Top 10 zakenreisbestemmingen van Amerikaanse zakenreizigers



Volgens het Cities & Trends 2023 United States rapport van BCD Travel vertegenwoordigt Europa zeven van de tien meest bezochte intercontinentale steden voor Amerikaanse zakenreizigers, met Londen als populairste. Het rapport is gebaseerd op vlieg- en autoverhuurdata van BCD in de VS in 2023.

Top 10 steden voor zakenreizen
De lijst met meest bezochte steden binnen de VS wordt aangevoerd door Atlanta. Atlanta, de thuisbasis van vele Fortune 500-bedrijven zoals Delta Air Lines en Coca-Cola, wordt ook beschouwd als de stad met de snelste groei van startende bedrijven. Dallas-Fort Worth, met een robuust netwerk van grote bedrijven en hoofdkantoren, en Chicago, met een groeiende reputatie als technologiehub, volgen op de tweede en derde plaats.

Europa is duidelijk koploper in de intercontinentale top 10 steden. Volgens de Europese Commissie hebben de EU en de VS de grootste handels- en investeringsrelatie ter wereld. Samen zijn beide economieën goed voor een derde van de wereldwijde handel in goederen en diensten. Naast de zakelijke hotspot Londen op de eerste plaats, staan ook Frankfurt, Amsterdam, Parijs, München, Zürich en Dublin in de lijst. De ranglijst wordt afgesloten door drie Aziatische steden: Tokio, Seoul en Dubai.

 
2023 ranking Amerika Intercontinentaal
1 Atlanta Londen
2 Dallas-Fort Worth Frankfurt
3 Chicago Amsterdam
4 New York City Parijs
5 Denver München
6 Washington, D.C. Tokio
7 Charlotte Zürich
8 Houston Dublin
9 Los Angeles Seoel
10 Seattle/Tacoma Dubai

Top 5 staten en landen voor zakenreizen
Texas staat bovenaan de binnenlandse top vijf staten voor zakenreizen. Zonder vennootschaps- of inkomstenbelasting is de staat een aantrekkelijke locatie voor zowel bedrijven als werknemers. De afgelopen jaren zijn veel bedrijven uit Silicon Valley naar Texas verhuisd, waaronder prominente bedrijven als Tesla en Hewlett Packard. Desondanks blijft Californië op de tweede plaats een toplocatie voor bedrijven.

De intercontinentale ranglijst met het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland en Frankrijk weerspiegelt wederom de sterke handelsrelatie met Europa.

 
2023 ranking Amerika Intercontinentaal
1 Texas Verenigd Koninkrijk
2 Californië Duitsland
3 Georgië Nederland
4 Illinois Frankrijk
5 Florida Japan

"Wereldwijd zijn de uitgaven voor zakenreizen hersteld tot 90% van het niveau van vóór de pandemie (2019)", zegt Craig Bailey, President Americas bij BCD. "Factoren zoals economische omstandigheden, thuiswerken en ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid zullen altijd invloed hebben op zakenreizen. Zo staat bijvoorbeeld een vijfde van de kantoren in de VS leeg, nu 60% van de bedrijven werken op afstand toelaat. Maar iedereen in een team met thuiswerkers zal elkaar af en toe in levende lijve willen zien. Bedrijven spelen in op deze ontwikkeling en moedigen teams aan om elkaar te ontmoeten op het hoofdkantoor of andere geschikte vergaderlocatie. Zo wordt de forens van gisteren de zakenreiziger van morgen en kan thuiswerken mogelijk leiden tot meer zakenreizen."

Top 10 vliegroutes voor zakenreizen
New York City is de meest gebruikte vertrekhub voor intercontinentale routes, met vluchten naar Londen, Frankfurt en Parijs.

De belangrijkste aankomsthubs voor intercontinentale vluchten liggen allemaal in Europa en worden gedomineerd door Londen en Frankfurt, samen goed voor acht posities in de top 10. Amsterdam en Parijs maken het rijtje compleet.
 
2023 ranking Intercontinentale routes
1 New York City – Londen
2 Chicago – Frankfurt
3 New York City – Frankfurt
4 Washington, D.C. – Frankfurt
5 Los Angeles – Londen
6 Chicago – Londen
7 San Francisco – Frankfurt
8 Atlanta – Amsterdam
9 New York City - Parijs
10 Dallas-Fort Worth – Londen

Reisklasse
Bij het boeken van intercontinentale vluchten kozen Amerikaanse zakenreizigers voornamelijk voor business class (53%) en economy class (36%). Premium economy (10%) en first class (1%) werden het minst geboekt.

Vluchttype
Voor zakenreizen in de VS was 80% van de geboekte vluchten rechtstreeks en slechts 20% indirect. Voor intercontinentale reizen ligt de verdeling dichter bij elkaar: 47% van de geboekte vluchten was rechtstreeks, 53% was indirect.

Zakenreizigers kiezen hun vlucht en reisklasse meestal op basis van het reisbeleid van hun werkgever, het vluchtschema en hun persoonlijke voorkeur. Als ze vroeg op hun bestemming willen zijn, boeken ze vaak een rechtstreekse vlucht. Als tijd geen rol speelt en ze geld willen besparen, kiezen ze eerder voor een indirecte vlucht. Voor intercontinentale vluchten hangt de keuze sterk af van het feit of er überhaupt rechtstreekse vluchten beschikbaar zijn.

Autoverhuur
Voor 44% van alle vliegreizen in de VS boekten zakenreizigers een huurauto met een gemiddelde van vier dagen. Dallas-Fort Worth voert de ranglijst van steden met de meeste zakelijke autoverhuur aan, gevolgd door Chicago en Atlanta.

"Wanneer je op zakenreis bent, vooral in een uitgestrekt stad als Dallas-Fort Worth, is een huurauto een handige en flexibele manier om je te verplaatsen", vervolgt Bailey. "Het biedt de vrijheid om je eigen planning te maken, zonder afhankelijk te zijn van openbaar vervoer, taxi's of ride-sharing."

Volgens een wereldwijd onderzoek van BCD naar autoverhuur, zei 83% van de Amerikaanse zakenreizigers dat ze nooit een elektrische auto huren. Dit komt vooral door ingewikkelde logistiek, lage beschikbaarheid op de verhuurlocatie en korte actieradius. Degenen die wel een elektrische auto huren zijn vooral gemotiveerd door duurzaamheid of de wens om eens een elektrische auto te proberen. Klik hier voor meer bevindingen uit het autoverhuuronderzoek.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Cities & Trends 2023 United States rapport BCD Travel Zakenreizen Bestemming
Algemene voorwaarden | privacy statement