Icoon Thermae 2000 viert feestelijk 35-jarig bestaanIn de maand april viert een van de oudste wellnessresorts van Nederland, Thermae 2000 in Valkenburg, haar 35-jarig jubileum. 2024 staat in het teken van de viering van het jubileum. Daarvoor worden exclusieve acties en speciale (hotel)arrangementen opgezet. In de afgelopen 35 jaar groeide het voormalig kuuroord uit tot een wellnessresort met de grootste thermale baden uit de branche én een eigen viersterrenhotel. Wat onveranderd is gebleven: het pure en schone thermale water uit eigen bron. In de jaren 80 ontdekt door oprichters en fysiotherapeuten Marcel Jaspers en Mijndert Verschuur, op een diepte van 381 meter in de Cauberg. Oergezond thermaal water, dat zo’n 40.000 jaar afgesloten is geweest van de meteorologische kringloop en daardoor niet blootgesteld aan verontreinigingen. Het water zit vol mineralen en zo ontstond het idee voor de oprichting van een kuuroord op de Cauberg. Het thermale water vormt de basis van het doorlopende succes van Thermae 2000. Voor de toekomst zijn er volop ambitieuze plannen, waaronder een uitbreiding van de wellness.

Uniek thermaal water uit eigen bronnen
Thermae 2000 was het eerste echte wellnessresort in Nederland met eigen thermale bronnen, die afkomstig zijn uit een onderaards meer dat zich uitstrekt tot in de oude Duitse vulkanische gebieden. Het is in vele opzichten een unieke plek. De schitterende ligging op de iconische Cauberg, het uitzicht over het Geuldal en het eigen hotel dat bergafwaarts ín de Cauberg is gebouwd. Voor zover bekend is het thermale water uit de bronnen van Thermae 2000 het enige stromende water ter wereld dat geen cesium radioactiviteit bevat. De oprichters waren ervan overtuigd dat het oergezonde thermale water een heilzame werking heeft op lichaam en geest. Dit wordt bevestigd door het Duitse predicaat dat het thermaal bronwater uit de Cauberg draagt: ‘Ursprungliches reines Wasser’. Water met een heilzame werking voor spieren en gewrichten.

Luxe wellnessresort met ambitieuze toekomstplannen
Thermae 2000 heeft alles in huis om een dag, of meerdere dagen, door te brengen in de natuurrijke omgeving van de Cauberg in het zuiden van Limburg. Naast thermale baden, maken de talloze sauna’s, whirlpools, rustruimtes, restaurants, een beautysalon en het viersterren-wellnesshotel onderdeel uit van het resort. Alles staat in het teken om in luxe en rust te ontspannen en de perfecte balans (terug) te vinden tussen lichaam en geest. Het resort blijft zichzelf continu opnieuw uitvinden en hecht veel waarde aan het waarborgen van de kwaliteit voor gasten. Unieke wellnesservaringen beleef je onder andere in de wijn- en bierbaden, waar je in een privésetting bourgondisch kunt ontspannen. In de toekomst staat onder andere een plan voor een ondergronds saunagebied in een unieke mergelgroeve in de Cauberg. Daarnaast staat ook een uitbreiding met unieke accommodaties, zoals tiny houses met privé wellnesservaring en luxe suites met fenomenaal uitzicht op de planning.

Over Thermae 2000
Thermae 2000 is een van de grootste en bekendste wellnesscentra van Nederland. Met binnenbaden, buitenbaden, talloze (panorama)sauna’s, whirlpools, rustruimtes, belevingen, meerdere restaurants, een fysiotherapiepraktijk, de beautysalon én het aangrenzende viersterren wellnesshotel, heeft Thermae 2000 alles in huis om een gehele dag of meerdere dagen, door te kunnen brengen op de iconische Cauberg in Valkenburg aan de Geul. Bij Thermae 2000 kun je op een luxe manier ontspannen en de balans tussen lichaam en geest vinden en creëren. Bijna 35 jaar geleden werd Thermae 2000 als kuuroord opgericht door twee fysiotherapeuten. Vandaag de dag is het wellnesscentrum met eigen viersterren wellnesshotel dagelijks geopend van 10.00 – 22.00 uur. 
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: thermae 2000 Valkenburg Welness
Algemene voorwaarden | privacy statement