Eigenaar van een gebouw waar conferences plaatsvinden? Met deze tips zorg je dat alles soepel verloopt



Als eigenaar van een gebouw waar regelmatig conferenties worden gehouden, weet je hoe belangrijk het is dat alles op rolletjes loopt. In deze gids geven we je een paar handige tips die ervoor zullen zorgen dat jouw evenementen zo soepel en succesvol mogelijk verlopen.

Zorg voor een comfortabele vloer

De eerste tip die we je mee willen geven om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt, is ervoor zorgen dat er een comfortabele vloer is. Deze moet aan een paar voorwaarden voldoen. Als eerste dient het effen te zijn. Dit voorkomt dat iemand bijvoorbeeld struikelt. Tevens mag de vloer niet glad zijn, want anders kan een bezoeker van een conference uitglijden. Verder is het zaak om te kijken of de vloer goed schoon is. Niemand wil tenslotte op een vieze vloer rondlopen tijdens een belangrijke conferentie.

Maak duidelijke aanwijzingen zodat niemand verdwaald raakt

Het is superbelangrijk dat je bezoekers makkelijk hun weg kunnen vinden in jouw gebouw. Zeg nou zelf, niets is frustrerender dan verdwalen wanneer je op tijd probeert te zijn voor die ene belangrijke presentatie of workshop. Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen met duidelijke bewegwijzering. Zorg ervoor dat elke belangrijke locatie binnen het gebouw duidelijk gemarkeerd is en gebruik heldere, gemakkelijk leesbare borden.

Deel het schema uit

Niets zorgt voor een soepelere ervaring dan een duidelijk en toegankelijk schema. Zorg ervoor dat elke gast bij binnenkomst een handig overzicht krijgt van wat zij kunnen verwachten. Dit kan een fysiek programma zijn, maar overweeg ook om digitaal te gaan – een app of website bijvoorbeeld, waarbij de deelnemers met een paar klikken zien waar ze moeten zijn en wanneer. Vergeet ook niet om updates door te geven mocht er iets veranderen; een beetje flexibiliteit kan nou net dat verschil maken.

Geef iedereen naamkaartjes

Naamkaartjes zijn niet alleen superhandig om namen te onthouden, maar ze zijn ook fantastisch voor het bevorderen van netwerken. In een relaxte, informele setting met een naamkaartje is het ineens veel makkelijker om op iemand af te stappen en een gesprek te starten. Plus, ze bieden een perfecte kans om inclusiviteit en diversiteit op je evenement te omarmen. Maak de naamkaartjes leuk en persoonlijk – misschien zelfs met een leuk weetje over de persoon. Zo maak je niet alleen het ijs breken makkelijker, maar stimuleer je ook betekenisvolle connecties.

Overleg met mensen die ervaring hebben

Praat tot slot eens met mensen die al jarenlang evenementen uit de grond stampen. Zij hebben de kneepjes van het vak al door en weten precies hoe je jouw evenement naar een hoger niveau kunt tillen. Misschien hebben ze wel een gouden tip over hoe je de logistiek soepeltjes laat lopen of weten ze de perfecte manier om een last-minute crisis te tackelen. Zo leer je niet alleen van je eigen ervaringen, maar ook van de inzichten van mensen die al eens in jouw schoenen hebben gestaan.

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement