en grafiet met bloemen of groenten- en kruidenzaden. Zet na gebruik het potloodstompje in een bloempotje met aarde en laat de natuur haar werk doen. Zowel de bloeikaarten als de bloeipotloden kunnen van bedrijfslogo of persoonlijke tekst worden voorzien.

Bijenhotel
De bijenpopulatie in Nederland daalt helaas nog steeds. Dat heeft op lange termijn gevolgen, aangezien deze gevleugelde zespotigen verantwoordelijk zijn voor het bestuiven van diverse voedingsgewassen. Gelukkig kun je de bij een beetje helpen met het cadeau doen van een bijenhotel. Wanneer je deze bij bijenhotelkopen.nl aanschaft, kun je kiezen uit diverse bijenhotels en hommelkasten inclusief houten logo. De hotels en kasten worden gemaakt van gecertificeerd hout (afkomstig uit Nederlandse of Belgische natuurgebieden), boomstammen van omgevallen bomen en snoeiafval. Deze worden in elkaar gezet door statushouders en medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt die werkzaam zijn in diverse sociale werkplaatsen.

Grow your own zwam
Locaties die hun koffiedik gebruiken voor het kweken van oesterzwammen zijn tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. En je kunt nu ook thuis aan de slag met de koffiedik uit de percolator, snelfiltermaling, senseopads of de espressomachine. De growkit van Rotterzwam bestaat uit een emmer en een zakje broed waarmee je je eigen kweek kunt beginnen. De kit wordt in Rotterdam zorgvuldig in elkaar gezet door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en is gemaakt van restpartijen plastic emmers en gerecycleerd karton. 

Bammetjesbier
Twee van de drie restaurants van Instock hebben het vanwege de coronacrisis helaas niet gered, maar gelukkig hebben ze de productenlijn nog! Volgens hun website haalt een derde van alle voedselproductie wereldwijd het bord niet. Dankzij de samenwerking met Brouwerij Troost worden reststromen van brood, aardappelen en frambozen omgezet in Instock Speciaalbier. Met een sixpack Bammetjes Bier (kruidig witbier) worden twaalf boterhammen gered. Een sixpack Pieper Bier (pale ale) is goed voor twaalf aardappelen en een sixpack Boos Bier (fruitig witbier) redt zes handjes frambozen. De biertjes maken ook onderdeel uit van diverse cadeaupakketten.

Theeleuten
Van dit geschenk heb je maanden plezier. In de bak van Blooms Out of the Box zitten drie theeplanten van Tea by Me waarmee je je eigen thee kunt zetten. Het theemerk vindt zijn oorsprong in het Brabantse Zundert en komt van de Nederlandse theeproduct JOAN (Johan en Anne). In de bak zit de Camellia Sinesis, een winterharde theeplant. Voorproeven kan met het meegeleverde zakje losse thee. Vanaf 10 stuks kun je de box personaliseren met je eigen bedrijfslogo.

 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Relatiegeschenk Duurzaam Bloom your message bloeikaart bloeipotlood bijenhotel hommelkast Growkit Rotterzwam Instock Reststromen Bammetjesbier Blooms out of the box theeplant
Algemene voorwaarden | privacy statement